INDIEN, NEPAL, THAILAND, VIETNAM & SRI LANKA

INDIEN, NEPAL, THAILAND, VIETNAM & SRI LANKA

HØJSKOLE I INDIEN, NEPAL, THAILAND, VIETNAM & SRI LANKA

VARIGHED: 3 måneder
INTRODAGE: 
Kathmandu, Nepal
1. MÅNED:
Pokhara, Nepal + Dharamsala & New Delhi, Indien
2. MÅNED: Sri Lanka & Vietnam
3. MÅNED: Koh Lanta, Thailand

AFREJSE: CA.  PRIS      
14. feb 2024 VENTELISTE 60.500 DKK
11. feb 2025 61.500 DKK
ca. 07. feb 2026 62.500 DKK
ca. 06. feb 2027 63.500 DKK
Højskole i Udlandet

Flybillet tur/retur er inkluderet.

INDIEN, NEPAL, THAILAND, VIETNAM & SRI LANKA

Et unikt rejseeventyr, hvor du møder en masse forskellige og spændende kulturer rundt omkring i Asien. Oplev folkemasserne i de pulserende storbyer, de ældgamle og unikke kulturer, Himalayas storslåede bjerge, smukke bounty-strande, frodige jungler og regnskove med eksotisk og rigt dyreliv, de store nationalparker, lange tropiske kyster, adrenalinpumpende adventure, lækker mad, trekking, rafting, surfing og dykning i verdensklasse.
I glæde jer til et enestående rejseeventyr, som vil fylde jeres rygsæk med masser af fælleskab, oplevelser, sol på næsen og kulturmøder som I ikke kan opleve andre steder.

Vi har håndplukket destinationer for at give dig så meget forskellige og spændende kultur og natur i et højskoleophold,  hvor du oplever Pokhara i Nepal, New Delhi og Dharamsala i Indien, er på rundrejse i både Sri Lanka og Vietnam og har ø-afslapning på Koh Lanta i Thailand.

Glæd dig også til inspirerende, meningsfuld og aktiv undervisning i vores spændende fag ‘Teambuilding’, ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ og ‘Selvudvikling & Kommunikation’.

HÖJSKOLENDKs medejer Thomas fortæller:
“Selvom jeg har rejst mange gange i både Indien og Nepal, har boet et års tid på en bounty-ø i Thailand og besøgt Sri Lanka et par gange, har jeg det som om jeg kun lige har dyppet tæerne i et hav af eventyr og oplevelser. Hvor finder man ellers 9 af verdens 15 højeste bjerge, brusende floder og smukke vandfald, nationalparker med tigere, elefanter, krokodiller, aber, papegøjer og slanger, ørkenområder med nomader og kameler, masser af adventure og adrenalin-oplevelser med fx river rafting, dykning, surfing, trekking, jeep-safaris, kajak, paragliding og et af verdens højeste bungy jumps på 160m ved Tibets grænse, superlækker mad med alverdens krydderier, smukke hvide og lange sandstrande, folkemasser og et underfundigt kaos du aldrig har set magen til i nogle af verdens største byer, hellige floder og køer, festivaller der fejrer livet og ikke mindst et særligt åbent, venligt og nysgerrigt folk.

Det er vildt, heftigt, eksotisk, udfordrende, smukt, grimt, vanvittigt, spirituelt, stille, kaotisk og et hamrende fedt eventyr. Og det er fantastisk at få lov til at dele alt det med vores elever.”

Tag med på højskole i udlandet i nogle af verdens mest spændende lande – med et stærkt fokus på eventyr, kultur, mennesker, mangfoldighed og at du skal have et eventyr for livet.

UGE 1
INTRODAGE – KATHMANDU & POKHARA, NEPAL

Vi starter eventyret med 4-5 spændende introdage i Kathmandu og Pokhara i Nepal, hvor vi lærer hinanden bedre at kende, bliver rystet rigtigt godt sammen med HÖJSKOLENDKs Adventurerace og i fællesskab udforsker Nepals spændende hovedstad. Vi besøger bl.a. verdens største hinduistiske tempel ‘Pashupatinath’, møder Sadhuerne (de hellige mænd), lærer lidt om hinduismen og ser begravelsesritual. Turen går også forbi det smukke buddhistiske tempel ‘Boudhanath’, hvor munkene udfører deres ritualer og bedeflagene blafrer i den lune vind. Glæd jer til en rigtig spændende og hyggelig dag.

Vi runder introdagene af med riverrafting på en af Nepals brusende floder – med Himalaya bjergene i baggrunden og masser af brøl, jubel og adrenalin.

UGE 2-4
POKHARA, NEPAL – TEAMBUILDING + SPORT & ADVENTURE

Tæt på den skønne bjergsø Phewa Lake og Lakeside Road, hvor man finder de fleste restauranter, butikker, barer og caféer, bor vi på et hyggeligt familie-ejet hotel. Der er en stor og lækker have vi kan hygge os i, en pavillon at gemme sig fra solen i, et par hængekøjer man kan slænge sig i skyggen i og et fint undervisningslokale vi bl.a. også bruger til højskole- og filmaftener.
Der er (hæderligt) internet og kun et par minutters gang herfra, finder man både hyggelige restauranter, et bageri, caféer, shopping-muligheder, trekking- og adventure arrangører og den store bjergsø. Fra taget af højskolen har vi en fantastisk udsigt til Himalayas bjerge og Pokhara-dalens bakker der omringer området.

Fag – Teambuilding + Sport & Adventure
Efter nogle skønne og eventyrlige introdage, fortsætter vi med faget ‘Teambuilding’, for vi skal rystes rigtigt godt sammen. Vi udfordrer jer bl.a. med tankevækkende, inspirerende og sjove samarbejdsøvelser og der bliver både grinet, grublet, heppet og jublet, når I giver den gas med de særligt udvalgte team-øvelser og opgaver. Udover sjove og lærerige teambuilding-øvelser, får I indsigt i bl.a. relationer, værdier, overbevisninger, udviklingszone, indflydelsessfære og konfliktløsning.

Dagene med ‘Teambuilding’ er skræddersyet til at vi får en bragende god start på vores rejse og ikke mindst får lagt fundamentet til et stærkt, lækkert og inkluderende fællesskab med plads til alle. Glæd dig til en fed, inspirerende, sjov og meningsfuld start på vores fantastiske højskole-eventyr.

Herefter står den på ‘Sport & Adventure’, der er aktivt og fyldt med eventyr. Vi skal bl.a. på en fed 3-dages river rafting ekspedition, paraglide over bjergsøen, trekke i Himalaya bjergene, På Phewa Lake i båd/stand up paddle/kajak, hike til Peace Pagoda og ha’ en vild ‘HÖJSKOLENDK-Robinson’ dyst.

UGE 5
NEPAL – FRIUGE

Der er masser af eventyr omkring os derude, og mulighederne er store. I kan trekke i Himalaya bjergene, river rafte eller sejle kajak på Nepals brusende floder, besøge hellige templer eller ta’ til Chitwan National park og se vilde næsehorn, tigere, krokodiller & elefanter. Hvis Indien “kalder” på Jer i friugen, kan man rejse til fx Jaipur ‘the pink city’, besøge Varanasi; en af verdens helligste byer der ligger ved Gangesfloden eller tage til Mumbai og snige sig med i en Bollywood film som statist.

Efter en spændende friuge mødes vi allesammen i Delhi i Indien, hvor vi har nogle spændende dage i den pulserende, unikke og lettere kaotiske storby.

UGE 6-7
DELHI & DHARAMSALA, NORDINDIEN – FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

Før vi sætter snuden mod Dharamsala i Nordindien, har vi planlagt nogle rigtigt spændende dage i Delhi. Her skal vi bl.a. på dagstur til Taj Mahal i Agra, på rundtur i Delhi og desuden besøge Det Røde Fort og Akshardham templet med ‘Garden of India’.
Efter nogle indholdsrige dage i Delhi, kører vi sammen i bus til Dharamsala i Nordindien og gør en meningsfuld forskel med faget ’Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’.

I ca. 2.000 meters højde bor vi på et hyggeligt guesthouse i Dharamsala. Det er ejet af en (semi)kendt folkesangerinde, der ofte er udenbys for at optræde, og vi har en imponerende udsigt over Dharamsala-dalen og Dalai Lamas tempel. Kun et par minutters gang herfra ligger centrum af Upper Dharamsala, hvor man finder byens restauranter, caféer, kiosker, buddhistiske templer og shopping muligheder.

Fag – Frivilligt arbejde & Kulturforståelse
At være på højskoleophold i et fremmed land, er en unik og berigende oplevelse og fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt. Når man besøger fremmede kulturer mener vi, at det er vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. En god måde at gøre dette på, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde.

Det frivillige arbejde i Nordindien, tager udgangspunkt i den store gruppe af eksil-tibetanerne der bor i Dharamsala, og overskrifterne er undervisning, workshops, kultur-udveksling, conversation classes, tibetan homestays og børn.

UGE 8
INDIEN – FRIUGE

Friugen i Indien kan byde på vidt forskellige og fantastiske eventyr; Gangesfloden i Varanasi, flodsejlads på Backwater kanalerne i Kerala i Sydindien, den lyserøde by Jaipur og/eller menneskemylder, Bollywood og “kaos” i Mumbai.
I kan også overveje at tage lidt længere væk; både Dubai, Laos, Vietnam, Malaysia, Maldiverne og en del andre spændende lande ligger ret tæt på os, når vi har friuge i Indien.

Efter friugen i Indien flyver vi sammen til Sri Lanka og starter vores eventyrlige rundrejse der.

UGE 9-10
SRI LANKA – RUNDREJSE & EVENTYR

Efter en spændende friuge i Indien, starter et fantastisk eventyr i Sri Lanka. Øen der er kendt for alt fra spændende kultur til surfing, regnskove, bjerge, hvaler & smukke te-plantager. Her venter os et stort eventyr.

Vi starter i Kandy, hvor turen går til den berømte Sigiriya Rock og Kaudulla National park. Herefter tager vi på den berømte og enormt smukke tog-strækning gennem regnskov og bjerge til Ella. I Ella skal vi se de smukke te-plantager, bade i vandfald og hike til Little Adams Peak. Efter bjergene tager vi til sydkysten, til Weligama, der er alle surfers paradis. Her står den på surfcamp og et par fridage inden vi rejser til Thailand sammen og fortsætter rejse-eventyret.

UGE 11-12
KOH LANTA, THAILAND – SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

Med palmer i vandkanten, bor vi i hyggelige beach-bungalows på den tropiske ø Koh Lanta. Vi skal ud i solen og nyde det varme hav, de lækreste strande og alle de fede muligheder området bl.a. byder på; dykning, kajak, mountainbike, ATV-kørsel, jungle, hikes, yoga og thai-boksning.

Fag – Selvudvikling & Kommunikation
I faget ‘Selvudvikling & Kommunikation’ handler det om dig. Undervisningen handler om det at være tro mod sig selv og tager udgangspunkt i personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte øvelser, opgaver og spørgsmål. Vi inviterer dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og (slet) ikke tør teori. Undervisningen sigter efter, at du får større indsigt i dig selv og dine stærke sider og vi er sikre på, at du undervejs opdager nye, spændende sider af dig selv.

UGE 13
THAILAND – FRIUGE

Vi slutter vores eventyr i Asien af med en friuge i Thailand. Om I vælger at blive på de tropiske øer sydpå, tager til adventure-hovedstaden Chang Mai i Nordthailand eller besøger et af nabolandene Laos, Myanmar eller Cambodia er helt op til jer.

Vi mødes igen i Bangkok til et par skønne og hyggelige outro-dage, inden vi flyver hjem til Danmark, hvor det store gensyn med familie, venner, kærester og kæledyr venter.

NB: Ændring på rækkefølge af lande ift. ovenstående program kan forekomme, grundet bl.a. flybilletter, indkvartering, optimal sæson, m.v.

HVAD ER INKLUDERET?

VORES HØJSKOLEOPHOLD INKLUDERER ALTID:
✔  Dansk rejseleder på hele højskoleopholdet
✔  Danske undervisere – dygtige, inspirerende og engagerende
✔  24 timers vagttelefon – 365 dage om året
✔  Infobreve med bl.a. vigtig viden, pakkeliste, destinations-info og meget andet
✔  Grundig vejledning vedr. visum og indrejseregler
✔  Afrejsemøde og ryste-sammen-dag i Danmark ca. 5 uger inden afrejsedagen
✔  Fælles afrejse fra Københavns Lufthavn
✔  Transfers fra lufthavne tur/retur
✔  Personligt højskolebevis (til fx Kvote 2 og/eller jobansøgning)
✔  Lukket Facebook-gruppe med dine nye højskolevenner, rejseleder og underviser(e)
✔  15% rabat på vaccinationer hos ’Danske Lægers Vaccinations Service’ – www.sikkerrejse.dk
✔  Indkvartering under hele opholdet (friuger undtaget, så I har frihed til selv at vælge)
✔  Entré og lokal transport ifm. alle inkluderede aktiviteter og udflugter ift. program
✔  Skønne, dygtige og særligt udvalgte lokale guider på vores inkluderede aktiviteter
✔  Højskoleaftener med fællesskab, good-times og hygge
✔  Temafester (festudvalget brillerer med fx Galla-, Bryllups-, Jungle-, 80’er-, Hula-fest, etc.)
✔  Medlemskab i HÖJSKOLENDKs Elevforening med +1.000 andre skønne unge
✔  Et stærkt fokus på fællesskab, adventure, selvindsigt, trivsel og et væld af fede oplevelser
✔  Bidrag til Rejsegarantifonden – medlemsnummer 2885
✔  Bidrag til ’World Animal Protection’
✔  Bidrag til fredning af regnskov i samarbejde med ’Verdens Skove’
✔  Vi planter 50 træer pr. elev i samarbejde med ’Trees for the Future’

GENERELT FOR OPHOLDET:
✔  Flybilletter tur/retur: DK > Nepal // Indien > Sri Lanka > Thailand > DK
✔  Flyskatter, Afgifter & Bagage
✔  Introdage m/skræddersyet program, fællesskab & HÖJSKOLENDK Adventurerace
✔  Undervisning i faget ‘Teambuilding’
✔  Undervisning i faget ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’
✔  Undervisning i faget ‘Selvudvikling & Kommunikation’
✔  Undervisning i faget ‘Sport & Adventure’
✔  Rundrejse i Sri Lanka

NEPAL – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Kathmandu og Pokhara
✔  HÖJSKOLENDKs Adventurerace i Kathmandu
✔  Besøg ved Boudhanath Templet, Kathmandu
✔  Besøg ved Pashupatinath Templet, Kathmandu
✔  Besøg ved Swayambhunath Templet, Kathmandu
✔  Besøg ved Durbar Square, Kathmandu
✔  River Rafting, Pokhara
✔  Paragliding over Phewa Lake (bjergsøen), Pokhara
✔  1-dags trek/hike i Himalaya bjergene, Pokhara
✔  3-dages River Rafting Ekspedition
✔  Phewa Lake båd/SUP/kajak-hyggedag, Pokhara
✔  Hike til Peace Pagoda, Pokhara
✔  Frokost ved lokal familie, Pokhara
✔  Kulturmøde med Womans Skills Development Center, Pokhara
✔  Kultur-oplæg fra lokal, Pokhara

INDIEN – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Delhi og Dharamsala
✔  Dagstur til Taj Mahal, Agra
✔  Rundtur i Delhi m/besøg på lokale markeder og bazarer
✔  Besøg ved Akshardham templet, Delhi
✔  Besøg ved ‘Det Røde Fort’, Delhi
✔  Foredrag med tibetansk politisk aktivist, Dharamsala
✔  Madkursus – lær at lave lækker tibetansk/indisk mad, Dharamsala
✔  Besøg på ‘ Norbulingka Institute’ og ’Tibetan Institute of Performing Arts’, Dharamsala
✔  Oplæg vedr. den buddhistiske filosofi, Dharamsala
✔  Guidet tur til Dalai Lamas tempel, Dharamsala
✔  Besøg hos den tibetanske eksil-regering, Dharamsala
✔  Besøg ved lokal skole, Dharamsala
✔  Besøg i indisk slumkvarter, Dharamsala
✔  Oplæg vedr. livet som eksil-tibetaner, Dharamsala

SRI LANKA – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Kandy, Ella og Weligama
✔  Udawalawe Nationalpark
✔  Heldags-tur til Sigiriya Rock
✔  Besøg ved Temple Tooth, Kandy
✔  Middag ved lokal landsby, Kandy
✔  Byvandring, Kandy
✔  Mudderhytte, Kandy
✔  En af verdens smukkeste togrejser (Fra Kandy til Ella)
✔  Zipline, Ella
✔  Sightseeing ved Nine Arch Bridge
✔  Besøg ved Rwawana Waterfall
✔  Hike til Little Adams Peak
✔  Hike til Diyaluma Falls
✔  Guidet tur i te-plantagerne
✔  Guidet tur ved Weherahena Templet
✔  2-dages surfcamp
✔  Fishermans Village Beach
✔  Parrot Rock
✔  Cocunut Tree Hill
✔  Mirissa Beach

THAILAND – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering på Koh Lanta og i Bangkok
✔  Transfer fra Krabi
✔  Dagstur til Phi Phi øerne
✔  Maya Bay + frokost ved stranden
✔  Snorkeling ved Monkey Point
✔  Besøg ved Old Town, Koh Lanta, Thailand
✔  Koh Chuek, Thailand
✔  Grotter ved Koh Mook
✔  Secret Lagoon Koh Mook
✔  Frokost på Koh Ngai
✔  Snorkeling ved Koh Ma
✔  Bangkok City Tour m/lokal guide
✔  Lebua Skybar, Bangkok
✔  Flodmarkeder, Bangkok
✔  Wat Arun Tempel, Bangkok
✔  Wat Pho Tempel, Bangkok
✔  Tur i longtail-både på kanalerne, Bangkok
✔  Lokale madmarkeder, Bangkok
✔  Khao San Road, Bangkok

NB: Ændringer af program, aktiviteter, undervisning, m.v. kan forekomme jf. vejrforhold, sygdom og andet uforudset.

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

•  Transport fra Nepal til Indien (grundet frihed til jeres valg af friuge)
•  Lommepenge
•  Mad & drikke
•  Rejseforsikring (+ evt. afbestillingsforsikring)
•  Visum
•  Vaccinationer
•  Friuger

SAMLET ESTIMAT
Tidligere elever har samlet brugt ca. 25.000 DKK til 35.000 DKK undervejs på opholdet på ovenstående.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ØKONOMI?
Hvis du er nysgerrig på pris, budget, lommepenge, rejseforsikring, vaccinationer eller andet, så skriv endelig til os på chatten. Du kan også smide en mail afsted på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på tlf. 7027 9007.
Vi er altid klar på en snak om stort eller småt.

TEAMBUILDING

I Nepal står den på faget Teambuilding – et spændende, aktivt og inspirerende fag.
Det vigtigste for os er fællesskabet, for alle skal ha’ det godt og trives, når vi er langt væk hjemmefra på højskole-eventyr. Og vores fællesskab bliver hurtigt stærkt, når vi bl.a. udfordrer jer med tankevækkende, inspirerende og sjove samarbejdsøvelser. Der bliver helt sikkert grinet, grublet, heppet og jublet, når vi giver den gas med de særligt udvalgte udfordringer, opgaver og team- og relationsøvelser.
Udover sjove og lærerige teambuilding-øvelser, får I god indsigt i bl.a. relationer, tillid, tryghed, værdier, overbevisninger, udviklingszone, følelsernes bankkonto, fantasimonstre, indflydelsessfære, kommunikation, konfliktløsning og undringsfællesskab.

Dagene med teambuilding er skræddersyet til at vi får en fremragende start på vores rejse og ikke mindst får lagt fundamentet til et stærkt, lækkert og inkluderende fællesskab med plads til alle. Glæd dig til en fed, inspirerende, sjov og meningsfuld start på vores fantastiske højskole-eventyr.

Læs mere om ‘Teambuilding’ her!

SPORT & ADVENTURE

’Sport & Adventure’ er et fag med fuld fart på, hvor vi er aktive, dyrker teamsport og kaster os ud i fede adventure- og outdoor-aktiviteter. Vi udvikler os mentalt, flytter vores grænser og skaber endnu stærkere relationer i vores skønne fællesskab. Der bliver ikke tid til at sidde stille for længe af gangen, for vi tror på, at man lærer bedst ved at træne, lege og erfare tingene selv – og at det skal være trygt og sjovt når man lærer noget nyt.

Vi skal bl.a. på en fed “into the wild” 3-dages river rafting ekspedition/vildmarkstur, hvor vi rafter i de smukkeste omgivelser og nyder fællesskabet med lækker mad, bålhygge og stjerner på himlen. Vi skal også paraglide over bjergsøen i Pokhara med ørne omkring os, trekke i Himalaya-bjergene med vores skønne lokale guide Kumar, ha’ en lækker dag på Phewa Lake i båd/stand up paddle/kajak, sunrise-hike til Peace Pagoda der har den smukkeste udsigt til bjergsøen og Himalaya-bjergene og så runder vi faget af med med en vild og sjov ‘HÖJSKOLENDK-Robinson’ dyst.

Hvis du vil flytte grænser, have mere selvtillid, har lyst til eventyr, adrenalin, lidt sved på panden og kan lide at være aktiv og bruge din krop, så skal du glæde dig til ‘Sport & Adventure’. Og no worries – alle kan være med!

Læs mere om ‘Sport & Adventure’ her!

FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

Vil du gøre en forskel for dig selv og andre, så glæd dig til faget Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse i Dharamsala i Nordindien.

At være på højskoleophold i et fremmed land, er en unik og berigende oplevelse og fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt. Når man besøger fremmede kulturer mener vi, at det er vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. En god måde at gøre dette på, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde.

Det frivillige arbejde i Nordindien, tager udgangspunkt i den store gruppe af tibetanere der bor i Dharamsala, og vi har et stærkt samarbejde med en lokal NGO, som vi i samarbejde med, laver et meningsfuldt program for vores tid i Dharamsala. Overskrifterne vil være lokale projekter, workshops, kultur-udveksling, conversation classes, børn og har man lyst – et tibetan homestay.

Læs mere om ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ her!

SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

I Thailand står den på faget Selvudvikling & Kommunikation – her handler det om dig, dine drømme og dit udviklingspotentiale.
Undervisningen i Selvudvikling & Kommunikation handler om at være tro mod sig selv og tager udgangspunkt i personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte spørgsmål og spændende øvelser. Vores undervisere inviterer dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og ikke tør teori. Nogle spørgsmål og øvelser klarer du alene, som fx det at sætte mål eller retning, mens du andre gange er sammen med dine venner fra holdet i små eller lidt større grupper.
Undervisningen sigter efter, at du får større indsigt i dig selv og dine stærke sider. Og vi er sikre på, at du undervejs opdager nye, spændende sider af dig selv.

Vi holder undervisningen levende og sjov og bruger redskaber som fx debat, refleksion, coaching, observation, mindfulness og feedback. Vi sørger for at så mange som muligt har nye redskaber med sig hjem i deres personlige rygsæk, når vi er færdige. Vi tilbyder endda individuelle samtaler mellem underviser og dig som elev i den udstrækning det er muligt.

Læs mere om ‘Selvudvikling & Kommunikation’ her!

ADVENTURE, OPLEVELSER & AKTIVITETER
En ting er sikkert – vi kommer ikke til at kede os på ’Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka’ opholdet. Der er mange fantastiske oplevelser og fede aktiviteter, vi kan kaste os ud i sammen.
Vi har planlagt og inkluderet forskellige af dem på opholdet, og hjælper desuden gerne til med planlægning og grupperabatter, når I ellers har lyst til at give den gas.
NEPAL
INDIEN
SRI LANKA
THAILAND
FRIUGER – ET VÆLD AF MULIGHEDER
En af de populære ingredienser på vores højskoleophold er friugerne. Efter et spændende, levende og lærerigt undervisningsforløb kommer friugerne som noget særligt.
Eleverne bruger dem meget forskelligt. De fleste har lyst til at udforske mulighederne i det land, ø-rige, kontinent eller region vi befinder os i, og derfor bliver en af friugerne stort set altid brugt til at rejse ud fra højskolen. Nogle gange har hele holdet lyst til at rejse et bestemt sted hen, mens vi andre gange oplever større eller mindre grupper finder sammen, smider rygsækken på skulderen og tager på eventyr med de nye venner, for at opleve lige nøjagtigt det dé drømmer om.
FRIUGE I NEPAL – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuger & Oplevelser, Trekking i Himalaya - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Trekking – Walk the Himalaya’s
Trekking er Nepals “nationalsport” og en oplagt måde at se noget af den fantastiske natur, der udgør en betragtelig del af Nepal – og desuden møde de lokale i de små landsbyer i Himalayas bjerge. Undervejs møder man de etniske stammefolk Gurung, Magar og Thakali der ofte byder på smil, te og nysgerrighed. Herude er der højt til loftet, ro og tid til eftertænksomhed og du får stjernehimmel i verdensklasse, ømme lægge og en fed følelse i kroppen når du når frem til målet.

Friuger & Oplevelser, Chitwan - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Chitwan Nationalpark – Into the Wild
Midt mellem Pokhara og Kathmandu, ligger Chitwan Nationalpark. Det er et ‘World Heritage Site’ og dækker et område på ca. 950 km2. Flere af vores elever har taget et par overnatninger i nationalparken og har haft rigtigt gode oplevelser. Du kan se aber, næsehorn, elefanter, krokodiller, hyæner, sjakaler, antiloper, rådyr, junglekatte – og er du rigtig heldig ser du måske en tiger, leopard eller en bjørn.

Friuger & Oplevelser, Jeep-Ekspedition, Upper Mustang - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Jomsom/Mustang – Jeep, Himalaya & Eventyr
Hop i en 4×4 jeep, med dine nye højskolevenner og ta’ på eventyr i Himalayas bjerge. Forude venter bjergpas, floder, hårnålesving, små bjerglandsbyer, lokale menneskemøder og som dagene går kommer du længere væk fra turisterne og tættere på det mere autentiske Nepal. Et friuge-eventyr der varmt kan anbefales.

Friuger & Oplevelser, kajakekspedition - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

White Water Kajak
Hvis du er vild med vand, floder og eventyr, kunne du overveje at lære at sejle white water kajak. Vi har mange gange været med vores samarbejdspartner på kajaktur, og det er altid et kæmpehit. Du lærer de vigtigste teknikker ift. at sejle kajak på en brusende flod. Og mange af vores elever har lært at lave grønlænder-vendingen når dag to på floden er overstået. Aftener går med lækker mad, bålhygge og fællesskab.

FRIUGE I INDIEN – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Kamelsafari i Jaipur
På kamelryg rider I stille ud i ørkenen og som aftenen skrider frem og solen går ned, vælter et ubegribeligt stjernehav frem på himmelen. Bål og hyggelige lanterne spreder hygge, når aftensmaden bliver serveret – oftest et lækkert lokalt indisk måltid. Om du nøjes med en enkelt overnatning eller hapser 3-4 i ørkenen, kan turen anbefales.

Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK4

Varanasi & Gangesfloden
Den helligste by og flod i Indien, er en spændende måde at bruge noget af sin friuge på. Byen er meget gammel og en stor kulturoplevelse. Langs Ganges flodbred finder man ghater – stentrapper der går ned til vandet – der er mål for pilgrimsfærd. Bader man i Ganges floden ved Varanasi bliver ens synder tilgivet, og det kan (måske) undre en smule, da flodens vand også bruges til at børste tænder, toiletbesøg og ligbrændinger.

Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK3

Taj Mahal, Delhi & Mumbai
Mere end 1.000 elefanter og 20.000 håndværkere var på arbejde i 16-17 år, da Taj Mahal – et af verdens 7 Vidundere, blev bygget. 1-1½ dag i byen Agra (hvor monumentet ligger) er rigeligt, så turen derfra kunne fx gå til Delhi eller Mumbai, der er nogle af verdens største og mest kaotiske byer. Man skal ha’ ladet godt op på tålmodighed, når man besøger de store byer, men det er også en sjov og vild oplevelse. Særligt hvis man runder sin friuge af sydpå, med lidt strand, sol og ro.

Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK2

Goa & Kerala – Sydindiens paradis
Sydpå finder man Indiens bedste strande og en afslappet atmosfære. Goa byder på lækre strande, beach-lounges, fest, yoga og masser af backpackere, hvor Kerala mest er kendt for de smukke floder, lange kystlinjer, te-plantager og her er det oplagt at ta’ et par dage på en hyggelig flod-båd.

FRIUGE I THAILAND – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuger & Oplevelser, Chang Mai - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Chiang Mai – Thailands adventuremekka
I Nordthailand finder man Thailands andenstørste by; Chiang Mai. Kulturen her er noget anderledes end det tropiske paradis sydpå, og området omkring Chiang Mai byder på bjerge, floder, ris-plantager, templer, landsbyer og ikke mindst masser af adventure. Før turisterne begyndte at strømme til var byen et handelsmekka – derfor finder man rigtigt mange lokale markeder.

Friuger & Oplevelser, Koh Samui - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Koh Samui – Bounty-strande, shopping & liv
En af Thailands mest populære ferieøer og her venter hyggelige strandbarer, dykkercentre, skrædderier, tropisk regnskov, de lækreste strande, gademarkeder, shopping, lækre restauranter, klipper, vandfald og et festligt natteliv.

Friuge i Thailand - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Koh Phi Phi – Ø-paradis & Bounty-strande
Formentlig Thailands smukkeste strande venter her – et vaskeægte paradis, der blev kendt i filmen “The Beach” med Leonardo DeCaprio. Kridhvide sandstrande, krystalblåt hav, fed dykning/snorkling, chill-time i hængekøje, junglebeklædt bakketoppe, palmer i vandkanten, kajakture, natteliv og den berømte “Maya Beach”. Slet ikke dårligt.

Friuger & Oplevelser, Vietnam Laos & Cambodia - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Vietnam, Laos & Cambodia
Friugen i Thailand kan også bruges på at besøge nogle af de spændende lande, der ligger tæt på. Vietnam, Laos, Cambodia, Malaysia og Myanmar er mest oplagt, så hvilke lande er mon på din bucket-list?

Peter, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

PETER KRISTENSEN

Hvis du læser dette har du sikkert eventyr i blodet, er nysgerrig på vores eventyrlige højskoleophold i ‘Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka’ og har måske lidt spørgsmål du gerne vil have svar på eller brug for en snak ift. opholdet.
Jeg hedder Peter og er selv tidligere elev (fra 2011) i HÖJSKOLENDK. Efter mit eget fantastiske højskoleophold, blev jeg rejseleder og senere hen underviser i højskolen – og nu er jeg teamleder på kontoret.

Blandt mange af mine spændende opgaver i HÖJSKOLENDK, er dette højskoleophold “mit” ophold, så det er mig der sidder bag skærmen og sørger for alt det praktiske omkring eventyret og knokler mit allerbedste, så I får en fantastisk rejse.

Har du spørgsmål, vil høre mere eller bare godt kunne tænke dig en hyggelig snak om vores eventyr i Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka, er du altid velkommen til at give mig et kald eller smide en mail.
Tlf.: 7027 9007    //    Mail: pk@hojskolendk.dk

Jeg glæder mig til at høre fra dig!
Peter – HÖJSKOLENDK

MERE INFO
Hvis du har lyst at lære os og vores eventyrlige højskoleophold endnu bedre at kende, har du flere muligheder. Dem har vi beskrevet nedenfor.
Du er også altid velkommen til at smide os en mail på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på kontoret på 7027 9007.
Infomøder - Mød HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

INFOMØDER – KØBENHAVN, AARHUS & ONLINE
På vores infomøder møder du Thomas, Amadeus eller Emil (ejerne af HÖJSKOLENDK), nogle af vores skønne tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede rejseledere.
Vi præsenterer vores eventyrlige højskole og fortæller en masse om hvem vi er, vores ophold, adventure, oplevelser og vores aktive måde at undervise på – og vi svarer selvfølgelig på alle de spørgsmål du har. Vi glæder os til at møde dig!
Klik her for datoer og mere information!

Rejsebreve - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

REJSEBREVE – TIDLIGERE ELEVERS EGNE ORD
Hvis du er nysgerrig på hvordan vores tidligere elever, har oplevet deres rejseeventyr, så tjek rejsebrevene ud. Du finder dem længere nede på siden og der er masser af læsestof til de nysgerrige.
Er der noget særligt du er nysgerrig på omkring opholdet – stort som småt så smid os endelig en mail eller skriv på chatten.
Læs rejsebreve her!

Trustpilot - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

TRUSTPILOT – HÖJSKOLENDK ER BEDØMT ‘FREMRAGENDE’
På Trustpilot kan du læse anmeldelser fra tidligere elever af HÖJSKOLENDK. Vi er stolte af at vores elever har så pæne ord at skrive om os og vores højskole, for vi ligger hjerte og knofedt i at give dem deres livs rejseeventyr.
Smid en hilsen på mail eller chatten, hvis du vil sludre med en tidligere elev, rejseleder eller en på kontoret. Det er vi altid klar på.
Læs anmeldelser her!

Facebook - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ FACEBOOK – HÖJSKOLENDK
Kig forbi vores Facebook side, hvor du finder nyheder, anmeldelser fra tidligere elever og ikke mindst kan du se masser af billeder, video og “postkort” fra vores eventyrlige højskoleophold i udlandet.
Klik her og besøg os på Facebook!

YouTube - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ YOUTUBE – HÖJSKOLENDK
Tjek vores Youtube kanal hvor du finder masser af videoer om vores eventyrlige højskoleophold i udlandet og menneskene bag. Du kan bl.a. se vores officielle promovideo og inspirationsvideoer for netop det ophold, du er mest interesseret i.
Klik her og besøg os på Youtube!

Instagram - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ INSTAGRAM – HÖJSKOLENDK
Vi er også på Instagram, og her finder du masser af “postkort”, stories og hilsner fra vores ophold – både fra elever, rejseledere og kontoret i Danmark. Tjek os ud på #hojskolendk.
Klik her og besøg os på Instagram!

TikTok - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ TIKTOK – HÖJSKOLENDK
Vores TikTok “kanal” er primært vores elevers. De tagger os i deres lækre videoer fra deres højskole-eventyr med HÖJSKOLENDK og vi deler de bedste der dukker op. Smut forbi og tjek dem ud.
Klik her og besøg os på TikTok!

Rejsebreve – Indien, Nepal, Thailand, Vietnam & Sri Lanka

Rejsebrev - Højskole i Udlandet - Sofie Horsager Jarl Madsen

Sofie H. J. Madsen

Nu starter et af mit livs rejseeventyr. For mig, som er en helt ny og…
Rejsebrev - Højskole i Udlandet - Line Wang Lisby

Line W. Lisby

Jeg husker tydeligt første dag på mit ophold, hvor jeg står midt i Kathmandu. En…

Joshua Daniels

En af de mest mindeværdige oplevelser jeg havde i Pokhara, og generelt på hele turen,…

Olivia Ugilt

Jeg sidder her dagen efter vores hjemkomst – og det er en lidt tom fornemmelse.…

Jes R. Larsen

Først og fremmest, så bliver Indien aldrig som Danmark. Gudskelov for det da. Når jeg…
Højskole i Udlandet