INDIEN, NEPAL, THAILAND & SRI LANKA

INDIEN, NEPAL, THAILAND & SRI LANKA

HØJSKOLE I INDIEN, NEPAL, THAILAND & SRI LANKA

VARIGHED: 3 måneder
INTRODAGE: Kathmandu, Nepal
1. MÅNED:
Pokhara, Nepal – Projektstyring & Teambuilding
2. MÅNED: Indien – Frivilligt arbejde & Kulturforståelse + Sri Lanka – Rundrejse
3. MÅNED: Koh Tao, Thailand – Selvudvikling & Kommunikation

KOMMENDE OPHOLD: PRIS
Afrejse 07. februar 2023 FÅ PLADSER – SKYND DIG! 49.500 DKK
Afrejse ca. 19. september 2023 53.900 DKK
Afrejse ca. 09. februar 2024 54.500 DKK
Afrejse ca. 18. september 2024 54.900 DKK
Højskole i Udlandet

Flybillet tur/retur er inkluderet i ovenstående pris.

Husk du kan reservere en plads – det er gratis og helt uforpligtende.
INDIEN, NEPAL, THAILAND & SRI LANKA

I mange århundreder er rejsende blevet grebet af Indien, Nepal, Sri Lanka og Thailands ufattelige mangfoldighed. Folkemasserne i storbyerne, de ældgamle og unikke kulturer, Himalayas storslåede bjerge, smukke bounty-strande, det arabiske hav, frodige jungler og regnskove, de store nationalparker, lange tropiske kyster, adrenalinpumpende adventure, udfordrende trekking, white water river rafting, eksotiske dyr, surfing, dykning og lækker mad byder på et enestående rejseeventyr du ikke oplever magen til andre steder i verden.

Tag med på et unikt højskoleophold i nogle af verdens mest spændende lande – med et stærkt fokus på eventyr, kultur, mennesker, mangfoldighed og at du skal have et eventyr for livet.

Undervejs bor vi en måned i henholdsvis Pokhara i Nepal & Koh Tao i Thailand. Vi bor også to uger i Dharamsala i Nordindien og sidst, men ikke mindst, er der to ugers adventure, ekspedition, lokale kulturmøder og surfing på Sri Lanka, hvor vi har strikket den fedeste rundrejse sammen. Opholdet byder på fire unikke og ret forskellige oplevelser.

Glæd dig også til inddragende, tankevækkende og levende undervisning med vores spændende og inspirerende fag ‘Projektstyring & Teambuilding’, ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ og ‘Selvudvikling & Kommunikation’.

HÖJSKOLENDKs medejer Thomas fortæller:
“Selvom jeg har rejst rigtigt mange gange i Indien og Nepal, har boet et års tid på Koh Tao i Thailand og besøgt Sri Lanka et par gange, har jeg det som om jeg kun lige har dyppet tæerne i et hav af eventyr og oplevelser. Hvor finder man ellers 9 af verdens 15 højeste bjerge, brusende floder og smukke vandfald, nationalparker med tigere, elefanter, krokodiller, aber, papegøjer og slanger, ørkenområder med nomader og kameler, masser af adventure og adrenalin-oplevelser med fx river rafting, dykning, surfing, trekking, jeep-safaris, kajak, paragliding og et af verdens højeste bungy jumps på 160m ved Tibets grænse, superlækker mad med alverdens krydderier, smukke hvide og lange sandstrande, folkemasser og et underfundigt kaos du aldrig har set magen til i nogle af verdens største byer, hellige floder og køer, festivaller der fejrer livet og ikke mindst et særligt åbent, venligt og nysgerrigt folk.

Det er vildt, heftigt, eksotisk, udfordrende, smukt, grimt, vanvittigt, spirituelt, stille, kaotisk og et hamrende fedt eventyr. Og det er fantastisk at få lov til at dele alt det med vores elever.”

Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka - Højskole i Udlandet - dit livs eventyr1
Højskole i Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 1 ▸ KATHMANDU, NEPAL

  Introdage

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 2-4 ▸ POKHARA, NEPAL

  Projektstyring & Teambuilding

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 5 ▸ NEPAL

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 6-7 ▸ DHARAMSALA, INDIEN

  Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 8 ▸ INDIEN

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 9-10 ▸ SRI LANKA

  Rundrejse

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 11-12 ▸ KOH TAO, THAILAND

  Selvudvikling & Kommunikation

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 13 ▸ THAILAND

  Friuge & Outrodage i Bangkok

UGE 1
INTRODAGE – KATHMANDU & POKHARA, NEPAL

Vi starter eventyret med 4-5 spændende introdage i Kathmandu og Pokhara i Nepal, hvor vi lærer hinanden bedre at kende, bliver rystet rigtigt godt sammen med HÖJSKOLENDKs Adventurerace og i fællesskab udforsker Nepals spændende hovedstad. Vi besøger bl.a. verdens største hinduistiske tempel ‘Pashupatinath’, møder Sadhuerne (de hellige mænd), lærer lidt om hinduismen og ser begravelsesritual. Turen går også forbi det smukke buddhistiske tempel ‘Boudhanath’, hvor munkene udfører deres ritualer og bedeflagene blafrer i den lune vind. Glæd jer til en superspændende dag.

Vi runder introdagene af med riverrafting på en af Nepals brusende floder – med Himalaya bjergene i baggrunden og rigelige mængder af adrenalin og jubelbrøl.

UGE 2-4
POKHARA, NEPAL – PROJEKTSTYRING & TEAMBUILDING

Tæt på den skønne bjergsø Phewa Lake og Lakeside Road, hvor man finder de fleste restauranter, butikker, barer og caféer, bor vi på et hyggeligt familie-ejet hotel. Der er en stor og lækker have vi kan hygge os i, en pavillon at gemme sig fra solen i, et par hængekøjer man kan slænge sig i skyggen i og et fint undervisningslokale vi bl.a. også bruger til højskole- og filmaftener.
Der er (hæderligt) internet og kun et par minutters gang herfra, finder man både hyggelige restauranter, et bageri, caféer, shopping muligheder, trekking- og adventure arrangører og den store bjergsø. Fra taget af højskolen har vi en fantastisk udsigt til Himalayas bjerge og Pokhara-dalens bakker der omringer området.

Fag – Projektstyring & Teambuilding
Projektstyring & Teambuilding er et spændende, inspirerende og sjovt fag. Du får masser af praktisk erfaring med teambuilding, projektledelse, gruppedynamik, coaching, feedback, refleksion og teamroller og desuden et fint teoretisk indblik. Du får indsigt i dine stærke sider som teamplayer og vi stiller skarpt på dine udviklingsmuligheder, så du kan blive en endnu dygtigere og stærkere udgave af dig.

UGE 5
NEPAL – FRIUGE

Der er masser af eventyr omkring os derude, og mulighederne er store. I kan trekke i Himalaya bjergene, river rafte eller sejle kajak på Nepals brusende floder, besøge hellige templer eller ta’ til Chitwan National park og se vilde næsehorn, tigere, krokodiller & elefanter. Hvis Indien “kalder” på Jer i friugen, kan man rejse til fx Jaipur ‘the pink city’, besøge Varanasi; en af verdens helligste byer der ligger ved Gangesfloden, opleve kaos og menneskemylder i storbyen Delhi eller ta’ til Mumbai og snige sig med i en Bollywood film som statist.

Efter en spændende friuge mødes vi i Dharamsala, Nordindien og gør en forskel med faget ’Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’.

UGE 6-7
DHARAMSALA, NORDINDIEN – FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

I ca. 2.000 meters højde bor vi på det hyggeligste Guesthouse i hele Dharamsala. Det er ejet af en (semi)kendt folkesangerinde, der ofte er udenbys for at optræde, og vi har en imponerende udsigt over Dharamsala-dalen og Dalai Lamas tempel. Kun et par minutters gang herfra ligger centrum af Upper Dharamsala, hvor man finder byens restauranter, caféer, kiosker, buddhistiske templer og shopping muligheder.

Fag – Frivilligt arbejde & Kulturforståelse
At være på højskoleophold i et fremmed land, er en unik og berigende oplevelse og fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt. Når man besøger fremmede kulturer mener vi, at det er vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. En god måde at gøre dette på, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde.

Det frivillige arbejde i Nordindien, tager udgangspunkt i den store gruppe af eksil-tibetanerne der bor i Dharamsala, og overskrifterne er undervisning, workshops, kultur-udveksling, conversation classes, tibetan homestays og børn.

UGE 8
INDIEN – FRIUGE

Friugen i Indien kan byde på vidt forskellige og fantastiske eventyr; Gangesfloden i Varanasi, flodsejlads på Backwater kanalerne i Kerala i Sydindien, Taj Mahal mausoleet i Agra, den lyserøde by Jaipur, kaos og menneskemylder i Delhi eller Mumbai og Bollywood.
I kan også overveje at tage lidt længere væk; både Dubai, Laos, Vietnam, Malaysia og en del andre rigtigt spændende lande ligger ret tæt på os, når vi har friuge i Indien.

Efter friugen i Indien flyver vi sammen til Sri Lanka og starter vores eventyrlige rundrejse der.

UGE 9-10
SRI LANKA – RUNDREJSE & EVENTYR

Efter en spændende friuge i Indien, starter et fantastisk eventyr i Sri Lanka. Øen der er kendt for alt fra spændende kultur til surfing, regnskove, bjerge, hvaler & smukke te-plantager. Her venter os et stort eventyr.

Vi starter i Kandy, hvor turen går til den berømte Sigiriya Rock og Kaudulla National park. Herefter tager vi på den berømte og enormt smukke tog-strækning gennem regnskov og bjerge til Ella. I Ella skal vi se de smukke te-plantager, bade i vandfald og hike til Little Adams Peak. Efter bjergene tager vi til sydkysten, til Weligama, der er alle surfers paradis. Her står den på surfcamp og et par fridage inden vi rejser til Thailand sammen og fortsætter rejse-eventyret.

UGE 11-12
KOH TAO, THAILAND – SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

Med palmer i vandkanten, bor vi i hyggelige beach-bungalows på Sai Nuan Beach, på den sydlige del af den tropiske ø Koh Tao. Vi bor “basic”, men det er helt fint til os, for vi skal ikke være i hytterne – vi skal ud i solen og nyde det varme hav, de lækreste strande og alle de fede muligheder området byder på; dykning, kajak, mountainbike, ATV-kørsel, jungle, hikes, yoga, wakeboard og thai-boksning.

Fag – Selvudvikling & Kommunikation
I faget ‘Selvudvikling & Kommunikation’ handler det om dig. Undervisningen handler om det at være tro mod sig selv og tager udgangspunkt i personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte øvelser, opgaver og spørgsmål. Vi inviterer dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og (slet) ikke tør teori. Undervisningen sigter efter, at du får større indsigt i dig selv og dine stærke sider og vi er sikre på, at du undervejs opdager nye, spændende sider af dig selv.

UGE 13
THAILAND – FRIUGE

Vi slutter vores eventyr i Asien af med en friuge i Thailand. Om I vælger at blive på de tropiske øer sydpå, tager til adventure-hovedstaden Chang Mai i Nordthailand eller besøger et af nabolandene Laos, Myanmar eller Cambodia er helt op til jer.

Vi mødes igen i Bangkok til et par skønne og hyggelige outro-dage, inden vi flyver hjem til Danmark, hvor det store gensyn med familie, venner, kærester og kæledyr venter.

NB: Ændring på rækkefølge af lande ift. ovenstående program kan forekomme, grundet bl.a. flybilletter, indkvartering, optimal sæson, m.v.

HVAD ER INKLUDERET?

OVERORDNET
✔  Fly tur/retur: DK > Nepal // Indien > Sri Lanka > Thailand > DK
✔  Lokaltransport
✔  Indkvartering i Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka
✔  Rundrejse i Sri Lanka
✔  Undervisning i ‘Projektstyring & Teambuilding’
✔  Undervisning i ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’
✔  Undervisning i ‘Selvudvikling & Kommunikation’
✔  Hurtigfærge fra Koh Samui til Koh Tao
✔  15% rabat på vaccinationer hos ‘Danske Lægers Vaccinations Service’

ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER
✔  Adventurerace i Kathmandu, Nepal
✔  River rafting i Pokhara, Nepal
✔  Heldags-tur til Sigiriya Rock, Sri Lanka
✔  Heldags-tur til Kaudalla National Park, Sri Lanka
✔  Hike til Little Adams Peak, Sri Lanka
✔  Hike til Diyaluma Falls, Sri Lanka
✔  Guidet tur i te-plantagerne, Sri Lanka
✔  2-dages surfcamp, Sri Lanka

PRAKTISK
✔  Infobreve om opholdet inden afrejse (med bl.a. pakkeliste, rejsetips, praktisk, etc.)
✔  Afrejsemøde ca. 5 uger inden afrejse (du møder dine rejsevenner og rejseleder)
✔  Dansk rejseleder på hele opholdet
✔  Undervisning af engagerede, dygtige og danske undervisere
✔  Højskolebevis

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

•  Transport fra Nepal til Indien (grundet evt. friuge-valg)
•  Lommepenge
•  Mad & drikke
•  Rejseforsikring (+ evt. afbestillingsforsikring)
•  Visum
•  Vaccinationer
•  Friuger

SAMLET ESTIMAT
Tidligere elever har samlet brugt ca. 22.000 DKK til 30.000 DKK undervejs på opholdet på ovenstående.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ØKONOMI?
Hvis du er nysgerrig på pris, budget, lommepenge, rejseforsikring, vaccinationer eller andet, så skriv endelig til os på chatten. Du kan også smide en mail afsted på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på tlf. 7027 9007.
Vi er altid klar på en snak om stort eller småt.

UNDERVISNING & FAG
På højskoleopholdet i Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka, skal du glæde dig til inspirerende, meningsfuld og aktiv undervisning i tre spændende fag:
– PROJEKTSTYRING & TEAMBUILDING
– FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE
– SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION
Undervisningscitat - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
PROJEKTSTYRING & TEAMBUILDING

I Nepal står den på faget Projektstyring & Teambuilding – et spændende, aktivt og inspirerende fag. Du får masser af praktisk erfaring med teambuilding, projektledelse, gruppedynamik, coaching, feedback, refleksion og teamroller og du får desuden et fint teoretisk indblik. Vi sørger for, at du får grundig indsigt i dine stærke sider som teamplayer og går tæt på dine udviklingsmuligheder, så du kan blive en endnu dygtigere og stærkere udgave af dig selv.

Vi arbejder desuden med de værktøjer, der bl.a. ligger til grund for den dygtige og kompetente projektleder. Fra kreativ idéfase og detaljeret planlægningsfase til afvikling af projektet og den gode afslutning, der kræver refleksion og evaluering. I får så vidt muligt plads til at gennemføre jeres helt eget projekt.

Projektstyring & Teambuilding byder på masser af udfordrende, lærerige og sjove samarbejdsøvelser og er en spændende og inspirerende start på højskoleopholdet. Glæd dig.

Læs mere om ‘Projektstyring & Teambuilding’ her!

FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

Vil du gøre en forskel for dig selv og andre, så glæd dig til faget Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse i Dharamsala i Nordindien.

At være på højskoleophold i et fremmed land, er en unik og berigende oplevelse og fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt. Når man besøger fremmede kulturer mener vi, at det er vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. En god måde at gøre dette på, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde.

Det frivillige arbejde i Nordindien, tager udgangspunkt i den store gruppe af eksil-tibetanerne der bor i Dharamsala, og overskrifterne er undervisning, workshops, kultur-udveksling, conversation classes, tibetan homestays og børn.
Vi underviser de tibetanske flygtninge i fx engelsk, foto, matematik, IT eller andet du måske har spidskompetencer indenfor.
Vi laver workshops for dem i selvvalgte emner, vi kulturudveksler og har hver dag spændende ” conversation class” hvor vi udveksler holdninger og tanker om det at være menneske i hver sin ende af verden, frihed, demokrati, tibetanernes situation, sport og alt muligt andet spændende.
Der er også mulighed for at prøve et “Tibetan homestay”, hvis man har lyst til at leve som en lokal tibetaner et par dage undervejs.

Eftersom første fag er “Projektstyring & Teambuilding”, er der også mulighed for at lave et selvvalgt projekt, der kan gøre en forskel lokalt. Her er det kun ambitioner og fantasi der sætter grænserne.

Læs mere om ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ her!

SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

I Thailand står den på faget Selvudvikling & Kommunikation – her handler det om dig, dine drømme og dit udviklingspotentiale.
Undervisningen i Selvudvikling & Kommunikation handler om at være tro mod sig selv og tager udgangspunkt i personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte spørgsmål og spændende øvelser. Vores undervisere inviterer dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og ikke tør teori. Nogle spørgsmål og øvelser klarer du alene, som fx det at sætte mål eller retning, mens du andre gange er sammen med dine venner fra holdet i små eller lidt større grupper.
Undervisningen sigter efter, at du får større indsigt i dig selv og dine stærke sider. Og vi er sikre på, at du undervejs opdager nye, spændende sider af dig selv.

Vi holder undervisningen levende og sjov og bruger redskaber som fx debat, refleksion, coaching, observation, mindfulness og feedback. Vi sørger for at så mange som muligt har nye redskaber med sig hjem i deres personlige rygsæk, når vi er færdige. Vi tilbyder endda individuelle samtaler mellem underviser og dig som elev i den udstrækning det er muligt.

Læs mere om ‘Selvudvikling & Kommunikation’ her!

ADVENTURE, OPLEVELSER & AKTIVITETER
En ting er sikkert – vi kommer ikke til at kede os på ’Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka’ opholdet. Der er mange fantastiske oplevelser og fede aktiviteter, vi kan kaste os ud i sammen.
Vi har planlagt og inkluderet forskellige af dem på opholdet, og hjælper desuden gerne til med planlægning og grupperabatter, når I ellers har lyst til at give den gas.
NEPAL
INDIEN
SRI LANKA
THAILAND
FRIUGER – ET VÆLD AF MULIGHEDER
En af de populære ingredienser på vores højskoleophold er friugerne. Efter et spændende, levende og lærerigt undervisningsforløb kommer friugerne som noget særligt.
Eleverne bruger dem meget forskelligt. De fleste har lyst til at udforske mulighederne i det land, ø-rige, kontinent eller region vi befinder os i, og derfor bliver en af friugerne stort set altid brugt til at rejse ud fra højskolen. Nogle gange har hele holdet lyst til at rejse et bestemt sted hen, mens vi andre gange oplever større eller mindre grupper finder sammen, smider rygsækken på skulderen og tager på eventyr med de nye venner, for at opleve lige nøjagtigt det dé drømmer om.
FRIUGE I NEPAL – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuger & Oplevelser, Trekking i Himalaya - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Trekking – Walk the Himalaya’s
Trekking er Nepals “nationalsport” og en oplagt måde at se noget af den fantastiske natur, der udgør en betragtelig del af Nepal – og desuden møde de lokale i de små landsbyer i Himalayas bjerge. Undervejs møder man de etniske stammefolk Gurung, Magar og Thakali der ofte byder på smil, te og nysgerrighed. Herude er der højt til loftet, ro og tid til eftertænksomhed og du får stjernehimmel i verdensklasse, ømme lægge og en fed følelse i kroppen når du når frem til målet.

Friuger & Oplevelser, Chitwan - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Chitwan Nationalpark – Into the Wild
Midt mellem Pokhara og Kathmandu, ligger Chitwan Nationalpark. Det er et ‘World Heritage Site’ og dækker et område på ca. 950 km2. Flere af vores elever har taget et par overnatninger i nationalparken og har haft rigtigt gode oplevelser. Du kan se aber, næsehorn, elefanter, krokodiller, hyæner, sjakaler, antiloper, rådyr, junglekatte – og er du rigtig heldig ser du måske en tiger, leopard eller en bjørn.

Friuger & Oplevelser, Jeep-Ekspedition, Upper Mustang - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Jomsom/Mustang – Jeep, Himalaya & Eventyr
Hop i en 4×4 jeep, med dine nye højskolevenner og ta’ på eventyr i Himalayas bjerge. Forude venter bjergpas, floder, hårnålesving, små bjerglandsbyer, lokale menneskemøder og som dagene går kommer du længere væk fra turisterne og tættere på det mere autentiske Nepal. Et friuge-eventyr der varmt kan anbefales.

Friuger & Oplevelser, kajakekspedition - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Kajak/Rafting Ekspedition
Hvis du er vild med floder og eventyr, bør du overveje at tage på kajak- eller rafting-ekspedition. Med telte, soveposer, mad, snacks og rygsække pakket i raftingbådene, går turen ned af en Nepals floder, med overnatning i det fri og rigelige mængder af adrenalin. Det er SÅ fed en tur og uden tvivl noget du aldrig vil glemme.

FRIUGE I INDIEN – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Kamelsafari i Jaipur
På kamelryg rider I stille ud i ørkenen og som aftenen skrider frem og solen går ned, vælter et ubegribeligt stjernehav frem på himmelen. Bål og hyggelige lanterne spreder hygge, når aftensmaden bliver serveret – oftest et lækkert lokalt indisk måltid. Om du nøjes med en enkelt overnatning eller hapser 3-4 i ørkenen, kan turen anbefales.

Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK4

Varanasi & Gangesfloden
Den helligste by og flod i Indien, er en spændende måde at bruge noget af sin friuge på. Byen er meget gammel og en stor kulturoplevelse. Langs Ganges flodbred finder man ghater – stentrapper der går ned til vandet – der er mål for pilgrimsfærd. Bader man i Ganges floden ved Varanasi bliver ens synder tilgivet, og det kan (måske) undre en smule, da flodens vand også bruges til at børste tænder, toiletbesøg og ligbrændinger.

Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK3

Taj Mahal, Delhi & Mumbai
Mere end 1.000 elefanter og 20.000 håndværkere var på arbejde i 16-17 år, da Taj Mahal – et af verdens 7 Vidundere, blev bygget. 1-1½ dag i byen Agra (hvor monumentet ligger) er rigeligt, så turen derfra kunne fx gå til Delhi eller Mumbai, der er nogle af verdens største og mest kaotiske byer. Man skal ha’ ladet godt op på tålmodighed, når man besøger de store byer, men det er også en sjov og vild oplevelse. Særligt hvis man runder sin friuge af sydpå, med lidt strand, sol og ro.

Indien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK2

Goa & Kerala – Sydindiens paradis
Sydpå finder man Indiens bedste strande og en afslappet atmosfære. Goa byder på lækre strande, beach-lounges, fest, yoga og masser af backpackere, hvor Kerala mest er kendt for de smukke floder, lange kystlinjer, te-plantager og her er det oplagt at ta’ et par dage på en hyggelig flod-båd.

FRIUGE I THAILAND – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuger & Oplevelser, Chang Mai - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Chiang Mai – Thailands adventuremekka
I Nordthailand finder man Thailands andenstørste by; Chiang Mai. Kulturen her er noget anderledes end det tropiske paradis sydpå, og området omkring Chiang Mai byder på bjerge, floder, ris-plantager, templer, landsbyer og ikke mindst masser af adventure. Før turisterne begyndte at strømme til var byen et handelsmekka – derfor finder man rigtigt mange lokale markeder.

Friuger & Oplevelser, Koh Samui - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Koh Samui – Bounty-strande, shopping & liv
En af Thailands mest populære ferieøer og her venter hyggelige strandbarer, dykkercentre, skrædderier, tropisk regnskov, de lækreste strande, gademarkeder, shopping, lækre restauranter, klipper, vandfald og et festligt natteliv.

Friuge i Thailand - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Koh Phi Phi – Ø-paradis & Bounty-strande
Formentlig Thailands smukkeste strande venter her – et vaskeægte paradis, der blev kendt i filmen “The Beach” med Leonardo DeCaprio. Kridhvide sandstrande, krystalblåt hav, fed dykning/snorkling, chill-time i hængekøje, junglebeklædt bakketoppe, palmer i vandkanten, kajakture, natteliv og den berømte “Maya Beach”. Slet ikke dårligt.

Friuger & Oplevelser, Vietnam Laos & Cambodia - Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Vietnam, Laos & Cambodia
Friugen i Thailand kan også bruges på at besøge nogle af de spændende lande, der ligger tæt på. Vietnam, Laos, Cambodia, Malaysia og Myanmar er mest oplagt, så hvilke lande er mon på din bucket-list?

Thomas Frese Carlsen - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
THOMAS F. CARLSEN

Jeg er født i ’76, bor i København, er medejer af HÖJSKOLENDK (som jeg iværksatte i 2009) og jeg brænder for fællesskab, rejse-eventyr, spændende kulturoplevelser og ikke mindst at inspirere vores elever til at skabe et meningsfuldt liv for dem.

Mit liv har bragt mig mange spændende steder hen, og jeg har bl.a. boet i Thailand, Sønderborg, Kolding, Aarhus, på et gods nord for Slagelse, et hus i skoven i Ry, på Bali og Lanzarote.
Før jeg startede HÖJSKOLENDK havde jeg fire enormt spændende og udviklende år som ’Projekt- & Personalechef’ i et af DKs største teambuilding-firmaer; World of Adventure A/S. Der gik mine dage med at planlægge, afvikle og udvikle relationsskabende, teamudviklende og personlige udviklingskurser for ledere og medarbejdere i større og mindre firmaer, fagforbund og erhvervsuddannelsescentre rundt omkring i hele Danmark og Skandinavien.

Min fritid bruger jeg på at fotografere, spille guitar og synge, køre nær og fjernt på min motorcykel, spille squash med min allerbedste squash-buddy, cykle på landevej i stramt nylontøj og (fri)dykke når jeg har mulighed for det. Jeg slapper den også tit til en god film, serie eller dokumentar, med bio-ture eller en god bog. Og så bruger jeg selvfølgelig en del tid på alle mine skønne og dejlige venner, jeg har mødt på min vej gennem livet.

Mit liv skal føles meningsfuldt for mig – det er hamrende vigtigt. Så jeg forsøger jævnligt at minde mig selv om, at vi kun har ét liv. Jeg ved godt det er kliché – men det er jo altså sandt. Så det er vigtigt for mig at min ”rejse” er sjov, eventyrlig, lærerig, udviklende og at jeg ikke fortryder noget, når jeg en dag sidder og savler ned af hagen og livet nærmer sig de sidste kapitler.

Hvilke uddannelser har jeg?
– Salgsassistent – Herretøj
– Brandmand & Røgdykker – Beredskabet i Hillerød
– Fotograf Grunduddannelse – Teknisk Skole
– PADI Dykkerinstruktør, Koh Tao i Thailand
– Friluftsvejleder & Instruktør/Teambuilder – Idrætshøjskolen i Sønderborg
– ID Lifecoach, ID Coach Academy – 2-årig coaching uddannelse
– Proceskonsulent, Systemisk Ledelse – Go’Proces i Århus
– Konfliktmægler v/Grib Konflikten
– Selvværdsvejleder v/Joan Ørting

Min faglige baggrund
Som 17-årig gik jeg i lære i en gammel og traditionsrig herretøjsforretning i Vanløse, i det nordlige København, og har siden da lavet et hav af forskellige ting – alle dog forbundet på den måde at det har handlet om mennesker, relationer og udvikling.

Af rimelig relevans kan jeg nævne at jeg har arbejdet to år som butikschef i en herretøjsforretning, har arbejdet med indlæringsvanskelige unge mennesker på et botræningshjem, har været projektleder i en aldersintegreret institution. Jeg har boet i Thailand i knap et år, hvor jeg uddannede mig til og arbejdede som dykkerinstruktør, har et år på idrætshøjskolen i Sønderborg i rygsækken, efterfulgt af et år som projektleder for Slagelse Kommune hvor jeg iværksatte Studenterhus Slagelse. Herefter flyttede jeg til Kolding for at arbejde for World of Adventure A/S som projektchef.

Jeg har de sidste 14-15 år arbejdet med projektledelse, og har via uddannelser, faglitteratur og vigtigst af alt – praktisk erfaring – lært hvor vigtigt det er at have de rette teoretiske værktøjer, menneskelige egenskaber og god portion nysgerrighed med sig.
Jeg har oplevet rigtigt gode resultater, både da jeg brugte et år på iværksættelse og daglig ledelse af studenterhuset i Slagelse, i min tid som teambuilder på Idrætshøjskolen Sønderborg, mit arbejde som projekt- og personalechef i World of Adventure og under iværksættelse og udvikling af HÖJSKOLENDK.

Jeg har rejst med og undervist over 30 højskolehold og glæder mig rigtigt meget til at lære jer at kende – jeg er sikker på vi får et fantastisk rejse-eventyr sammen!
Thomas – HÖJSKOLENDK

MERE INFO
Hvis du har lyst at lære os og vores eventyrlige højskoleophold endnu bedre at kende, har du flere muligheder. Dem har vi beskrevet nedenfor.
Du er også altid velkommen til at smide os en mail på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på kontoret på 7027 9007.
Infomøder - Mød HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

INFOMØDER – KØBENHAVN, AARHUS & ONLINE
På vores infomøder møder du Thomas, Amadeus eller Emil (ejerne af HÖJSKOLENDK), nogle af vores skønne tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede rejseledere.
Vi præsenterer vores eventyrlige højskole og fortæller en masse om hvem vi er, vores ophold, adventure, oplevelser og vores aktive måde at undervise på – og vi svarer selvfølgelig på alle de spørgsmål du har. Vi glæder os til at møde dig!
Klik her for datoer og mere information!

Rejsebreve - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

REJSEBREVE – TIDLIGERE ELEVERS EGNE ORD
Hvis du er nysgerrig på hvordan vores tidligere elever, har oplevet deres rejseeventyr, så tjek rejsebrevene ud. Du finder dem længere nede på siden og der er masser af læsestof til de nysgerrige.
Er der noget særligt du er nysgerrig på omkring opholdet – stort som småt så smid os endelig en mail eller skriv på chatten.
Læs rejsebreve her!

Trustpilot - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

TRUSTPILOT – HÖJSKOLENDK ER BEDØMT ‘FREMRAGENDE’
På Trustpilot kan du læse anmeldelser fra tidligere elever af HÖJSKOLENDK. Vi er stolte af at vores elever har så pæne ord at skrive om os og vores højskole, for vi ligger hjerte og knofedt i at give dem deres livs rejseeventyr.
Smid en hilsen på mail eller chatten, hvis du vil sludre med en tidligere elev, rejseleder eller en på kontoret. Det er vi altid klar på.
Læs anmeldelser her!

Facebook - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ FACEBOOK – HÖJSKOLENDK
Kig forbi vores Facebook side, hvor du finder nyheder, anmeldelser fra tidligere elever og ikke mindst kan du se masser af billeder, video og “postkort” fra vores eventyrlige højskoleophold i udlandet.
Klik her og besøg os på Facebook!

YouTube - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ YOUTUBE – HÖJSKOLENDK
Tjek vores Youtube kanal hvor du finder masser af videoer om vores eventyrlige højskoleophold i udlandet og menneskene bag. Du kan bl.a. se vores officielle promovideo og inspirationsvideoer for netop det ophold, du er mest interesseret i.
Klik her og besøg os på Youtube!

Instagram - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ INSTAGRAM – HÖJSKOLENDK
Vi er også på Instagram, og her finder du masser af “postkort”, stories og hilsner fra vores ophold – både fra elever, rejseledere og kontoret i Danmark. Tjek os ud på #hojskolendk.
Klik her og besøg os på Instagram!

Rejsebreve – Indien, Nepal, Thailand & Sri Lanka

Rejsebrev - Højskole i Udlandet - Sofie Horsager Jarl Madsen

Sofie H. J. Madsen

Nu starter et af mit livs rejseeventyr. For mig, som er en helt ny og…
Rejsebrev - Højskole i Udlandet - Line Wang Lisby

Line W. Lisby

Jeg husker tydeligt første dag på mit ophold, hvor jeg står midt i Kathmandu. En…

Joshua Daniels

En af de mest mindeværdige oplevelser jeg havde i Pokhara, og generelt på hele turen,…

Olivia Ugilt

Jeg sidder her dagen efter vores hjemkomst – og det er en lidt tom fornemmelse.…

Jes R. Larsen

Først og fremmest, så bliver Indien aldrig som Danmark. Gudskelov for det da. Når jeg…
Højskole i Udlandet