Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse  


Vil du gøre en forskel for dig selv og andre, så glæd dig til faget 'Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse'!

Fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt og derfor fungerer faget Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse, som et naturligt bindeled i undervisningen.

Når man besøger fremmede kulturer er det vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. Det er så let at komme til et fremmed sted og udnytte det bedste der findes dér - og så glemme vigtigheden af det at give.

En god måde til at finde balancen mellem at give og tage, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde i lokalområdet. Alt afhængigt af destination og verdensdel varierer vores indsats.

Caribien & Hawaii
På dette ophold forløbet faget ’Frivilligt Arbejde og Kulturforståelse’, når vi ankommer til Caribien. Her har vi et stort, lokalt netværk og det er særligt på hovedøen St. Croix, at vi gør en indsats.
HÖJSKOLENDK har som de første fået adgang til de offentlige skoler, og tilbyder derfor - på nogle af afgangene - muligheden for at blive en del af hverdagen med lokale børn og unge. Vi samarbejder også med et fritidshjem, og har ofte skønne timer dér med børnene efter skole.

Vores højskole har også fokus på bæredygtighed: Under ophold på øens førende, økologiske farm, tager vi udgangspunkt i den skrøbelige øko-balance og hjælper til med dagligdagens opgaver, der kan være bananplantager, trail-making, høste grøntsager, passe dyr og meget andet. Du får derved et unikt indblik i hvordan tingene hænger sammen på de små øer i det Caribiske Hav.

Der er også mulighed for at arbejde med at restaurere historiske danske steder (vi ejede faktisk øerne indtil 1917), gøre en forskel for efterladte dyr, samt hjælpe til på en gammel, nu ombygget sukkerplantage.
NB: Alt frivilligt arbejde på amerikansk territorium foregår i samarbejde med non-profit organisationer.

Indien, Nepal & Thailand
Det frivillige arbejde på Indien, Nepal & Thailand opholdet, tager udgangspunkt i den store gruppe af eksil-tibetanerne der bor i Dharamsala i Nordindien.
Vores samarbejdspartner er Tibet Hope Center (NGO), og organisationen drives til dagligt af Kunga, Tenzin og Damdul – tre fantastiske og inspirerende tibetanere, der med hver deres rørende historie, virkeligt brænder for at gøre en forskel for mennesker.
Sammen med dem, udarbejder vi et spændende 3-ugers program fyldt med oplevelser, hvor overskrifterne er kulturudveksling, menneskemøder, foredrag, workshops, udflugter og besøg på mange af de vigtige politiske og religiøse steder for den tibetanske eksilbefolkning.

Vi har to dage om ugen (så vidt det er praktisk muligt) med udflugter, workshops, besøg af inspirerende talere eller foredragsholdere, hvor vi får indsigt i det tibetanske folks historie, i buddhismen, de politiske aspekter om Dalai Lamas rolle som spirituel leder - og ikke mindst om hvordan vi alle kan være med til at gøre en forskel.
De resterende tre dage er projektdage, hvor vi smøger ærmerne op og arbejder sideløbende på tre ”linjer”, med overskrifterne ’Indiske børn fra slumområder’, ’English Conversation Class’, samt et kreativt hands-on projekt.

Gennem Tibet Hope Center, har vi adgang til en anden NGO ved navn Tong Len, der lærer fattige indiske børn og familier fra lokale slumområder at skrive og regne – og mange børn får helt op til en 12-års uddannelse gratis. Her hjælper vi de mindste på 2-5 år med deres første ABC'er og begynder engelsk. Vi tager også ud til det store hostel, drevet af Tong Len, hvor ca. 100 børn bor, får mad, kærlighed, undervisning og har deres daglige gang. Her har vi også nogle skønne legedage med alle børnene, der elsker når vi kommer på besøg.

'English Conversation Class' består af flere ugentlige samlinger, hvor vi møder tibetanske munke og nonner, og udveksler tanker om udvalgte emner som frihed, demokrati, religion, tibetanernes situation, sport, det at være menneske i hver sin ende af verden og alt muligt andet spændende.

Det kreative hands-on projekt kan tage mange former og det varierer fra ophold til ophold.
I tiden op til ankomsten i Indien, finder vi et meningsfuldt sted at sætte ind, og har fx hjulpet med renovation af Tibet Hope Centers lokaler, renovation af en mindre tibetansk café og lavet et større maleprojekt på en lokal tibetansk skole.
Du får selv mulighed for at vælge dig ind på det eller de projekter, hvor du har allermest energi, og derved kan være med til at gøre den størst mulige forskel.

Glæd jer til en dybt unik og livsbekræftende oplevelse i 2.000 meters højde i Nordindien.

Mellemamerika
På vores ophold i Mellemamerika laver vi frivilligt arbejde i Guatemala, i byen ’Quetzaltenango’ som Mayaindianerne i sin tid kaldte ’Xela’.
For at kunne hjælpe lokalbefolkningen på bedste vis, sætter vi os ind i landets kultur og historie. Det gør vi blandt andet ved at invitere forskellige lokale NGO'er og personer, der hver især kæmper for en positiv udvikling i Guatemala.

I Guatemala har vi forskellige former for frivilligt arbejde, som du kan vælge imellem. Vi har lagt rammerne for spændende og udfordrende projekter, hvor I fx kan hjælpe Mayaindianere fra hele landet, bygge skoler og sundhedscentre, lave kreative og spændende aktiviteter for fattige og udsatte børn og unge, hjælpe gadehunde, lære lokale kvinder nye køkkenkundskaber fra vores kultur eller hjælpe med beplantning hos Chico Mendes, som vi hvert år støtter med et økonomisk tilskud. Omfanget af det frivillige arbejde afhænger af dit eget engagement og kreativitet, og viljen til at gøre en forskel for en lokalbefolkningen, der tager mod din hjælp med åbne arme. Og der er rigeligt at tage fat i.

---

I Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse prioriterer vi praktisk erfaring, hvorved deltagerne får mest mulig tid til at gøre en forskel.

 

TILMELD DIG ET HØJSKOLEOPHOLD  >

RESERVÉR EN PLADS  >Det er gratis og helt uforpligtende!

Tilmeld dig et højskoleophold  >

Højskole i hele verden

Caribien & Hawaii

Caribien & Hawaii

På eventyr i tropernes paradis!  Caribien og Hawaii i ét og samme ophold - kan det blive mere eventy...

Mellemamerika

Mellemamerika

Velkommen til HÖJSKOLENDK´s 3-måneders ophold i Mellemamerika. Vi tager dig med til 3 enestående lan...

Indien, Nepal & Thailand

Indien, Nepal & Thailand

I mange århundreder er rejsende blevet grebet af Indien, Nepal og Thailands ufattelige mangfoldighed...

USA, Canada & Mexico

USA, Canada & Mexico

Store kontraster mødes på et episk højskoleophold i USA, Canada og Mexico. Vintersne og Sommersol. S...

Fiji, New Zealand & Australien

Fiji, New Zealand & Australien

Spænding. Adventure. Kultur. Natur. Lad opholdet Fiji, New Zealand & Australien tage pusten fra ...

Caribien, sommer

Caribien, sommer

Med Mexico, Miami, Florida, Orlando, Cuba, Jamaica og Puerto Rico indenfor rækkevidde, ligger de såk...

Mellemamerika, sommer

Mellemamerika, sommer

Velkommen til vores sommerophold i Mellemamerika. Vi tager dig med til Guatemala og Mexico – to af M...

Overblik, highlights & priser

Overblik, highlights & priser

Her får du et overblik over alle vores ophold, indhold, undervisning, priser, m.m.

RESERVÉR EN PLADS  >Det er gratis og helt uforpligtende!

Kom og mød os

Mød os til infomøderne i Aarhus, Odense og København


Har du lyst til at møde os, få en hyggelig snak,
stille spørgsmål, tage venner eller familie med
og blive afklaret om dit højskoleophold inden
tilmelding, så kig forbi et af vores infomøder.
Læs mere her!

"Mit livs eventyr!"

Et uforglemmeligt eventyr med et fantastisk højskolesammenhold og venner for livet.

- Katrine N. Jessen

Mit livs oplevelse. Fantastisk!

- Søren Schmidt

Fællesskabet er ubeskriveligt stærkt og det har været det vildeste eventyr.

- Olivia Ugilt

En fantastisk og lærerig rejse, med en masse fede og uforglemmelige oplevelser!

- Benjamin Uhlemann

Jeg har været på mit livs rejse, og vil aldrig glemme et sekund af det.

- Line Alexandersen

Det var ikke kun en rejse, men et eventyr der vil være med mig resten af mit liv.

- Sarah D. Sørensen

At tage med HÖJSKOLENDK, har været den bedste beslutning i mit liv.

- Stine R. Hansen

HÖJSKOLENDK er rejseoplevelsernes svar på Ryan Gosling - whats more to say? Gør det!

- Lise T. Hansen

Spring ud i det. Det bliver dit livs oplevelse!

- Mathias Utoft

HÖJSKOLENDK har givet mig mit livs eventyr!

- Julie Olsen

Det har været de 3 bedste måneder i mit liv!

- Cathrine Hribar

Uforglemmelige oplevelser, vidunderlige minder og venner for livet!

- Kristine Thorkenholdt

En lækker højskole, fantastiske mennesker og spændende undervisning.

- Søs L. Pedersen

At tage med HÖJSKOLENDK er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv!

- Kristoffer Aladdin Strandhauge

Mit livs rejse!

- Marie M. Langballe

#we'resocial