FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

Når man besøger fremmede kulturer er det vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner.

Det er så let at komme til et fremmed sted og udnytte det bedste der findes dér - og så glemme vigtigheden af det at give.

Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse

Vil du gøre en forskel for dig selv og andre, så glæd dig til 'Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse'.

Fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt og derfor fungerer faget 'Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse', som et naturligt bindeled i undervisningen.

Når man besøger fremmede kulturer er det vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. Det er så let at komme til et fremmed sted og udnytte det bedste der findes dér - og så glemme vigtigheden af det at give.

En god måde til at finde balancen mellem at give og tage, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde i lokalområdet. Alt afhængigt af destination og verdensdel varierer vores indsats.

Caribien & Hawaii
På dette ophold forløbet faget ’Frivilligt Arbejde og Kulturforståelse’, når vi ankommer til Caribien. Her har vi et stort, lokalt netværk og det er særligt på hovedøen St. Croix, at vi gør en indsats.
HÖJSKOLENDK har som de første fået adgang til de offentlige skoler, og tilbyder derfor - på nogle af afgangene - muligheden for at blive en del af hverdagen med lokale børn og unge. Vi samarbejder også med et fritidshjem, og har ofte skønne timer dér med børnene efter skole.

Vores højskole har også fokus på bæredygtighed: Under ophold på øens førende, økologiske farm, tager vi udgangspunkt i den skrøbelige øko-balance og hjælper til med dagligdagens opgaver, der kan være bananplantager, trail-making, høste grøntsager, passe dyr og meget andet. Du får derved et unikt indblik i hvordan tingene hænger sammen på de små øer i det Caribiske Hav.

Der er også mulighed for at arbejde med at restaurere historiske danske steder (vi ejede faktisk øerne indtil 1917), gøre en forskel for efterladte dyr, samt hjælpe til på en gammel, nu ombygget sukkerplantage.
NB: Alt frivilligt arbejde på amerikansk territorium foregår i samarbejde med non-profit organisationer.

Indien, Nepal & Thailand
Det frivillige arbejde på Indien, Nepal & Thailand opholdet, tager udgangspunkt i den store gruppe af eksil-tibetanerne der bor i Dharamsala i Nordindien.
Vores samarbejdspartner er Tibet Hope Center (NGO), og organisationen drives til dagligt af Kunga, Tenzin og Damdul – tre fantastiske og inspirerende tibetanere, der med hver deres rørende historie, virkeligt brænder for at gøre en forskel for mennesker.
Sammen med dem, udarbejder vi et spændende 3-ugers program fyldt med oplevelser, hvor overskrifterne er kulturudveksling, menneskemøder, foredrag, workshops, udflugter og besøg på mange af de vigtige politiske og religiøse steder for den tibetanske eksilbefolkning.

Vi har to dage om ugen (så vidt det er praktisk muligt) med udflugter, workshops, besøg af inspirerende talere eller foredragsholdere, hvor vi får indsigt i det tibetanske folks historie, i buddhismen, de politiske aspekter om Dalai Lamas rolle som spirituel leder - og ikke mindst om hvordan vi alle kan være med til at gøre en forskel.
De resterende tre dage er projektdage, hvor vi smøger ærmerne op og arbejder sideløbende på tre ”linjer”, med overskrifterne ’Indiske børn fra slumområder’, ’English Conversation Class’, samt et kreativt hands-on projekt.

Gennem Tibet Hope Center, har vi adgang til en anden NGO ved navn Tong Len, der lærer fattige indiske børn og familier fra lokale slumområder at skrive og regne – og mange børn får helt op til en 12-års uddannelse gratis. Her hjælper vi de mindste på 2-5 år med deres første ABC'er og begynder engelsk. Vi tager også ud til det store hostel, drevet af Tong Len, hvor ca. 100 børn bor, får mad, kærlighed, undervisning og har deres daglige gang. Her har vi også nogle skønne legedage med alle børnene, der elsker når vi kommer på besøg.

'English Conversation Class' består af flere ugentlige samlinger, hvor vi møder tibetanske munke og nonner, og udveksler tanker om udvalgte emner som frihed, demokrati, religion, tibetanernes situation, sport, det at være menneske i hver sin ende af verden og alt muligt andet spændende.

Det kreative hands-on projekt kan tage mange former og det varierer fra ophold til ophold.
I tiden op til ankomsten i Indien, finder vi et meningsfuldt sted at sætte ind, og har fx hjulpet med renovation af Tibet Hope Centers lokaler, renovation af en mindre tibetansk café og lavet et større maleprojekt på en lokal tibetansk skole.
Du får selv mulighed for at vælge dig ind på det eller de projekter, hvor du har allermest energi, og derved kan være med til at gøre den størst mulige forskel.

Glæd jer til en dybt unik og livsbekræftende oplevelse i 2.000 meters højde i Nordindien.

Mellemamerika
På vores ophold i Mellemamerika laver vi frivilligt arbejde i Guatemala, i byen ’Quetzaltenango’ som Mayaindianerne i sin tid kaldte ’Xela’.
For at kunne hjælpe lokalbefolkningen på bedste vis, sætter vi os ind i landets kultur og historie. Det gør vi blandt andet ved at invitere forskellige lokale NGO'er og personer, der hver især kæmper for en positiv udvikling i Guatemala.

I Guatemala har vi forskellige former for frivilligt arbejde, som du kan vælge imellem. Vi har lagt rammerne for spændende og udfordrende projekter, hvor I fx kan hjælpe Mayaindianere fra hele landet, bygge skoler og sundhedscentre, lave kreative og spændende aktiviteter for fattige og udsatte børn og unge, hjælpe gadehunde, lære lokale kvinder nye køkkenkundskaber fra vores kultur eller hjælpe med beplantning hos Chico Mendes, som vi hvert år støtter med et økonomisk tilskud. Omfanget af det frivillige arbejde afhænger af dit eget engagement og kreativitet, og viljen til at gøre en forskel for en lokalbefolkningen, der tager mod din hjælp med åbne arme. Og der er rigeligt at tage fat i.

---

I Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse prioriterer vi praktisk erfaring, hvorved vores elever får mest mulig tid til at gøre en forskel.

 

 

Reservér en plads på det eventyr du drømmer om - det er gratis og helt uforpligtende og sikrer dig besked inden der bliver udsolgt.

Hvis du er afklaret og klar på højskoleeventyr, er det bare med at tilmelde dig.
Der bliver nemlig udsolgt på langt de fleste af vores ophold.

Infomøder

Hvis du overvejer at rejse på et af vores eventyrlige højskoleophold i udlandet, har du sikkert spørgsmål til os. Vi vil meget gerne svare på dem alle, så du har ro i maven og føler dig helt tryg, når du tilmelder dig.

På vores infomøder møder du oftest Claus eller Thomas (ejerne af HÖJSKOLENDK), Peter vores daglige leder, tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede destinationsledere. Til infomødet deltager også andre nysgerrige og kommende elever, som du kan sludre med om eventyret, der venter.

Glæd dig til at høre mere om; HÖJSKOLENDK, vores højskoleophold, adventure og aktivitetsmuligheder, oplevelser, workshops og vores aktive måde at undervise på. Og så svarer vi selvfølgelig på alle de spørgsmål du har.

TILMELD DIG INFOMØDE

Slider

BROCHURE

LÆR OS BEDRE AT KENDE

Mød vores inspirerende team der glæder sig til at tage på eventyr med dig.

Blog

Frivilligt arbejde i udlandet med HÖJSKO...

6. jul - 2018

HÖJSKOLENDKs Indien, Nepal & Thailand elever er gået viralt - eller også er det Dalai Lama?Ca. 2,5 mio. mennesker har indtil videre set videoen, h...

Er HÖJSKOLENDK en højskole?

17. mar - 2018

Vi bliver engang imellem spurgt om vi er en ”rigtig” højskole. Og det spørgsmål giver selvfølgelig stof til eftertanke. Indrømmet, det er svært for mi...

Ny hjemmeside - vi er spændte!

23. feb - 2018

I skrivende stund er der kun ganske få minutter til launch af vores nye hjemmeside – et projekt jeg har arbejdet på i 5 måneder. Jeg er kæmpespændt, h...

Reservér en plads på det eventyr du drømmer om - det er gratis og helt uforpligtende og sikrer dig besked inden der bliver udsolgt.

#hojskolendk

VI GØR EN FORSKEL

Vi tror på at alle kan gøre en forskel - selv en højskole fra Danmark.
Vi støtter derfor Verdens Skoves arbejde med bevarelse og bæredygtig brug af verdens skove.
Vi har allerede fredet over 75.000 m2. Dét er vi stolte af i HÖJSKOLENDK.HÖJSKOLENDK

Bildsøvej 9 C
4200 Slagelse
Danmark

Præstebakken 3
8680 Ry
Danmark

Kontakt

Tlf. Nr.: 7027 9007

Mail: info@hojskolendk.dk

Skype: hojskolendk

Instagram: #hojskolendk

Google +     LinkedIn 

Samarbejdspartnere