SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

Glæd dig til - på levende og inspirerende vis - at blive klogere på dig selv og dine værdier, styrker, mål og retning for livet.

Faget handler ganske enkelt om, at klæde dig på til at kunne skabe det bedst mulige liv - for dig.

Selvudvikling & Kommunikation

I faget Selvudvikling & Kommunikation handler det om dig.

Undervisning og uddannelse handler generelt ofte om faglighed og viden om den ydre verden.
Vi bliver målt på karakterer, indtjening, statussymboler og viden om noget udenfor os selv.
Man kan sige, at vi præges af en rationel, mental og akademisk tilgang til livet, og knap så ofte mødes med oprigtig nysgerrighed på det menneske vi reelt er indeni.

Det er fx ikke så tit, at vi mødes med spørgsmål som:
'Hvad brænder du allermest for?'
'Hvad er vigtigst for dig i dit liv?'
'Hvis du frit kan vælge, hvad vil du så allerhelst lige nu?'

På forunderlig vis er det knap så vigtigt om vi egentlig trives og har det godt.
Bilen skal til lovpligtigt syn hvert 2. år og tandlægen sender besked ud, når der er gået 6 måneder siden sidste bissetjek.
Men hvad med os selv? Hvornår kigger vi efter om vi egentlig har det godt?

Undervisning i øjenhøjde
Med udgangspunkt i fx personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte spørgsmål, øvelser og opgaver, inviterer vi dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og ikke for meget tør teori. Nogle spørgsmål og øvelser klarer du alene, som fx det at sætte mål eller retning, mens du andre gange er sammen med dine venner fra holdet i små eller lidt større grupper.
Det er alt sammen sat op, så du får større indsigt i dig selv, din adfærd og kommunikation, for vi ønsker ganske enkelt at inspirere dig til at blive mere bevidst.
Og vi er ret sikre på at du undervejs opdager nye sider af dig selv...

Vi gør undervisningen levende og sjov og bruger redskaber som fx debat, rollespil, refleksion, coaching, observation, mindfulness og feedback. Og en del andre spændende ting!
Vi sigter efter at alle elever har nye "redskaber" med hjem i deres personlige rygsæk, når vi er færdige.

Overordnet set handler det om at du er tro mod dig selv, kan mærke hvem du er og tør står op for det du føler i maven.
Og som noget særligt prioriterer HÖJSKOLENDK individuelle samtaler mellem underviser og dig som elev i den udstrækning det er muligt.

---

Læs her hvad en af vores elever har fået ud af 'Selvudvikling & Kommunikation':

"Selvudvikling & Kommunikation har uden tvivl været det bedste fag for mig!
I løbet af undervisningen fandt jeg frem til hvem jeg er som menneske, hvad jeg kan og hvor jeg gerne vil hen i livet. Med hjælp fra to fantastiske undervisere, guidede og støttede de mig, når jeg synes det hele blev en tand for hårdt og uoverskueligt.
I løbet af de tre uger fik vi små øvelser, opgaver og tankevækkende udfordringer, som alt sammen var med til at støtte os i den retning vi havde valgt.

Selvudvikling & Kommunikation gav mig indsigt - både til at kigge indad, men også til at kunne kigge ud, og se hvordan mine handlinger kan påvirke andre, og hvordan andres handlinger kan påvirke mig.
Det, at faget både rummede det jordnære og håndgribelige, samtidig med at det også beskæftigede sig med det mere usynlige, gav et perfekt undervisningsgrundlag.

Det var fantastisk hver dag at stå op til to undervisere, som så tydeligt begge brændte for faget, og på hver deres måde fik de udviklet os, og hjalp os alle sammen i større eller mindre grad. Det var let at mærke motivation og lyst til at deltage, og man kunne trygt fortælle hvordan man havde det lige den dag, uden at blive dømt eller kigget forkert på.

Selvudvikling & Kommunikation er et fag for dig, som godt vil lære dig selv bedre at kende, men uden brug af selvhjælpsbøger og andet pjat. Ved hjælp af to superskønne undervisere kan du på 3 uger finde frem til hvad du kan, og hvad der er dit speciale. Og de vil støtte dig 110 % - hele vejen i lige præcis din retning."
- Laura Iversen, 20 år.

 

 

Reservér en plads på det eventyr du drømmer om - det er gratis og helt uforpligtende og sikrer dig besked inden der bliver udsolgt.

Hvis du er afklaret og klar på højskoleeventyr, er det bare med at tilmelde dig.
Der bliver nemlig udsolgt på langt de fleste af vores ophold.

Infomøder

Hvis du overvejer at rejse på et af vores eventyrlige højskoleophold i udlandet, har du sikkert spørgsmål til os. Vi vil meget gerne svare på dem alle, så du har ro i maven og føler dig helt tryg, når du tilmelder dig.

På vores infomøder møder du oftest Claus eller Thomas (ejerne af HÖJSKOLENDK), Peter vores daglige leder, tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede destinationsledere. Til infomødet deltager også andre nysgerrige og kommende elever, som du kan sludre med om eventyret, der venter.

Glæd dig til at høre mere om; HÖJSKOLENDK, vores højskoleophold, adventure og aktivitetsmuligheder, oplevelser, workshops og vores aktive måde at undervise på. Og så svarer vi selvfølgelig på alle de spørgsmål du har.

TILMELD DIG INFOMØDE

Slider

BROCHURE

LÆR OS BEDRE AT KENDE

Mød vores inspirerende team der glæder sig til at tage på eventyr med dig.

Blog

Frivilligt arbejde i udlandet med HÖJSKO...

6. jul - 2018

HÖJSKOLENDKs Indien, Nepal & Thailand elever er gået viralt - eller også er det Dalai Lama?Ca. 2,5 mio. mennesker har indtil videre set videoen, h...

Er HÖJSKOLENDK en højskole?

17. mar - 2018

Vi bliver engang imellem spurgt om vi er en ”rigtig” højskole. Og det spørgsmål giver selvfølgelig stof til eftertanke. Indrømmet, det er svært for mi...

Ny hjemmeside - vi er spændte!

23. feb - 2018

I skrivende stund er der kun ganske få minutter til launch af vores nye hjemmeside – et projekt jeg har arbejdet på i 5 måneder. Jeg er kæmpespændt, h...

Reservér en plads på det eventyr du drømmer om - det er gratis og helt uforpligtende og sikrer dig besked inden der bliver udsolgt.

#hojskolendk

VI GØR EN FORSKEL

Vi tror på at alle kan gøre en forskel - selv en højskole fra Danmark.
Vi støtter derfor Verdens Skoves arbejde med bevarelse og bæredygtig brug af verdens skove.
Vi har allerede fredet over 75.000 m2. Dét er vi stolte af i HÖJSKOLENDK.HÖJSKOLENDK

Bildsøvej 9 C
4200 Slagelse
Danmark

Præstebakken 3
8680 Ry
Danmark

Kontakt

Tlf. Nr.: 7027 9007

Mail: info@hojskolendk.dk

Skype: hojskolendk

Instagram: #hojskolendk

Google +     LinkedIn 

Samarbejdspartnere