VORES VÆRDIER

Værdierne der tegner HÖJSKOLENDK er ikke blot ord på vores hjemmeside. De udgør et stærkt fundament

for både hverdag, vores højskoleophold og alle de mennesker der er en del af vores højskole.  

Vores værdier

I arbejdet med en moderne højskole giver det god mening at være bevidst om sine grundværdier.

Hvad enten du er elev, der overvejer et ophold, forælder, familie eller samarbejdspartner, så kan du her læse mere om de værdier, der tegner HÖJSKOLENDK og menneskene bag.

 
Ligeværd & Respekt
Vi tror på at alle er det samme værd i kraft af vores natur som mennesker, der ønsker det samme af livet, fx anerkendelse, kærlighed og lykke.

Ligeværdighed inspirerer mennesker til at tro på sig selv. På samme tid er respekt fundamentet i et højskolefællesskab, der bringer mennesker med forskellige baggrunde sammen både internt i de enkelte elevhold samt i deres møde med fremmede kulturer. ”Leave No Trace” er ét eksempel og fortæller os vigtigheden af at efterlade et sted eller en destination respektfuldt.


Rummelighed & Nærvær
På lange rejser et godt stykke væk fra vante rammer har vi brug for at kunne rumme os selv, vores nye venner og mennesker, der fx har en anden religion, hudfarve eller værdisæt end os selv.

Den dybere kontakt mellem mennesker er afgørende for at skabe en tryg relation, og samvær præget af varme, nærvær og opmærksomhed bevirker at vi kan nå derind, hvor vi ikke bare med hovedet kan forstå, men med hjertet reelt mærke hinanden.


Mod & Selvrefleksion
Der skal en stor portion mod til åbent at turde møde sig selv i livet med alle dets udfordringer, forandringer og uforudsete hændelser. I særdeleshed skal der mod til at turde reflektere over hvordan livet påvirker os indeni; hvad det gør ved os.

Ved at turde udforske og lære om os selv gennem den ydre verden, åbnes for autenticitet og oprigtighed. Når vi er modige nok til at lære os selv bedre at kende, har vi lettere ved at udfolde det liv og skabe den virkelighed, der er sand og god for os og fx som ungt menneske være i stand til at vælge det studie eller den karriere, der føles rigtig.

Mod til selvrefleksion bringer os i reel kontakt med det, der er godt og sandt for os, og derfra følger et engageret og ofte entusiastisk udtryk, der som den gode cirkel inspirerer og beriger andre.


Tillid & Ærlighed
At tilbyde højskoleophold i udlandet og dannelsesrejser til unge mennesker er i høj grad baseret på tillid til fx moral, økonomi, ansvarlighed og kompetencer.

Aftaler, der indgås skal holdes og i fald det ikke lader sig gøre skal konstruktiv, informativ og ærlig kommunikation være en naturlig vej.

Specifikt er tillid og ærlighed afgørende i det rejsefællesskab, som længerevarende højskoleophold på udlandsdestinationer skaber. Her er vi langt væk hjemmefra og bliver næsten med det samme hinandens nærmeste familie i såvel undervisning som fritid.

Kendskab til og respekt for hinandens behov og ønsker skaber tillid, og derfor er fx personlige samtaler samt højskoleaftenernes fællessamlinger en væsentlig del af HÖJSKOLENDK.

 

Reservér en plads på det eventyr du drømmer om - det er gratis og helt uforpligtende og sikrer dig besked inden der bliver udsolgt.

Hvis du er afklaret og klar på højskoleeventyr, er det bare med at tilmelde dig.
Der bliver nemlig udsolgt på langt de fleste af vores ophold.

Infomøder

Hvis du overvejer at rejse på et af vores eventyrlige højskoleophold i udlandet, har du sikkert spørgsmål til os. Vi vil meget gerne svare på dem alle, så du har ro i maven og føler dig helt tryg, når du tilmelder dig.

På vores infomøder møder du oftest Claus eller Thomas (ejerne af HÖJSKOLENDK), Peter vores daglige leder, tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede destinationsledere. Til infomødet deltager også andre nysgerrige og kommende elever, som du kan sludre med om eventyret, der venter.

Glæd dig til at høre mere om; HÖJSKOLENDK, vores højskoleophold, adventure og aktivitetsmuligheder, oplevelser, workshops og vores aktive måde at undervise på. Og så svarer vi selvfølgelig på alle de spørgsmål du har.

TILMELD DIG INFOMØDE

Slider

BROCHURE

LÆR OS BEDRE AT KENDE

Mød vores inspirerende team der glæder sig til at tage på eventyr med dig.

Blog

Frivilligt arbejde i udlandet med HÖJSKO...

6. jul - 2018

HÖJSKOLENDKs Indien, Nepal & Thailand elever er gået viralt - eller også er det Dalai Lama?Ca. 2,5 mio. mennesker har indtil videre set videoen, h...

Er HÖJSKOLENDK en højskole?

17. mar - 2018

Vi bliver engang imellem spurgt om vi er en ”rigtig” højskole. Og det spørgsmål giver selvfølgelig stof til eftertanke. Indrømmet, det er svært for mi...

Ny hjemmeside - vi er spændte!

23. feb - 2018

I skrivende stund er der kun ganske få minutter til launch af vores nye hjemmeside – et projekt jeg har arbejdet på i 5 måneder. Jeg er kæmpespændt, h...

Reservér en plads på det eventyr du drømmer om - det er gratis og helt uforpligtende og sikrer dig besked inden der bliver udsolgt.

#hojskolendk

VI GØR EN FORSKEL

Vi tror på at alle kan gøre en forskel - selv en højskole fra Danmark.
Vi støtter derfor Verdens Skoves arbejde med bevarelse og bæredygtig brug af verdens skove.
Vi har allerede fredet over 75.000 m2. Dét er vi stolte af i HÖJSKOLENDK.HÖJSKOLENDK

Bildsøvej 9 C
4200 Slagelse
Danmark

Præstebakken 3
8680 Ry
Danmark

Kontakt

Tlf. Nr.: 7027 9007

Mail: info@hojskolendk.dk

Skype: hojskolendk

Instagram: #hojskolendk

Google +     LinkedIn 

Samarbejdspartnere