COSTA RICA, MEXICO & BOCAS DEL TORO

COSTA RICA, MEXICO & BOCAS DEL TORO

SOMMERHØJSKOLE I MELLEMAMERIKA

VARIGHED: ca. 5 uger
INTRODAGE: San José, Costa Rica
UGE 1-3:
Puerto Viejo, Costa Rica
UGE 3: Bocas del Toro & Panama
UGE 4: Playa del Carmen, Mexico
UGE 5: Friuge

AFREJSE: CA.  PRIS     
ca. 01. jul 2025 33.500 DKK
ca. 07. jul 2026 33.900 DKK
ca. 06. jul 2027 34.500 DKK
ca. 05. jul 2028 34.900 DKK
Højskole i Udlandet

Flybillet tur/retur er inkluderet i ovenstående pris.

Husk du kan reservere en plads – det er gratis og helt uforpligtende.
COSTA RICA, MEXICO & BOCAS DEL TORO – PÅ EVENTYR I MELLEMAMERIKA

Tag på sommerhøjskole i eventyrlige Mellemamerika, hvor vi på ca. 5 uger besøger 3 fantastiske og spændende lande; Costa Rica, Mexico og Panama.

I Costa Rica bor vi i Puerto Viejo, en afslappet og skøn lille by på østkysten ved det Caribiske Hav. Junglen er lige uden for døren og du kan glæde dig til at blive vækket af papegøjer, brøleaber og kapuciner-aber. Når vi har lyst til en dukkert, ligger vores helt egen private strand kun et stenkast fra hængekøjerne på vores terrasser. Det hyggelige område omkring os byder bl.a. på surfing, rastafari-stemning, snorkling, masser af lækre lokale spisesteder og små coffeshops. Alt sammen i eventyrlige omgivelser med regnskov, jungle, strande og et eksotisk dyreliv.

I Panama venter der os et lille bounty-ø-paradis som kun de færreste kender; Bocas del Toro. Ø-gruppen ligger i marine-nationalparken ’Parque Nacional Marino Isla Bastimentos’ og består af 9 små øer og en smule fastland. Bocas del Toro er som taget ud af et postkort med palmetræer, hvide sandstrande og det lækreste azurblå hav og i koralrevene kan du svømme med skildpadder, rokker og akvariefisk i store stimer. Vi bor helt ned til vandet og er tæt på både hyggelige restauranter og det caribiske ø-liv. Glæd dig!

I Mexico bor vi i Playa del Carmen, der ligger på den skønne og smukke halvø Yucatán. Byen er kendt for sine kridhvide sandstrande, det krystalklare turkise hav, en afslappet atmosfære, lækker mexicansk mad og den hyggelige gågade ’5th Avenue’ med shopping, barer, restauranter og palmetræer. Yucatán-halvøen byder på mange fede oplevelser; Inka-pyramider og Maya-Templer i junglen, grotter man kan ferskvands-snorkle i, masser af adventure muligheder, smukke underjordiske limstenshuler, nationalparker, dyrereservater og ikke mindst verdensklasse dykning/snorkling i ’Meso-American Barrier Reef’ – verdens 2. største koralrev.

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 1 ▸ SAN JOSÉ, COSTA RICA

  Introdage

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 1-3 ▸ PUERTO VIEJO, COSTA RICA

  Teambuilding + Sport & Adventure

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 3 ▸ BOCAS DEL TORO, PANAMA

  Eventyr i et ø-paradis

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 4 ▸ PLAYA DEL CARMEN, MEXICO

  Aktiviteter, Kultur & Adventure

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  MEXICO

  Friuge

UGE 1
INTRODAGE – SAN JOSÉ, COSTA RICA

Vi starter vores sommereventyr i San José, Costa Ricas hovedstad, hvor første møde med den skønne latinamerikanske kultur venter.
Her har vi 2-3 sjove dage med et stærkt fokus på vores nye fællesskab og masser af spændende oplevelser; HÖJSKOLENDKs eget Adventurerace, fællesspisning med lækker mad, lokale markeder, shopping, kulturmøder og afslappede gåture i den pulserende storby.

På vores sidste introdag kører vi sydpå til Puerto Viejo, der ligger på den caribiske kyst. Vi stopper dog lige halvvejs, hvor vi skal river rafte på en flod i den costa ricanske jungle. Vildt!

UGE 1-3
PUERTO VIEJO, COSTA RICA – TEAMBUILDING + SPORT & ADVENTURE

Efter introdage med fuld fart på, går vi helt ned i gear, når vi skal bo i Puerto Viejo på den caribiske kyst. Den skønne by kaldes “mini-Jamaica”, for her blander reggaemusik og rastafari-stemning sig med lyden af havets bølger der slår ind på de smukke strande.
Vi bor på et hyggeligt eco-lodge, lidt ude for byen, med lækker strand og frodig jungle omkring os. Vi har stedet for os selv, og kan derfor nyde den særlige stemning, det giver at befinde sig midt i junglen omgivet af brøleaber i en næsten ubegribelig smuk natur. Med lejede cykler kommer vi nemt ind til downtown i Puerto Viejo, hvor der er masser af live-musik og caribisk rasta-stemning. Vi kan også tage surfboards på ryggen og begive os ned ad den caribiske kyst, hvor der er masser af plads til at øve sig i bølgerne. Midt i dette naturparadis starter vi vores mellemamerikanske sommer-eventyr med en fed stemning af ”Pura Vida” – Pure Life.

Fag – Teambuilding
Når vi kaster os ud i ’Teambuilding’, går vi for alvor i gang med at skabe vores fantastiske højskole-fællesskab. Vi lærer hinanden (meget) bedre at kende og bliver bl.a. klogere på gruppedynamik, relationer, teamudvikling, samarbejde, konflikter og fællesskab – og du kan glemme alt om kedelig klasselokale-teori. Undervisningen er aktivitetsbaseret og byder på en masse sjove og udfordrende samarbejdsøvelser, lær-hinanden-bedre-at-kende-samtaler og spændende oplæg.

Fag – Sport & Adventure
Her skal vi bl.a. surfe, hike, riverrafte, besøge national park, ha’ Robinson Dyst HÖJSKOLENDK edition og meget mere. Du bestemmer altid selv, hvad og hvor meget du ønsker at deltage i, men vi garantere for der kommer til at være store smil og pumpende puls.

UGE 3
BOCAS DEL TORO – EVENTYR I ET Ø-PARADIS

Glæd jer til et lækkert 3-dages eventyr på Panamas østkyst, når vi besøger den lille ø-gruppe Bocas del Toro. Her mødes frodig jungle, hvide sandstrande og turkisblåt hav og det er et vaskeægte tropeparadis, med nogle af de smukkeste strande i Mellemamerika. Bocas består af 9 øer, lidt fastland og tusindvis af koral- og små-øer der dukker op i det Caribiske Hav omkring os.
Vi tager bl.a. på en hyggelig bådtur i marine nationalparken og spotter delfiner, spiser lokal frokost og besøger de smukke ‘Cayo Coral’, ‘Playa Hollywood’ og ‘Cayo Zapatilla’.

Efter vores tropiske mini-get-away i Panama, stikker vi nordpå til Mexico – nærmere betegnet Yucatán-halvøen.

UGE 4
PLAYA DEL CARMEN, MEXICO – AKTIVITETER, KULTUR & ADVENTURE

I Mexico bor vi i farverige Playa del Carmen, der ligger på Yucatán-halvøen langs kysten ved det smukke, caribiske hav. Byen er kendt som halvøens største ferieparadis med et hav af muligheder for aktiviteter og afslapning. Her skal vi også vænne os til en helt ny kultur end hvor vi kommer fra; krydrede dufte fra de lokale taco-boder, mariachi-musik og summer-vibe, hvor end vi befinder os.

”Playa”, som byen kaldes i daglig tale, byder blandt andet på masser af lokale restauranter, caféer og barer med livemusik, der oftest ligger helt nede på stranden. Derudover er der dykning, snorkling, beachvolley og masser af fede adventure-oplevelser. Byen ligger perfekt placeret ift. vores planlagte dagsture til nogle af Yucatáns must-see’s; Maya-ruinerne ved Chichen Itza, de smukke Cenotes (ferskvandsgrotter). Desuden ligger både Tulum, Cozumel og Cancun tæt på os og drømmer du om at tage et dykkercertifikat, er Playa del Carmen et af de bedste steder i verden for nybegynder-dykning.

UGE 5
FRIUGE – MEXICO

Udforsk den spændende kultur i Mexico, med ældgammel Maya-kultur og inka-ruiner eller fyld ugen med adventure, hvor I udforsker grotte-systemerne under Yucatán-halvøen eller kører med ATV gennem junglen. Hvis I har lyst til at opleve nogle af de andre spændende lande i Mellemamerika, kan man nemt og hurtigt smutte til fx Belize, El Salvador eller Honduras.
Vi snakker selvfølgelig alle muligheder igennem undervejs på opholdet, så I med ro i maven og masser af eventyrlyst, kan rejse på friuge.

Efter en spændende friuge mødes vi i lufthavnen i Cancun og flyver hjemover til Danmark og sensommer-sol.

NB: Ændring på rækkefølge af lande ift. ovenstående program kan forekomme, grundet bl.a. flybilletter, indkvartering, optimal sæson, m.v.

HVAD ER INKLUDERET?

VORES HØJSKOLEOPHOLD INKLUDERER ALTID:
✔  Dansk rejseleder på hele højskoleopholdet
✔  Danske undervisere – dygtige, inspirerende og engagerende
✔  24 timers vagttelefon – 365 dage om året
✔  Infobreve med bl.a. vigtig viden, pakkeliste, destinations-info og meget andet
✔  Grundig vejledning vedr. visum og indrejseregler
✔  Afrejsemøde og ryste-sammen-dag i Danmark ca. 5 uger inden afrejsedagen
✔  Fælles afrejse fra Københavns Lufthavn
✔  Transfers fra lufthavne tur/retur
✔  Personligt højskolebevis (til fx Kvote 2 og/eller jobansøgning)
✔  Lukket Facebook-gruppe med dine nye højskolevenner, rejseleder og underviser(e)
✔  15% rabat på vaccinationer hos ’Danske Lægers Vaccinations Service’ – www.sikkerrejse.dk
✔  Indkvartering under hele opholdet (friuger undtaget, så I har frihed til selv at vælge)
✔  Entré og lokal transport ifm. alle inkluderede aktiviteter og udflugter ift. program
✔  Skønne, dygtige og særligt udvalgte lokale guider på vores inkluderede aktiviteter
✔  Højskoleaftener med fællesskab, good-times og hygge
✔  Temafester (festudvalget brillerer med fx Galla-, Bryllups-, Jungle-, 80’er-, Hula-fest, etc.)
✔  Medlemskab i HÖJSKOLENDKs Elevforening med +1.000 andre skønne unge
✔  Et stærkt fokus på fællesskab, adventure, selvindsigt, trivsel og et væld af fede oplevelser
✔  Bidrag til Rejsegarantifonden – medlemsnummer 2885
✔  Bidrag til ’World Animal Protection’
✔  Bidrag til fredning af regnskov i samarbejde med ’Verdens Skove’
✔  Vi planter 50 træer pr. elev i samarbejde med ’Trees for the Future’

GENERELT FOR OPHOLDET:
✔  Fly tur/retur: DK > Costa Rica > Mexico > DK
✔  Flyskatter, Afgifter & Bagage
✔  Introdage m/skræddersyet program, fællesskab & HÖJSKOLENDK Adventurerace
✔  Undervisning i ‘Teambuilding’
✔  Undervisning i ‘Sport & Adventure’
✔  Morgenmad Costa Rica

COSTA RICA – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i San José, Puerto Viejo
✔  Adventurerace i San José
✔  Teatro National, San José
✔  Transfer fra San Jose til Puerto Viejo
✔  Riverrafting, Puerto Viejo
✔  Surf-dag, Perto Viejo
✔  Besøg ved Animal Rescue Center, Puerto Viejo
✔  Besøg ved kakao farm, Puerto Viejo
✔  Robinson Dyst, Puerto Viejo

BOCAS DEL TORO – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Transfer til Bocas del Toro
✔  Indkvartering i Bocas del Toro
✔  Snorkling, Bocas del Toro
✔  Bådtur, Bocas del Toro
✔  Delfin Spotting, Bocas del Toro
✔  Bounty Strande, Bocas del Toro

MEXICO – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Playa Del Carmen, Yucatán
✔  Heldagstur til Chitchen Itza
✔  Badning i Cenoter
✔  Salsa undervisning
✔  Besøg ved Animal Shelter
✔  5th Avenue Walk

NB: Ændringer af program, aktiviteter, undervisning, m.v. kan forekomme jf. vejrforhold, sygdom og andet uforudset.

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

•  Lommepenge
•  Mad & drikke
•  Rejseforsikring (+ evt. afbestillingsforsikring)
•  Vaccinationer
•  Friugen

SAMLET ESTIMAT
Tidligere elever har samlet brugt ca. 10.000 DKK til 15.000 DKK undervejs på opholdet på ovenstående.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ØKONOMI?
Hvis du er nysgerrig på pris, budget, lommepenge, rejseforsikring, vaccinationer eller andet, så skriv endelig til os på chatten. Du kan også smide en mail afsted på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på tlf. 7027 9007.
Vi er altid klar på en snak om stort eller småt.

TEAMBUILDING

Det vigtigste for os er fællesskabet, for alle skal ha’ det godt og trives, når vi er langt væk hjemmefra på højskole-eventyr. Og vores fællesskab bliver hurtigt stærkt, når vi bl.a. udfordrer jer med tankevækkende, inspirerende og sjove samarbejdsøvelser. Der bliver helt sikkert grinet, grublet, heppet og jublet, når vi giver den gas med de særligt udvalgte udfordringer, opgaver og team- og relationsøvelser.
Udover sjove og lærerige teambuilding-øvelser, får I god indsigt i bl.a. relationer, tillid, tryghed, værdier, overbevisninger, udviklingszone, følelsernes bankkonto, fantasimonstre, indflydelsessfære, kommunikation, konfliktløsning og undringsfællesskab.

Dagene med teambuilding er skræddersyet til at vi får en fremragende start på vores rejse og ikke mindst får lagt fundamentet til et stærkt, lækkert og inkluderende fællesskab med plads til alle. Glæd dig til en fed, inspirerende, sjov og meningsfuld start på vores fantastiske højskole-eventyr.

Læs mere om ‘Teambuilding’ her!

ADVENTURE, OPLEVELSER & AKTIVITETER
En ting er sikkert – vi kommer ikke til at kede os på ’Costa Rica, Mexico & Bocas del Toro’ opholdet. Der er mange fantastiske oplevelser og fede aktiviteter, vi kan kaste os ud i sammen.
Vi har planlagt og inkluderet forskellige af dem på opholdet, og hjælper desuden gerne til med planlægning og grupperabatter, når I ellers har lyst til at give den gas.
COSTA RICA
MEXICO
FRIUGE – ET VÆLD AF MULIGHEDER
En af de populære ingredienser på vores højskoleophold er friuge.
Eleverne bruger dem meget forskelligt. De fleste har lyst til at udforske mulighederne i det land, ø-rige, kontinent eller region vi befinder os i, og derfor bliver en af friugerne stort set altid brugt til at rejse ud fra højskolen. Nogle gange har hele holdet lyst til at rejse et bestemt sted hen, mens vi andre gange oplever større eller mindre grupper finder sammen, smider rygsækken på skulderen og tager på eventyr med de nye venner, for at opleve lige nøjagtigt det dé drømmer om.
Tulum - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Mexico
Brug friugen i Mexico og tag på eventyr i fx Tulum der byder på både strand, maya-templer, grotter og andet spændende. Det er en lille hyggelig by ved stranden og her er det fedt at leje en scooter og køre på eventyr. I kan også tage til Merida, der er hovedstad på Yucatán halvøen. Byen blev bygget i det 16. århundrede på ruinerne af maya-byen Ti’ho, der havde ligget der i århundreder, og er en spændende og lækker by at hygge rundt i.

Mexico, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK2

Cuba
Cuba ligger ikke langt fra Mexico og bør opleves inden det (også) bliver amerikaniseret. Her venter salsa i gaderne, cigar-rullende lokale på gadehjørnerne, en livlig kultur og en følelse af uberørthed. Det er ret fedt at opleve de støvede gader i Havana med store biler fra 50’erne, for dagen efter at stå med støvler på for at hike nogle af de smukke naturområder man finder her – eller smide sig i en hængekøje og dase på en tropisk strand.

Belize - Friuger & Oplevelser - Højskole i Udlandet

Belize
Belize er et paradis for naturelskere og dykkere – og for alle med interesse i en af verdens mest fascinerende indianerkulturer. Landet har, med baggrund i mayakulturen, verdens største samling af ruiner fra det gamle indianer-rige. Dykkere kommer fra hele verden for at opleve koralrev og marineliv i alverdens farver og i den uberørte og vilde jungle finder man bl.a. jaguarer og over 500 fuglearter.

Caribien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Jamaica – reggae, strande og rastafari
Stedet, der er kendt for Bob Marley, reggae, rastafarier og de lækreste bounty-strande. Øen rummer meget historie, og er ideel for dem, der ikke er blege for kontakt med lokalbefolkningen og er vild med den kultur som Jamaica byder på – afslapning, chillaxing, reggae musik og “Weh yuh deh pon”.

Friuge i Honduras - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Honduras
Landet har rigtigt meget at byde på og dykning på øerne ved den caribiske kyst har altid være enormt populært. Hvis man er frisk på at ta’ et dykkercertifikat, er det billigere end mange andre steder i verden. Backpackere samles på øen Utila, hvor der er , chill-time, hængekøjer og fest og farver til den lyse morgen. Du kan også tage til Copán der ligger i den vestlige del af Honduras for at se de storslåede Mayaruiner, der er på UNESCO’s liste.

Friuge i El Salvador - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

El Salvador
Mødet med de venlige og imødekommende lokale i El Salvador er en oplevelse og et eventyr i sig selv. De er altid klar på en hyggelig snak, høre lidt om hvor man er fra og på at fortælle en inspirende fortælling om landet historie. Spændende steder at besøge i landet er El Tunco med et surfboard under armen, da det er et lille surf og backpacker paradise i sig selv. Du kan også tage på ‘Ruta de las Flores’, der er en spændende og inspirerende tur i en nationalpark, hvor man kommer forbi lokale stammer, kaffefarme eller smukke floder.

Caribien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK2

Miami City – strande, nightlife og shopping
Miami er byen for dem der har penge på lommen, og er klar på en uge hvor der ikke skal spares på noget. “Magic City” kaldes byen også og med masser af sol, berømte Miami Beach og et fedt nightlife giver det god mening. Orlando ligger kun 300 km væk og er forlystelsesbarnets drømmeby. Her ligger Universal Studios, SeaWorld og meget mere, så der venter masser af oplevelser.

Caribien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Guatemala
At rejse til Guatemala er som, at rejse tilbage i tiden og få et glimt af det, der eksisterede før den vestlige verden indtog kontinentet. I hjertet af Mellemamerika pryder Mayaindianernes farverige dragter hverdagen, og deres traditioner og skikke er smeltet sammen med nutidens moderne Guatemala. Landet byder på bl.a. på bjerge, vulkaner, den smukke indsø ’Lago Atitlan’ og stærk kulturarv fra den indianske kultur, et rigt dyreliv og hyggelige byer fra koloni-tiden.

Peter, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
PETER KRISTENSEN

Hvis du læser dette har du sikkert eventyr i blodet, er nysgerrig på vores eventyrlige højskoleophold i ‘Costa Rica, Mexico & Bocas del Toro’, og har måske lidt spørgsmål du gerne vil have svar på eller brug for en snak ift. opholdet.
Jeg hedder Peter og er selv tidligere elev (fra 2011) i HÖJSKOLENDK. Efter mit eget fantastiske højskoleophold, blev jeg rejseleder og senere hen underviser i højskolen – og nu er jeg teamleder på kontoret.

Blandt mange af mine spændende opgaver i HÖJSKOLENDK, er dette højskoleophold “mit” ophold, så det er mig der sidder bag skærmen og sørger for alt det praktiske omkring eventyret og knokler mit allerbedste, så I får en fantastisk rejse.

Har du spørgsmål, vil høre mere eller bare godt kunne tænke dig en hyggelig snak om vores sommerophold i ‘Costa Rica, Mexico & Bocas del Toro’, er du altid velkommen til at give mig et kald eller smide en mail.
Tlf.: 7027 9007 // Mail: pk@hojskolendk.dk

Jeg glæder mig til at høre fra dig!
Peter – HÖJSKOLENDK

MERE INFO
Hvis du har lyst at lære os og vores eventyrlige højskoleophold endnu bedre at kende, har du flere muligheder. Dem har vi beskrevet nedenfor.
Du er også altid velkommen til at smide os en mail på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på kontoret på 7027 9007.
Infomøder - Mød HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

INFOMØDER – KØBENHAVN, AARHUS & ONLINE
På vores infomøder møder du Thomas, Amadeus eller Emil (ejerne af HÖJSKOLENDK), nogle af vores skønne tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede rejseledere.
Vi præsenterer vores eventyrlige højskole og fortæller en masse om hvem vi er, vores ophold, adventure, oplevelser og vores aktive måde at undervise på – og vi svarer selvfølgelig på alle de spørgsmål du har. Vi glæder os til at møde dig!
Klik her for datoer og mere information!

Trustpilot - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

TRUSTPILOT – HÖJSKOLENDK ER BEDØMT ‘FREMRAGENDE’
På Trustpilot kan du læse anmeldelser fra tidligere elever af HÖJSKOLENDK. Vi er stolte af at vores elever har så pæne ord at skrive om os og vores højskole, for vi ligger hjerte og knofedt i at give dem deres livs rejseeventyr.
Smid en hilsen på mail eller chatten, hvis du vil sludre med en tidligere elev, rejseleder eller en på kontoret. Det er vi altid klar på.
Læs anmeldelser her!

Facebook - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ FACEBOOK – HÖJSKOLENDK
Kig forbi vores Facebook side, hvor du finder nyheder, anmeldelser fra tidligere elever og ikke mindst kan du se masser af billeder, video og “postkort” fra vores eventyrlige højskoleophold i udlandet.
Klik her og besøg os på Facebook!

YouTube - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ YOUTUBE – HÖJSKOLENDK
Tjek vores Youtube kanal hvor du finder masser af videoer om vores eventyrlige højskoleophold i udlandet og menneskene bag. Du kan bl.a. se vores officielle promovideo og inspirationsvideoer for netop det ophold, du er mest interesseret i.
Klik her og besøg os på Youtube!

Instagram - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ INSTAGRAM – HÖJSKOLENDK
Vi er også på Instagram, og her finder du masser af “postkort”, stories og hilsner fra vores ophold – både fra elever, rejseledere og kontoret i Danmark. Tjek os ud på #hojskolendk.
Klik her og besøg os på Instagram!

TikTok - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ TIKTOK – HÖJSKOLENDK
Vores TikTok “kanal” er primært vores elevers. De tagger os i deres lækre videoer fra deres højskole-eventyr med HÖJSKOLENDK og vi deler de bedste der dukker op. Smut forbi og tjek dem ud.
Klik her og besøg os på TikTok!