Brasilien, Bolivia, Colombia & Ecuador

BRASILIEN, BOLIVIA, COLOMBIA & ECUADOR

BRASILIEN, BOLIVIA, COLOMBIA & ECUADOR

VARIGHED: 3 måneder
INTRODAGE: Rio de Janeiro, Brasilien
1. MÅNED:
Macumba Beach, Brasilien
2. MÅNED: La Paz, Bolivia
3. MÅNED: Bogota, San Gil, Palomino & Cartagena, Colombia
3. MÅNED: Quito, Amazonas & Banos, Ecuador

AFREJSE: CA.  PRIS     
ca. 22. jan 2025 72.900 DKK
ca. 21. jan 2026 73.900 DKK
ca. 20. jan 2027 74.900 DKK
ca. 19. jan 2028 75.900 DKK
Højskole i Udlandet

Flybillet tur/retur er inkluderet i ovenstående pris.

Husk at du kan reservere en plads – det er gratis og helt uforpligtende.
HØJSKOLE I SYDAMERIKA – BRASILIEN, BOLIVIA, COLOMBIA & ECUADOR

Vores højskoleophold i Sydamerika er et vaskeægte vildt latinamerikansk eventyr!
Sammen udforsker og oplever vi de brasilianske kyster, Andesbjergene i Bolivia, rundrejse i Colombia og Amazonas junglen i Ecuador – og alt muligt andet spændende. På tre måneder besøger vi fire enestående lande og kommer helt tæt på de spændende kulturer, de vilde naturoplevelser og de skønne mennesker med det lune sydamerikanske temperament. Glæd dig til et fantastisk højskoleophold og et rejseeventyr i Sydamerika du aldrig vil glemme.

I Brasilien bor vi på kysten lidt syd for Rio de Janeiro, hvor den står på hyggelige og sjove introdage med et særligt fokus på vores nye fællesskab og at vi alle lærer hinanden at kende.
Vi har stranden i forhaven og brasilianske rytmer i baghaven og undervisningen flettes fint sammen med kulturoplevelserne når vi kaster os ud i surfing, samba og fodboldkultur. Vi smittes af den brasilianske tilgang til livet, bliver klogere på landets historie og kultur, mærker den berømte danseglæde på egen krop og lærer på den måde os selv, hinanden og Brasilien at kende.

I Bolivia skifter vi stranden ud med de sneklædte og smukke Andesbjerge. Vi bor i byen La Paz, der med sine gennemsnitlige 3.650 højdemeter, er verdens højest beliggende hovedstad. Her samarbejder vi med en stærk NGO, der med kultur og kunst arbejder på at give udsatte børn og unge bedre muligheder og meningsfulde fællesskaber. I det frivillige arbejde danner vi relationer og venskaber til de skønne børn og unge, der har en helt anden kulturel baggrund end vores egen. Vi besøger også den ubegribelige Salar Uyuni salt-ørken, der byder på noget af den mest spektakulære natur i verden.

I Colombia skifter vi de bolivianske bjerge ud med en fed og eventyrlig rundrejse, hvor vi undervejs besøger Bogotá, San Gil, Palomino og Cartagena – og desuden har fuld fart på med faget ‘Sport & Adventure’.
Colombia er kendt som “gateway to South America” og byder på masser af spændende kultur, adventure, frodige nationalparker med vilde naturoplevelser, lækre hvide sandstrande og rig mulighed for at udforske historiske og smukke kolonial-byer. Her kan vi nyde lækker lokal mad, et festligt og levende natteliv og skønne menneskemøder med de hjertevarme mennesker der bor i Colombia.
Vi slutter af med at besøge Islas del Rosario – de smukke Rosario Islands – der er en øgruppe og nationalpark ud for den colombianske kyst i det caribiske hav.

I Ecuador når vi til et af kontinentets helt store vidundere; Amazonas. Vi tager på ekspedition i Amazonas junglen, med vores lokale guide der er født og opvokset i junglen, og møder bl.a. Waorani stammen, der bor i Amazonas og kæmper for at bevare deres hjem, kultur og rettigheder. Vi besøger også Yasuní nationalparken der er et UNESCO Biosphere reservat, ser vilde vulkaner og smukke kratersøer, bader i 50 grader varme kilder, lærer bushcraft skills af de indfødte, danser salsa i Baños og har meningsfuld og inspirerende undervisning. Det hele smelter sammen, når vi runder vores vilde rejse-eventyr af med nogle hyggelige dage i Quito – Sydamerikas ældste hovedstad.
Klogere på Sydamerika, klogere på verden og klogere på os selv.

Brasilien ∙ Bolivia ∙ Colombia ∙ Ecuador – Dit livs eventyr venter!

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 1 ▸ RIO DE JANEIRO, BRASILIEN

  Introdage

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 1-3 ▸ MACUMBA BEACH, BRASILIEN

  Teambuilding & Kulturoplevelser

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 4/5 ▸ BRASILIEN

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 5-7 ▸ LA PAZ, BOLIVIA

  Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 8-10 ▸ BOGOTÁ & SAN GIL, COLOMBIA

  Sport & Adventure + Rundrejse; Palomino & Cartagena

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 10/11 ▸ COLOMBIA

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 12-13 ▸ AMAZONAS, ECUADOR

  Selvudvikling & Kommunikation

UGE 1
INTRODAGE – RIO DE JANEIRO, BRASILIEN

Vi starter vores sydamerikanske eventyr med 3-4 fede dage i Rio de Janeiro, hvor vi lærer hinanden at kende, bliver rystet godt sammen og kaster os ud i HÖJSKOLENDKs traditionelle Adventurerace. Vi udforsker den berømte kystby, besøger den legendariske Copacabana Beach og ser den ikoniske Kristus-statue der symbolsk holder hånden over byen. Turen går også til Santa Teresa kvarteret, hvor musikken strømmer ud i de små gader fra de mange hyggelige restauranter, barer og caféer, og skaber et stemningsfyldt alternativ midt i den pulserende storby. Kvarteret er især kendt for sine mange graffiti kunstværker og særlige boheme kultur, der har rødder tilbage til byens opblomstring i 60’erne.

Efter introdagene stikker vi en lille smule sydpå til Macumba Beach og bruger de første par dage på at lande i vores nye fællesskab, nyde de fantastiske strande og lære omgivelserne lidt at kende.

UGE 1-3
MACUMBA BEACH, BRASILIEN – TEAMBUILDING & KULTUROPLEVELSER

Tæt på skønne Macumba Beach, i Rio de Janeiro, bor vi lokalt på et skønt guesthouse. Glæd dig til palmer, hængekøjer, chilled surf-stemning, lækre strande og sand mellem tæerne. Her har vi base og har bl.a. morgensamlinger, undervisning, højskoleaftener og masser af fælles hyggestunder. I området er der et stort udvalg af lækre spisesteder og barer, hvor man kan spise sig gennem det brasilianske køkken eller smage lidt på den lokale rom.

Fag – Teambuilding & Kulturoplevelser
Når vi kaster os ud i ’Teambuilding & Kulturoplevelser’, går vi for alvor i gang med at skabe vores fantastiske højskole-fællesskab. Vi lærer hinanden (meget) bedre at kende og introducerer jer til den brasilianske kultur og livsstil. Vi arbejder med gruppedynamik, relationer, teamudvikling og fællesskab og du kan glemme alt om kedelig klasselokale-teori. Undervisningen er aktivitetsbaseret og udover en masse sjove og udfordrende samarbejdsøvelser, lær-hinanden-bedre-at-kende-samtaler og spændende oplæg, møder vi de lokale og prøver kræfter med surfing, samba, yoga, madlavning og andre kulturelle workshops.

UGE 4/5
BRASILIEN – FRIUGE

Der er et hav af spændende steder og muligheder for jer at opleve i friugen i Brasilien. I kan fx vælge at rejse til delstaten Mato Grosso og besøge verdens største vådområde, der byder på et unikt og rigt dyreliv. Turen kan også gå sydpå til det enorme Iguazú vandfald (prøv lige at Google det) i knudepunktet hvor Argentina, Brasilien og Paraguay grænser op til hinanden. Her kan I opleve naturens rå kræfter tæt på, med en bådtur ind under de utrolige vandmasser der falder med helt op til 72 meter. Og hvis datoerne passer, bør man opleve et af verdens vildelse events; det legendariske brasilianske karneval der fejres hvert år i februar.

Efter friugen mødes vi i lufthavnen i Rio de Janeiro og rejser sammen til La Paz i Bolivia.

UGE 5-7
LA PAZ, BOLIVIA – FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

I La Paz når vores eventyrlige ekspeditionsrejse nye højder, når vi lander i byen der læner sig op af de enorme Andesbjerge og ligger i 3.600 meters højde. Vi bor nær byens centrum og oplever de traditionelle Cholitas kvinder med bowlerhatte og farvede kjoler, får indsigt i en by og et land med stor ulighed og møder Aymara folket, Bolivias oprindelige befolkning. En by med så meget historie og kulturel diversitet, at den er blevet en del af UNESCOs syv by-vidundere.

Vi tager også på en tre-dages ekspeditionstur over verdens største saltslette ’Salar Uyuni’ der ligger som en enorm hvid ørken, omgivet af smukke rødbrune vulkaner. Glæd dig!
Vi har rig mulighed for at udforske La Paz og de spændende områder og aktiviteter omkring byen. Vi skal lære byens ’Aymar’ kultur at kende og har vi lyst kan vi bl.a. tage på hikes eller trekke i Andesbjergene, til ’Cholitas Wrestling Show’ eller køre på mountainbike ned af den berømte ’North Yungas Road’ der byder på 64 km nedkørsel gennem vild natur.

Fag – Frivilligt Arbejde og Kulturforståelse
I ’Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ møder vi den unikke bolivianske kultur med vores samarbejdspartner, den største kulturorganisation for børn og unge i det fattige El Alto. Byen der i dag er centrum for den store Aymara befolkning – Bolivias oprindelig folk. Vi møder dem der hvor de er; om det er som gæsteundervisere i engelsk, at give en hjælpende hånd med et vægmaleri, kreative og kulturelle workshops eller noget helt andet. Det handler om meningsfulde kulturmøder og læring, og ikke mindst mødet mellem mennesker og verdensbilleder.

Efter vores skønne og eventyrlige tid i Bolivia, rejser vi i samlet flok til Bogotá i Colombia.

UGE 8-10
BOGOTÁ, SAN GIL, PALOMINO & CARTAGENA, COLOMBIA – SPORT & ADVENTURE + RUNDREJSE

Vi skifter de bolivianske bjerge ud med en fed rundrejse i Colombia, hvor vi undervejs også har det aktive og eventyrlige fag ‘Sport & Adventure’. Vi starter vores tid i Colombia med et par spændende dage i Bogotá – hovedstaden i Colombia – der ligger i over 2.600 meters højde og er den tredjehøjest beliggende hovedstad i verden. Den pulserende storby er fyldt med liv og I kan glæde jer til bl.a. at opleve den gamle og smukke bydel ‘La Candelaria’, ‘Zona Rosa’ der er den nyere moderne bydel og vi går på opdagelse i den farverige by på kryds og tværs og ser de historiske bygninger, besøger et par spændende museer, shopper lidt i de små boder og spiser lækker lokal mad.

Næste stop er San Gil i Colombia, der er kendt som adventure-hovedstaden i landet. Her skal vi i ‘Sport & Adventure’ både river rafte, paraglide, lave canyoning og rapelle og har du lyst til kan du prøve et bungy jump og alt muligt andet vildt og spændende. Vi kan også tage til den nærliggende Chicamocha National Park for at nyde den spektakulære udsigt over kløfterne og dalene.

Efter San Gil kommer vi til Palomino, der er en afslappet strandby på den caribiske kyst. Her tager vi på hike i Tairona National Park, slapper den på de lækre strande og hopper i det krystalklare vand. Vi tager også på et lille mini-eventyr til den nærliggende flod Rio Don Diego, der er som taget ud af Jurassic Park, hvor vi “tuber” den ned af den eventyrlige flod i junglen.

Vi runder tiden i Colombia af med at besøge Cartagena – en vibrerende kystby kendt for sin farverige koloniale arkitektur, lækre strande og festlige natteliv. Vi besøger bl.a. den befæstede gamle bydel, San Felipe de Barajas-slottet og udforsker byen med de mange museer og gallerier. Og sidst, men absolut ikke mindst, tager vi på en skøn bådtur til de nærliggende ‘Islas de Rosario’, der er en øgruppe i det Caribiske Hav, ud for den colombianske kyst. Rosario Islands er en nationalpark med beskyttet koralrev og et unikt økosystem, og et must-do hvis man besøger Colombia.

Fag – Sport & Adventure
Vi har spredt det aktive fag udover de 4 byer vi besøger undervejs, og aktiviteter er derfor beskrevet ovenover. Men glæd dig bl.a. til at river rafte, paraglide, prøve canyoning og rapelling, river tube, danse salsa, vandre i naturskønne nationalparker og en sjov og medrivende “HÖJSKOLENDK-Robinson” dyst når vi runder faget af.

UGE 10/11
COLOMBIA – FRIUGE

I vores anden friuge er der en verden af muligheder for fede eventyr. I kan fx udforske mere af Colombia, hvor der er et væld af spændende byer og oplevelser. I kan også stikke på eventyr i Mellemamerika og besøge Costa Rica eller Mexico, hvor vi har mange års erfaring fra vores Mellemamerika ophold og dermed masser af gode rejsetips.
En tur til eventyrlige Macchu Picchu i Peru eller de berømte og fantastiske Galápagos-øer er absolut også en oplagt mulighed.

Efter friugen mødes vi alle i Quito i Ecuador.

UGE 12-13
AMAZONAS, ECUADOR – SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

I Ecuador fortsætter vi vores eventyr med en ekspedition ind i Amazonas junglen. Her møder vi Waorani stammen der bor og lever i Amazonas og får indsigt i de udfordringer der påvirker de indfødte i  Amazonas. Vi bor i eco-lodges, oplever regnskovens utrolige og unikke dyreliv og har vores dagligdag i skønne tropiske omgivelser. Sammen tager vi på kanotur ned af Amazonas floden, leder efter flod-delfiner, aber og det eksotiske fugleliv. Med vores lokale og indfødte guide lærer vi om omfanget af afskovning, de store internationale organisationers påvirkning af junglen, Amazonas betydning for klimaforandringerne og kampen for det oprindelige folks rettigheder og levevilkår. Det bliver så spændende.

Vi tager også på tur i den store nationalpark Yasuní (der er 4 gange større end Fyn), ser den højeste vulkan i verden, vandrer omkring vulkanske kratersøer, lærer at danse salsa i Baños, bader i varme kilder opvarmet af lava, lærer bushcraft skills af de indfødte og runder vores sydamerikanske eventyr af i Quito, der er den ældste hovedstad på kontinentet.

Fag – Selvudvikling & Kommunikation
Undervejs i Ecuador, har vi faget ’Selvudvikling & Kommunikation’. Her handler det om at blive klogere på sig selv i mødet med verden og undervisningen er en fed blanding mellem praktiske øvelser, gode “værktøjer” til dit liv, inspirerende oplæg og meningsfuld dialog – altid grundlæggende aktivitetsbaseret. Vi deler perspektiver og målet er at du får større indsigt i dig selv, at du oplever en undervisning der udvider din horisont, giver dig selvindsigt og nye livsperspektiver og ikke mindst giver dig mod på at skabe et meningsfuldt liv for dig.

Vi afslutter eventyret i fællesskab i Quito i Ecuador og rejser hjem sammen til venner, familie og forår i Danmark.

NB: Ændring på rækkefølge af lande ift. ovenstående program kan forekomme, grundet bl.a. flybilletter, indkvartering, optimal sæson, m.v.

HVAD ER INKLUDERET?

VORES HØJSKOLEOPHOLD INKLUDERER ALTID:
✔  Dansk rejseleder på hele højskoleopholdet
✔  Danske undervisere – dygtige, inspirerende og engagerende
✔  24 timers vagttelefon – 365 dage om året
✔  Infobreve med bl.a. vigtig viden, pakkeliste, destinations-info og meget andet
✔  Grundig vejledning vedr. visum og indrejseregler
✔  Afrejsemøde og ryste-sammen-dag i Danmark ca. 5 uger inden afrejsedagen
✔  Fælles afrejse fra Københavns Lufthavn
✔  Transfers fra lufthavne tur/retur
✔  Personligt højskolebevis (til fx Kvote 2 og/eller jobansøgning)
✔  Lukket Facebook-gruppe med dine nye højskolevenner, rejseleder og underviser(e)
✔  15% rabat på vaccinationer hos ’Danske Lægers Vaccinations Service’ – www.sikkerrejse.dk
✔  Indkvartering under hele opholdet (friuger undtaget, så I har frihed til selv at vælge)
✔  Entré og lokal transport ifm. alle inkluderede aktiviteter og udflugter ift. program
✔  Skønne, dygtige og særligt udvalgte lokale guider på vores inkluderede aktiviteter
✔  Højskoleaftener med fællesskab, good-times og hygge
✔  Temafester (festudvalget brillerer med fx Galla-, Bryllups-, Jungle-, 80’er-, Hula-fest, etc.)
✔  Medlemskab i HÖJSKOLENDKs Elevforening med +1.000 andre skønne unge
✔  Et stærkt fokus på fællesskab, adventure, selvindsigt, trivsel og et væld af fede oplevelser
✔  Bidrag til Rejsegarantifonden – medlemsnummer 2885
✔  Bidrag til ’World Animal Protection’
✔  Bidrag til fredning af regnskov i samarbejde med ’Verdens Skove’
✔  Vi planter 50 træer pr. elev i samarbejde med ’Trees for the Future’

GENERELT FOR OPHOLDET:
✔  Flybilletter tur/retur: DK > Brasilien > Bolivia > Colombia // Ecuador > DK
✔  Flyskatter, Afgifter & Bagage
✔  Introdage m/skræddersyet program, fællesskab & HÖJSKOLENDK Adventurerace
✔  Undervisning i faget ‘Teambuilding’
✔  Undervisning i faget ‘Sport & Adventure’
✔  Undervisning i faget ‘Selvudvikling & Kommunikation’
✔  Undervisning i faget ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’
✔  Rundrejse i Colombia – Bogotá, San Gil, Palomino og Cartagena
✔  Amazonas Ekspedition – Ecuador

BRASILIEN – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering, Copacabana – Rio de Janeiro
✔  Indkvartering, Macumba Beach – Rio de Janeiro
✔  Adventurerace
✔  Favela-Tour
✔  Byvandring
✔  Surfdag/camp
✔  Hike – Two Brothers
✔  Yoga

BOLIVIA – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i La Paz, Bolivia
✔  3-dages tur til Salar Uyuni
✔  Hike – Valley of the Moon
✔  Witches Market
✔  Program – Frivilligt Arbejde
✔  Madkursus – lær at lave lokal mad

COLOMBIA – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Bogotá, San Gil, Palomino og Cartagena
✔  Gold Museum i Bogota
✔  Bogota City Tour
✔  Tejo – Nationalsporten i Colombia
✔  Barichara & Guane – lokale byer
✔  Paragliding
✔  River rafting
✔  Tayrona National Park
✔  Street Food tour
✔  Cartagena City Tour
✔  Rosario Islands tour
✔  Snorkeltur
✔  Canyoning
✔  Rainforest River Tubing
✔  ‘Robinson Dyst’ HÖJSKOLENDK-edition

ECUADOR – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Ecuador
✔  Middle of the World Quito
✔  Quito City Tour
✔  Besøg ved lokal Amazonas stamme
✔  Lokal madoplevelse i Amazonas
✔  Tur i Amazonas m/mulighed for at spotte lyserøde delfiner, aber, m.v.
✔  Solopgangstur i Amazonas
✔  Los Yapas Botanic Park
✔  4-dages Amazonas Ekspedition/Jungle-Tour
✔  ToxiTour Amazonas
✔  Baños de Agua Santa
✔  Quito Intro tour
✔  Salsa i Baños
✔  Varme kilder

NB: Ændringer af program, aktiviteter, undervisning, m.v. kan forekomme jf. vejrforhold, sygdom og andet uforudset.

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

•  Transport fra Colombia til Ecuador (grundet frihed til jeres valg af friuge)
•  Lommepenge
•  Mad & drikke
•  Rejseforsikring (+ evt. afbestillingsforsikring)
•  Visum
•  Vaccinationer
•  Friuger

SAMLET ESTIMAT
Tidligere elever har samlet brugt ca. 30.000 DKK til 40.000 DKK undervejs på opholdet på ovenstående.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ØKONOMI?
Hvis du er nysgerrig på pris, budget, lommepenge, rejseforsikring, vaccinationer eller andet, så skriv endelig til os på chatten. Du kan også smide en mail afsted på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på tlf. 7027 9007.
Vi er altid klar på en snak om stort eller småt.

TEAMBUILDING & KULTUROPLEVELSER

Efter nogle oplevelsesrige introdage i Rio de Janeiro, fortsætter vi med faget ’Teambuilding & Kulturoplevelser’, for vi skal rystes rigtigt godt sammen og ud og opleve en masse. Det vigtigste for os er fællesskabet, for alle skal have det godt og trives, når vi er langt væk hjemmefra på vores sydamerikanske højskole-eventyr. Og vores fællesskab bliver hurtigt stærkt, når vi bl.a. udfordrer jer med tankevækkende, inspirerende og sjove samarbejds- og dialogøvelser. Der bliver grinet, grublet, heppet og jublet, når I giver den gas med særligt udvalgte team-øvelser og opgaver. Udover sjove og lærerige teambuilding-øvelser, får I indsigt i bl.a. relationer, tillid, tryghed, værdier, overbevisninger, udviklingszone, følelsernes bankkonto, indflydelsessfære, kommunikation, konfliktløsning og undringsfællesskab – altsammen vigtig viden ift. at være menneske.

Undervisningen vil være på både stranden, i byen blandt de lokale og i vores hyggelige undervisningslokale. Det er levende og kreativt og involverer både krop, hoved og hænder.
Dagene med teambuilding er skræddersyet til at vi får en bragende god start på vores rejse og ikke mindst får lagt fundamentet til et stærkt, lækkert og inkluderende fællesskab med plads til os alle.

Glæd dig til en fed, inspirerende, sjov og meningsfuld start på vores fantastiske højskole-eventyr.

Læs mere om ‘Teambuilding’ her!

FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

At være på højskoleophold i et fremmed land, er en unik og berigende oplevelse og fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt. Når man besøger fremmede kulturer, mener vi, at det er vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. En god måde at gøre dette på, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde.

I La Paz i Bolivia kommer vi helt tæt på det lokale liv i mødet med børn og unge fra det fattige område El Alto. Det er en helt anden virkelighed, de vokser op i, end den vi selv kommer fra. Derfor er det vigtigt at vi er åbne, nysgerrige og fordomsfrie. Vi kommer til at blive en del af en kreativ kultur- og teaterorganisation, der byder på alt fra kreative workshops, praktisk arbejde, engelskundervisning, leg med børn, maleri og teater. Arbejdet afhænger meget af, hvad der på det tidspunkt er muligt og meningsfuldt, for vores frivillige indsats skal give mening for både os og de mennesker vi besøger. Den ligeværdige og meningsfulde kulturudveksling er altid vores hovedfokus.

Læs mere om ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ her!

SPORT & ADVENTURE

’Sport & Adventure’ er et fag med fuld fart på, hvor vi er aktive, dyrker teamsport og kaster os ud i fede adventure- og outdoor-aktiviteter. Vi udvikler os mentalt, flytter vores grænser og skaber endnu stærkere relationer i vores skønne fællesskab. Der bliver ikke tid til at sidde stille for længe af gangen, for vi tror på, at man lærer bedst ved at træne, lege og erfare tingene selv – og at det skal være trygt og sjovt når man lærer noget nyt.

Vi skal bl.a. river rafte på Chicamocha River, paraglide i Chicamocha Canyon, på canyoning tur i Juan Curi Waterfalls, river tube på Rio Don Diego, salsa-danse i Cartagena, snorkle ved Islas de Rosario og så runder vi faget af med med en vild og sjov ‘HÖJSKOLENDK-Robinson’ dyst.

Hvis du vil flytte grænser, have mere selvtillid, har lyst til eventyr, adrenalin, lidt sved på panden og kan lide at være aktiv og bruge din krop, så skal du glæde dig til ‘Sport & Adventure’. Og no worries – alle kan være med!

Læs mere om ‘Sport & Adventure’ her!

SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

I en spændende hverdag i Ecuador underviser vi også i ‘Selvudvikling & Kommunikation’. Her handler det om dig.
Undervisningen i ‘Selvudvikling & Kommunikation’ handler om at være tro mod sig selv og tager udgangspunkt i personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte spørgsmål, øvelser og opgaver. Vores undervisere inviterer dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og ikke tør teori. Nogle spørgsmål og øvelser klarer du alene, som fx det at sætte mål eller retning, mens du andre gange er sammen med dine venner fra holdet i små eller lidt større grupper.
Undervisningen sigter efter, at du får større indsigt i dig selv og dine stærke sider. Og vi er sikre på, at du undervejs opdager nye, spændende sider af dig selv.

Vi holder undervisningen levende og sjov og bruger redskaber som fx debat, refleksion, coaching, observation, mindfulness og feedback. Og en del andre spændende ting. Vi sørger for at så mange som muligt har nye redskaber med sig hjem i deres personlige rygsæk, når vi er færdige. Vi tilbyder endda individuelle samtaler mellem underviser og dig som elev i den udstrækning det er muligt.

Læs mere om ‘Selvudvikling & Kommunikation’ her!

ADVENTURE, OPLEVELSER & AKTIVITETER
En ting er sikkert – vi kommer ikke til at kede os når vi er på højskole i Sydamerika på ’Brasilien, Bolivia, Colombia & Ecuador’ opholdet. Der er mange fantastiske oplevelser og fede aktiviteter, vi kan kaste os ud i sammen. Vi har planlagt og inkluderet forskellige af dem på opholdet, og hjælper desuden gerne til med planlægning og grupperabatter, når I ellers har lyst til at give den gas.
BRASILIEN
BOLIVIA
COLOMBIA
ECUADOR
FRIUGER – ET VÆLD AF MULIGHEDER
En af de populære ingredienser på vores højskoleophold er friugerne. Efter et spændende, levende og lærerigt undervisningsforløb kommer friugerne som noget særligt.
Eleverne bruger dem meget forskelligt. De fleste har lyst til at udforske mulighederne i det land, ø-rige, kontinent eller region vi befinder os i, og derfor bliver en af friugerne stort set altid brugt til at rejse ud fra højskolen. Nogle gange har hele holdet lyst til at rejse et bestemt sted hen, mens vi andre gange oplever større eller mindre grupper finder sammen, smider rygsækken på skulderen og tager på eventyr med de nye venner, for at opleve lige nøjagtigt det dé drømmer om.
FRIUGE I BRASILIEN – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuge i Brasilien II - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Karneval i Rio
Et must-see er det legendariske brasilianske karneval ‘Carnaval do Rio de Janeiro’ der fejres hvert år i februar, og er man i nærheden, skal det simpelthen opleves. Over 2 millioner mennesker danser, fester og fejrer livet i byens gader og det er vildt at opleve så meget livsglæde, når karavanerne ruller gennem gadefesterne med tusindvis af glade brasilianere. Hop ind på en af de over 200 samba-skoler og dans med og lad den sydamerikanske kærlighed til livet forføre jer.

Friuge i Brasilien IV - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Iguazú – Verdens Største Vandfald
Turen kan også gå sydpå til det enorme ’Iguazú’ vandfald, der ligger i Iguazú National Park. Her mødes Argentina, Brasilien og Paraguay, ved Iguazú der – med sine 275 vandfald – er det største vandfalds-system i verden. Her kan naturens rå kræfter opleves på tæt hold når de ufattelige vandmasser falder fra 80 meter. Nationalparken har også et vildt og spændende dyreliv og er man heldig kan man bl.a. se tapirer, brøleaber, myreslugere, jaguarer, ozelot og kaiman.

Friuge i Brasilien III - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Mato Grosso – Spektakulær Natur
En anden mulighed er at stikke til Mato Grosso – Brasiliens 3. største stat. Her kan man bl.a. besøge verdens største vådområde, der byder på et unikt og rigt dyre- og planteliv. Mato Grosso er særligt kendt for sit vilde dyreliv og smukke natur for her finder man både tropisk regnskov, jungle, store plateauer, sumpområder og smukke skove, søer og floder. Hvis I vil ha’ jer en vild og spektakulær naturoplevelse, så venter der en fed og spændende friuge i Mato Grosso.

Friuge i Brasilien I - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Chapada dos Veadeiros Nationalpark
I staten ‘Goiás’ finder man den eventyrlige nationalpark ‘Chapada dos Veadeiros’. Nationalparken er et Unesco ‘World Heritage Site’ og er med sine ca. 2.500 km2 tæt på at være lige så stor som Fyn. Her er masser af store vandfald, +1.500m bjerge, smukke dale og et vildt dyreliv med bl.a. jaguarer, myreslugere, bæltedyr, capybaras, tapirer, rådyr, tukaner, gribbe og manet ulve. Parken er også berømt for ‘Vale de Lua’ – Månedalen – og en friuge her kan varmt anbefales.

FRIUGE I COLOMBIA – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Tulum - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Yucatán, Mexico
Brug friugen i Mexico og tag på eventyr i fx Tulum der byder på både strand, maya-templer, grotter og andet spændende. Det er en lille hyggelig by ved stranden og her er det fedt at leje en scooter og køre på eventyr. I kan også tage til Merida, der er “hovedstaden” på Yucatán halvøen. Byen blev bygget i det 16. århundrede på ruinerne af maya-byen Ti’ho, der havde ligget der i århundreder, og er en spændende og lækker by at hygge rundt i.

Surfing - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Costa Rica – Jungle, Strande & Surf
Costa Rica er et fantastisk land fyldt med eventyr. Ta’ fx til Tamarindo der er en afslappet surferby på Costa Ricas nordvestlige kyst. Byen byder på en fed hang-loose surf-kultur og et rigt dyreliv. Eller stik til naturreservatet Monteverde hvor der er rig mulighed for at få pulsen op på maks. Det er Mellemamerikas adventure-mekka, og her kan man bl.a. køre ATV i junglen, bungy jumpe, zipline eller prøve et vildt Tarzan-swing.

Friuge på Galapagos - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Galapagos – Et Vildt Eventyr!
Ca. 970 km fra Ecuadors kyst, ligger Galapagos. Og ingen steder i verden er dyrelivet så unikt som på de 19 grønne vulkan-øer i Stillehavet. Her kan I dykke med havskildpadder, se bilerne stoppe for leguanerne der sløvt krydser vejene og desuden se delfiner, pingvinger, søløver, sæler og flamingoer. Naturen er vild og byder på både vulkaner, laguner, lavastier, regnskov og fortryllende måne-landskaber. Vildt.

Friuge i Aruba - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Aruba, Bonaire & Curaçao – Ø-hop i paradis
3 små caribiske perler der er så smukke at det er svært at forstå. “ABC-øerne”, der ligger nord for den venezualanske kyst, byder på farverige smukke bygninger, de lækreste bountystrande, azurblåt og krystalklart vand, store nationalparker, verdensklasse dykning/snorkling, plantager, trekking i bjerge og dale, strudsefarme, lækker caribisk lokalmad, gadekunst, reggaemusik og et pulserende natteliv. What’s not to like?!

Peter, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
PETER KRISTENSEN

Hvis du læser dette har du sikkert eventyr i blodet, er nysgerrig på vores eventyrlige højskoleophold i ‘Brasilien, Bolivia, Colombia & Ecuador’ i Sydamerika, og har måske lidt spørgsmål du gerne vil have svar på eller brug for en snak ift. opholdet.
Jeg hedder Peter og er selv tidligere elev (fra 2011) i HÖJSKOLENDK. Efter mit eget fantastiske højskoleophold, blev jeg rejseleder og senere hen underviser i højskolen – og nu er jeg teamleder på kontoret.

Blandt mange af mine spændende opgaver i HÖJSKOLENDK, er højskoleopholdet i Sydamerika “mit” ophold, så det er mig der sidder bag skærmen og sørger for alt det praktiske omkring eventyret og knokler mit allerbedste, så I får en fantastisk rejse.

Har du spørgsmål, vil høre mere eller bare godt kunne tænke dig en hyggelig snak om vores eventyr i ‘Brasilien, Bolivia, Colombia & Ecuador’, er du altid velkommen til at give mig et kald eller smide en mail.
Tlf.: 7027 9007    //    Mail: pk@hojskolendk.dk

Jeg glæder mig til at høre fra dig!
Peter – HÖJSKOLENDK

MERE INFO
Hvis du har lyst at lære os og vores eventyrlige højskoleophold endnu bedre at kende, har du flere muligheder. Dem har vi beskrevet nedenfor.
Du er også altid velkommen til at smide os en mail på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på kontoret på 7027 9007.
Infomøder - Mød HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

INFOMØDER – KØBENHAVN, AARHUS & ONLINE
På vores infomøder møder du Thomas, Amadeus eller Emil (ejerne af HÖJSKOLENDK), nogle af vores skønne tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede rejseledere.
Vi præsenterer vores eventyrlige højskole og fortæller en masse om hvem vi er, vores ophold, adventure, oplevelser og vores aktive måde at undervise på – og vi svarer selvfølgelig på alle de spørgsmål du har. Vi glæder os til at møde dig!
Klik her for datoer og mere information!

Trustpilot - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

TRUSTPILOT – HÖJSKOLENDK ER BEDØMT ‘FREMRAGENDE’
På Trustpilot kan du læse anmeldelser fra tidligere elever af HÖJSKOLENDK. Vi er stolte af at vores elever har så pæne ord at skrive om os og vores højskole, for vi ligger hjerte og knofedt i at give dem deres livs rejseeventyr.
Smid en hilsen på mail eller chatten, hvis du vil sludre med en tidligere elev, rejseleder eller en på kontoret. Det er vi altid klar på.
Læs anmeldelser her!

Facebook - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ FACEBOOK – HÖJSKOLENDK
Kig forbi vores Facebook side, hvor du finder nyheder, anmeldelser fra tidligere elever og ikke mindst kan du se masser af billeder, video og “postkort” fra vores eventyrlige højskoleophold i udlandet.
Klik her og besøg os på Facebook!

YouTube - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ YOUTUBE – HÖJSKOLENDK
Tjek vores Youtube kanal hvor du finder masser af videoer om vores eventyrlige højskoleophold i udlandet og menneskene bag. Du kan bl.a. se vores officielle promovideo og inspirationsvideoer for netop det ophold, du er mest interesseret i.
Klik her og besøg os på Youtube!

Instagram - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ INSTAGRAM – HÖJSKOLENDK
Vi er også på Instagram, og her finder du masser af “postkort”, stories og hilsner fra vores ophold – både fra elever, rejseledere og kontoret i Danmark. Tjek os ud på #hojskolendk.
Klik her og besøg os på Instagram!

TikTok - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ TIKTOK – HÖJSKOLENDK
Vores TikTok “kanal” er primært vores elevers. De tagger os i deres lækre videoer fra deres højskole-eventyr med HÖJSKOLENDK og vi deler de bedste der dukker op. Smut forbi og tjek dem ud.
Klik her og besøg os på TikTok!