Her har vi samlet svar på oftest stillede spørgsmål. Hvis du ikke kan finde svaret på noget du er nysgerrig på, så ring eller skriv til os – vi er altid klar på en snak.
FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Med flere hundrede skønne elever om året, har vi hørt de fleste spørgsmål vedrørende vores højskoleophold i udlandet mange gange. Vi har gjort vores bedste for at svare på de fleste “ofte stillede spørgsmål” herunder.
Vi håber du finder svar på dine spørgsmål og hvis ikke, er du altid velkommen til at ringe til os på kontoret på tlf. 7027 9007 eller skrive til os på info@hojskolendk.dk.
Generelt
De fleste af vores højskoleophold i udlandet ender med at være fyldte og dermed helt udsolgte ift. pladser. Man rejser derfor oftest 30-40 elever sammen med en (dansk) rejseleder og 1-2 (danske) undervisere fra HÖJSKOLENDK.
Nogle gange har vi også mindre hold afsted, og så rejser man afsted med 15-20 andre skønne elever. Det kan variere en smule alt efter hvilket ophold man vælger, årstiden man rejser i, etc.
Vores minimum antal elever er 10 – og dét er stadig kæmpefedt og et skønt højskole-eventyr.
Gennemsnitsalderen på vores ophold er ca. 20-22 år, og langt de fleste af vores elever er fra 18-24 år og på 1. eller 2. sabbatår.
Vi har dog jævnligt elever med der er lidt ældre og de er lige så glade for deres højskole-eventyr, som alle andre.
Vi anbefaler at man tilmelder sig, lige så snart man er afklaret og har besluttet sig for, at man vil med os på højskole-eventyr. Der er meget stor interesse for vores højskoleophold i udlandet og på mange af vores rejser må vi melde udsolgt 5-6 måneder før afrejse – og nogle gange et helt år før afrejse.
Vi afholder desuden afrejsemøde, for hele holdet der skal afsted, ca. 5-6 uger før afrejse. Her møder man alle de andre elever, rejseleder og undervisere og det er en rigtig hyggelig og spændende dag, som er vigtig at være med på.
Så er du afklaret og vil med på højskoleeventyr, skal du absolut ikke vente for længe med din tilmelding.
Ja, det er vi naturligvis – vi har medlemsnummer 2885.
Du kan læse mere om Rejsegarantifonden her.
Vi er desværre ikke bekendt med, at man kan få økonomisk støtte til vores højskoleophold i udlandet. Man kan prøve at søge diverse fonde og legater og derigennem måske være heldig at få lidt økonomisk hjælp.
De fleste af vores elever arbejder og sparer selv op før afrejse.
Oftest er der flere piger end drenge på holdene. Det svinger selvfølgelig alt efter destination, indhold på opholdet, fag, m.v. og det kan være svært for os at give et eksakt svar på fordelingen indtil kort tid før afgang.
Ja, det gør ca. 95% af vores elever. Fællesskabet er altid stærkt på vores højskoleophold, for alle er langt væk hjemmefra og derfor klar på at lære nye mennesker at kende.
Mange stærke venskaber knyttes på holdene og det er fantastisk at rejse hjem med mange nye skønne venner og stærke relationer i rygsækken.
Hvis du følger rejselederens gode råd kan du være tryg, når du rejser ud i verden med HÖJSKOLENDK.
Der findes (som alle andre steder) også kriminalitet, tyveknægte og banditter i de lande vi besøger, men bruger du din sunde fornuft og tænker dig om, kan du være ganske tryg. Gem dine penge et sikkert sted, vær opmærksom og brug almindelig sund fornuft. Passer man ikke på sine ting, kan de selvfølgelig forsvinde.
Før dit ophold
Ja det gør du på afrejsemødet ca. 5-6 uger før afrejse. Her møder du også rejselederen og undervisere på dit ophold, og du kan spørge om alt, du er i tvivl om, før du skal afsted på rejseeventyret.
På afrejsemødet fortæller vi detaljeret om højskoleopholdet, destinationerne, undervisning og fag, fritidsaktiviteter, sikkerhed, giver dig rejsetips og snakker pakkeliste, og der er rig mulighed for at lære alle de andre deltagere bedre at kende. Vi slutter infomødet af med lidt lækker mad og højskole-hygge.
Vi anbefaler duffelbag eller rygsæk, da det er en hel del nemmere at rejse og bevæge sig med. Vi skal på eventyr, og så er det altså nemmere at smide alle sine ting i en duffelbag eller rygsæk end at slæbe rundt på en firkantet kuffert.
Skulle du ikke eje sådan en, så starter priserne omkring 5-600 DKK for en rygsæk/duffelbag i en fornuftig kvalitet. En passende størrelse er fra ca. 60-70 liter – shopper du meget på opholdet, bør du overveje 80-90 liter. Kig evt. på udsalgssiderne hos friluftsland.dk, friluftslageret.dk, spejdersport.dk, outnorth.dk eller campz.dk, da sidste års model oftest er lige så god i kvalitet.
Du kan også overveje at købe en brugt i Den Blå Avis på dba.dk eller forhøre dig hos venner og familie og høre, om der er nogen, der har en rygsæk eller duffelbag liggende, som du kan låne.
Vi anbefaler altid vores elever at have 2 betalingskort med. Gerne et VISA/Dankort, da man kan betale med det næsten alle steder i verden, og desuden et Mastercard (som backup).
Laptop:
Der er altid nogle, der tager deres laptop med, og det er fedt at kunne bruge til både undervisningen, film/serie-hygge, mails, SoMe, video-opkald, etc.
Mobiltelefon:
Alle har mobiltelefon med – det kan dog blive en rigtig dyr fornøjelse at ringe hjem, hvis du gør det fra dit danske mobilabonnement. Det er ofte muligt at købe lokale taletidskort, og det er rart ift. data og lokale opkald. Man kan selvfølgelig også fint bruge Facetime, Messenger eller WhatsApp, når vi er på WiFi.
Man skal være rejseforsikring, når man rejser afsted på højskole-eventyr med HÖJSKOLENDK. Vi har et stærkt samarbejde med Gouda Rejseforsikring – en af DKs største og mest kompetente udbydere af rejseforsikringer. Medmindre man har en specialtegnet rejseforsikring, der dækker hele højskoleopholdets rejseperiode, tegner man sin rejseforsikring gennem HÖJSKOLENDK.
Vi sender mail ud til vores elever vedr. rejseforsikring i god tid før afrejse.
Hvis du har yderligere spørgsmål til rejseforsikring, så skriv endelig en mail til os på info@hojskolendk.dk eller ring på 7027 9007.
Vaccinationer bør altid drøftes med egen læge eller en vaccinationsklinik først og fremmest. Hvilke du skal/bør have, kommer derudover an på destination, årstid, dit helbred, etc.
Vi har et fint samarbejde med ‘Danske Lægers Vaccinationsservice’ og her får du 15% rabat når du rejser med HÖJSKOLENDK. Tjek deres hjemmeside her: www.sikkerrejse.dk.
De fleste plejer at pakke en smule for meget, da der ofte bliver shoppet – nogle gange en del – undervejs. Det kan ende med, at man må smide lidt tøj ud, man havde med hjemmefra, som der pludselig ikke er plads til i tasken mere. Så hvis du elsker at shoppe, kunne du overveje en lille smule større rygsæk/duffelbag.
Du får selvfølgelig forslag og eksempel på pakkeliste på afrejsemødet, og kan spørge om alt du er nysgerrig på, så du kan få pakket så godt som muligt til dit eventyr.
Under dit ophold
Der undervises altid på dansk – af danske undervisere selvfølgelig. Vi er dog jævnligt heldige at få besøg af spændende gæsteundervisere, foredragsholdere eller kunne deltage i inspirerende workshops, hvor sproget vil være engelsk.
Vi bor i langt de fleste tilfælde i 2-4 personers værelser, hytter, bungalows, m.v. og allerede efter introdagene (i eksempelvis New York City, Honolulu, Rio de Janeiro, Bangkok, Dubai, Kathmandu, Dubai), har vi en god fornemmelse for hvem der skal bo sammen den første måneds tid.
Undervejs har vi selvfølgelig mulighed for at lave om på det, og gør det også ofte ved lokations skift, så vi får alle rystet godt sammen på kryds og tværs.
Om vi bor på guesthouse, hotel, lodge, hostel, resort, etc. afhænger af destinationen. De har dog altid det tilfælles at det er hyggelige, fine og rene steder med en god atmosfære.
Er du nysgerrig på hvordan vi skal bo på dit ophold, viser vi billeder af rigtigt mange af vores indkvarteringssteder på vores infomøder. Og ellers er du altid velkommen til at skrive til os på info@hojskolendk.dk eller ringe på 7027 9007.
Så sørger vores dygtige og omsorgsfulde rejseledere for at du straks kommer til lægen, hvis det skulle være nødvendigt.
Er det af mere alvorlig karakter, kan det være vi skal forbi et hospital og få dig tjekket grundigt. Du er rejseforsikret, så vi hjælper med det og kontakter selvfølgelig dem, for evt. videre forløb.
Det kommer an på hvor i verden du rejser med os hen, hvor mange måneder du er afsted, hvor vilde friugerne evt. bliver og hvor “løst” dine penge sidder.
Mange faktorer spiller ind:
Hvor meget bruger du på friuger og evt. weekend-ture?
Hvor meget spiser du på restaurant, i stedet for at lave mad selv sammen med de andre elever?
Hvor tit går du i byen og fester?
Hvor meget og hvad shopper du?
Hvor mange adventure-aktiviteter skal du bare opleve? (fx skydiving, dykkercertifikat/dykning, safari, surfing, etc.)
Nogle gange bruger enkelte elever dobbelt så mange lommepenge på samme ophold, som andre elever gør. Så det bedste råd vi kan give dig er at beslutte dig for hvor mange penge du vil ha’ med på rejsen til lommepenge, og derefter spare så meget op du overhovedet kan. Så har du friheden undervejs, til at opleve det du gerne vil.
Nej, du kan komme fuldstændig som du er og har lyst, blot du engagerer dig i undervisningen og fællesskabet.
For at få dit højskolebevis, skal du desuden deltage aktivt i undervisningen.
Ja! Hvis vi ikke selv har mulighed for at vaske tøj på stedet vi bor, er der ”laundry service” i nærheden. Hvilket betyder at du, mod betaling, kan aflevere dit vasketøj i en pose, og oftest dagen efter modtage det vasket og rent.
Prisen er absolut rimelig, og alt efter hvor vi er i verden plejer det at koste ca. 5-10 DKK for et kilo.
På langt de fleste af vores indkvarteringssteder er der WiFi, så der er rig mulighed for at holde tæt kontakt til dem hjemme i DK. Dog kan der være enkelte områder, hvor internet enten er luksus og derfor ikke kan påregnes (det er meget sjældent) eller at hastigheden ikke er 5G som i Danmark.
Du er velkommen til at få besøg hjemmefra, dog er det ikke sikkert der er plads til at de kan bo samme sted som os.
Hvis du har lyst til det, så tag en snak med rejselederen om hvilket tidspunkt på opholdet, der passer bedst til evt. besøg hjemmefra.
Efter dit ophold
Du kan altid vælge at forsætte dit rejseeventyr på egen hånd efter dit højskoleophold. Ønsker du at rejse videre efter opholdet, er det dog vigtigt, at du oplyser os dette ved din tilmelding, så vi kan undersøge en alternativ hjemrejse for dig. Bemærk at alle ændringer i flyplanen er for egen regning og en evt. merpris tilføjes opholdsprisen.
Ønsker du undervejs på dit højskoleophold at ændre din hjemrejsebillet, skal dette først undersøges med vores samarbejdspartner på flybilletter Jysk Rejsebureau, og vi kan ikke garantere mulighed for dette.
De stærke bånd der knyttes undervejs på rejseeventyret, skal selvfølgelig holdes vedlige.
Derfor har vi en elevforening der bl.a. arrangerer vores store reunion weekend i august, festival-camps, bifture, hyggeaftener på brætspils-café og masser andet sjovt og spændende for vores tidligere elever.
Det er gratis at være medlem af elevforeningen, så glæd dig til at blive en del af et hyggeligt og mangfoldigt fællesskab.
Læs mere om elevforeningen her!
Dit højskoleophold er fantastisk at have med i ”rygsækken”, og mange arbejdsgivere sætter stor pris på den ballast du får med fra et højskoleophold med HÖJSKOLENDK.
Universiteterne vægter udlandsophold og frivilligt arbejde højt og i Kvote 2 ansøgninger, er det et stort plus at have været afsted med HÖJSKOLENDK.
Den erfaring du får i bl.a. Teambuilding, Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse og Selvudvikling & Kommunikation, kan bruges fagligt i mange henseender og de fleste ledere sætter stor pris på at du fx ved en masse om teamdynamik, gruppepsykologi, samarbejde, kommunikation, konflikter, feedback og at du har fundet ind til netop dine styrker og udviklingspunkter.
Efter dit højskoleophold, får du selvfølgelig et højskolebevis der viser hvilke fag du er blevet undervist i. Du kan også få en personlig udtalelse hvis du ønsker det.