FAQ

Her har vi samlet svar på oftest stillede spørgsmål. Hvis du ikke kan finde svaret på noget du er nysgerrig på, så ring eller skriv til os – vi er altid klar på en snak.

  1. Forside
  2. Tilmeld
  3. FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Med over 300 elever om året, har vi hørt de fleste spørgsmål vedrørende vores højskoleophold i udlandet mange gange. Vi har gjort vores bedste for at svare på de fleste “ofte stillede spørgsmål” herunder.

Vi håber du finder svar på dine spørgsmål og hvis ikke, er du altid velkommen til at ringe til os på kontoret på tlf. 7027 9007 eller skrive til os på info@hojskolendk.dk.

Generelt

De fleste af vores højskoleophold i udlandet ender med at være fyldte og udsolgte ift. pladser. Man rejser derfor oftest 28-32 elever sammen og derudover en (dansk) rejseleder og 1-2 (danske) undervisere fra HÖJSKOLENDK.
Antallet af elever kan variere alt efter hvilket ophold man vælger, årstid man rejser i, etc.

Gennemsnitsalderen på vores ophold er ca. 20-22 år, og langt de fleste af vores elever er fra 18-22 år og på 1. eller 2. sabbatår.
Vi har dog jævnligt elever med der er lidt ældre og de er lige så glade for deres højskole-eventyr, som alle andre.

Vi anbefaler dig stærkt at tilmelde dig, lige så snart du er afklaret og har besluttet dig for, at du vil med os på eventyr. Der er meget stor interesse for vores højskoleophold i udlandet og på mange af vores rejser har vi ofte udsolgt 5-6 måneder før afrejse – og nogle gange et helt år før afrejse.

Vi afholder desuden afrejsemøde, for hele holdet der skal afsted, ca. 5 uger før afrejse. Her møder man alle de andre elever, rejseleder og undervisere og det er en rigtig hyggelig og spændende dag, som er vigtig at være med på.

Så er du afklaret og vil med på højskoleeventyr, skal du ikke vente for længe med din tilmelding.

Ja, det er vi naturligvis – vi har medlemsnummer 2885.
Du kan læse mere om Rejsegarantifonden her.

Vi er desværre ikke bekendt med, at man kan få støtte til opholdet. Man kan prøve at søge diverse fonde og legater og derigennem måske være heldig at få lidt økonomisk hjælp.

De fleste af vores elever arbejder og sparer selv op før afrejse.

Oftest er der flere piger end drenge på holdene. Det svinger selvfølgelig alt efter destination, indhold på opholdet, fag, m.v. og det kan være svært for os at give et eksakt svar på fordelingen indtil kort tid før afgang.

Ja, det gør ca. 95% af vores elever. Fællesskabet er altid stærkt på vores højskoleophold, for alle er langt væk hjemmefra og derfor klar på at lære nye mennesker at kende.

Mange stærke venskaber knyttes på holdene og det er fantastisk at rejse hjem med mange nye skønne venner og stærke relationer i rygsækken.

Hvis du følger rejselederens gode råd kan du være tryg, når du rejser ud i verden med HÖJSKOLENDK.

Der findes (som alle andre steder) også kriminalitet, tyveknægte og banditter i de lande vi besøger, men bruger du din sunde fornuft og tænker dig om, kan du være ganske tryg. Gem dine penge et sikkert sted, vær opmærksom og brug almindelig sund fornuft. Passer man ikke på sine ting, kan de selvfølgelig forsvinde.

Kan HÖJSKOLENDK have indflydelse på din kvote 2 ansøgning til videregående uddannelse?

Vi bliver ofte spurgt om vores højskoleophold giver point eller en fordel til en evt. kvote 2 ansøgning og vi har lagt os i selen, for at finde svar ved uddannelsesinstitutionerne.

Før dit ophold

Ja det gør du på afrejsemødet ca. 5 uger før afrejse. Her møder du også rejselederen og undervisere på dit ophold, og du kan spørge om alt, du er i tvivl om, før du skal afsted på rejseeventyret.

På afrejsemødet fortæller vi detaljeret om højskoleopholdet, destinationerne, undervisning og fag, fritidsaktiviteter, sikkerhed, giver dig rejsetips og eksempel på pakkeliste, og der er rig mulighed for at lære alle de andre deltagere bedre at kende. Vi slutter infomødet af med lidt lækker mad og hygge.

Vi anbefaler duffelbag eller rygsæk, da det er en hel del nemmere at rejse og bevæge sig med. Vi skal på eventyr, og så er det altså nemmere at smide alle sine ting i en duffelbag eller rygsæk end at slæbe rundt på en stor og firkantet kuffert.

Skulle du ikke eje sådan en, så starter priserne omkring 5-600 DKK for en rygsæk/duffelbag i en fornuftig kvalitet. En passende størrelse er fra ca. 60-70 liter – shopper du meget bør du overveje 80-90 liter. Kig evt. på udsalgssiderne hos friluftsland.dk, friluftslageret.dk, spejdersport.dk, outnorth.dk eller campz.dk, da sidste års model oftest er af mindst lige så god kvalitet.

Du kan også overveje at købe en brugt i Den Blå Avis på dba.dk eller forhøre dig hos venner og familie og høre, om der er nogen, der har en rygsæk liggende, som du kan låne.

Vi anbefaler altid vores elever at have 2 betalingskort med. Gerne et VISA/Dankort, da man kan betale med det næsten alle steder i verden, og desuden et Mastercard (som backup).

Laptop:
Der er altid nogle, der tager deres laptop med, og det er rigtigt fedt at kunne bruge til både undervisningen, projekter, film-aftener, e-mails, Facebook, Skype, etc.

Mobiltelefon:
Næsten alle har deres mobiltelefon med. Det kan dog blive en rigtig dyr fornøjelse at ringe hjem, hvis du gør det tit. Man kan købe lokale taletidskort, og så bliver prisen en lidt anden. Desuden kan/bør du overveje at lave en Skype-konto og ringe hjem fra den. Hvis man ringer til DK fra sin skype-konto, koster det ca. 0,15 øre i minuttet til fastnet og ca. 1,5 kr. til mobiltelefon. Man kan selvfølgelig også fint bruge Facetime, Messenger eller WhatsApp.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring – en af DKs største og mest kompetente udbydere af rejseforsikringer. Medmindre man har en specialtegnet rejseforsikring, der dækker hele højskoleopholdets rejseperiode, tegner man sin rejseforsikring gennem HÖJSKOLENDK.

Vi anbefaler Goudas ungdomsrejseforsikring ”Super” inkl. “Udvidet ulykke” og vi sørger selvfølgelig for al papirarbejdet.

Hvis du har yderligere spørgsmål til rejseforsikring, så skriv endelig en mail til os på info@hojskolendk.dk eller ring på 7027 9007.

Vaccinationer bør altid drøftes med egen læge først og fremmest. Hvilke du skal/bør have, kommer derudover an på destination, årstid, dit helbred, etc.
Vi har et fint samarbejde med ‘Danske Lægers Vaccinationsservice’ og her får du 15% rabat når du rejser med HÖJSKOLENDK. Tjek evt. sikkerrejse.dk.

De fleste plejer at pakke for meget, da der ofte bliver shoppet (nogle gange en del) undervejs. Det ender tit med, at man må smide tøj ud, man havde med hjemmefra, som der pludselig ikke er plads til i rygsækken mere.

Du får selvfølgelig forslag og eksempel på pakkeliste på afrejsemødet, og kan spørge om alt du er nysgerrig på, så du kan få pakket så godt som muligt til dit eventyr.

Under dit ophold

Der undervises altid på dansk – af danske undervisere selvfølgelig. Vi er dog tit heldige at få besøg af spændende gæsteundervisere, foredragsholdere eller kunne deltage i inspirerende workshops, hvor sproget oftest er engelsk.

Vi bor i 2-4 mands værelser, hytter, bungalows eller lejligheder, og allerede efter introdagene (i fx New York City, Kathmandu, Dubai, San José eller Bangkok), har vi en god fornemmelse for hvem der skal bo sammen den første måneds tid.

Undervejs har vi selvfølgelig mulighed for at lave om på det, og gør det også ofte ved lokations skift, så vi får alle rystet godt sammen på kryds og tværs.

Om vi bor på guesthouse, hotel, hostel, lodge, etc. afhænger af destinationen. De har dog altid det tilfælles at det er hyggelige, fine og rene steder med en god atmosfære. Er du nysgerrig på hvordan vi skal bo på dit ophold, er du altid velkommen til at skrive til os på info@hojskolendk.dk eller ringe på 7027 9007.

Så sørger vores rejseleder for at du straks kommer til lægen, hvis det skulle være nødvendigt. Er det alvorligt, er du rejseforsikret hos ”Gouda Rejseforsikring”, og så kontakter vi selvfølgelig dem, for evt. videre forløb.

Det kommer an på hvor i verden du rejser med os hen og hvor løst dine penge sidder.

Mange faktorer spiller ind:
Hvor meget rejser du i friuger og weekender?
Hvor meget spiser du på restaurant, i stedet for at lave mad sammen med de andre elever?
Hvor tit går du i byen og fester?
Hvor meget shopper du?
Hvor mange aktiviteter deltager du i undervejs (rafting, kajak, dykkercertifikat, surfing, faldskærmsudspring, kurser i meditation, yoga, etc.)

Vi har dog et fint overblik over hvor mange lommepenge eleverne bruger på de forskellige destinationer. Det kan du læse mere om på hver af destinationssiderne i infokassen der hedder ‘Hvad er ikke inkluderet i prisen?’.

Nej, du kan komme fuldstændig som du er og har lyst, blot du engagerer dig i undervisningen og fællesskabet.
For at få dit højskolebevis, skal du desuden deltage aktivt i undervisningen.

Ja! Hvis vi ikke selv har mulighed for at vaske tøj på stedet vi bor, er der ”laundry service” i nærheden. Hvilket betyder at du, mod betaling, kan aflevere dit vasketøj i en pose, og oftest dagen efter modtage det vasket og rent.

Prisen er absolut rimelig, og alt efter hvor vi er i verden plejer det at koste ca. 5-10 DKK for et kilo.

På langt de fleste af vores indkvarteringssteder er der WiFi, så der er rig mulighed for at holde tæt kontakt til dem hjemme i DK. Dog kan der være enkelte områder, hvor internet enten er luksus og derfor ikke kan påregnes (det er meget sjældent) eller at hastigheden ikke er 5G som i Danmark.

Du kan selvfølgelig altid få besøg hjemmefra, og dine venner eller familie er velkommen til at besøge dig og alle os andre. Dog er det ikke sikkert der er plads til at de kan bo samme sted som os.

Tag gerne en snak med rejselederen om hvilket tidspunkt på opholdet, der passer bedst til besøg hjemmefra.

Efter dit ophold

Du kan altid fortsætte dit rejseeventyr efter dit højskoleophold. Ønsker du at rejse videre efter opholdet er det dog vigtigt, at du informerer os allerede ved din tilmelding, så vi kan informere vores fly-samarbejdspartner Jysk Rejsebureau.

NB: Ændringer i flybilletter kan være dyre, hvis det gøres undervejs på dit højskoleophold.

De stærke bånd der knyttes undervejs på rejseeventyret, skal selvfølgelig holdes vedlige.
Derfor har vi en elevforening der bl.a. arrangerer vores store reunion weekend i august, (tema)fester, skitur, bifture, julefrokost, BBQ på stranden, hyggeaftener og masser andet sjovt og spændende for vores tidligere elever.

Det er gratis at være medlem af vores elevforening og du kan glæde dig til at blive en del af et stærkt, sjovt, aktivt og mangfoldigt fællesskab.
Læs mere om elevforeningen her!

Dit højskoleophold er fantastisk at have med i ”rygsækken”, og mange arbejdsgivere sætter stor pris på den ballast du får med fra et højskoleophold med HÖJSKOLENDK.

Universiteterne vægter udlandsophold og frivilligt arbejde højt og i Kvote 2 ansøgninger, er det et stort plus at have været afsted med HÖJSKOLENDK.

Den erfaring du får i bl.a. Projektstyring & Teambuilding, Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse og Selvudvikling & Kommunikation, kan bruges fagligt i mange henseender og de fleste ledere sætter stor pris på at du fx ved en masse om teamdynamik, teamroller, projektledelse og projektstyring, kommunikation, feedback og at du har fundet ind til netop dine styrker og udviklingspunkter.

Efter dit højskoleophold, får du selvfølgelig et højskolebevis der viser hvilke fag du er blevet undervist i. Du kan også få en personlig udtalelse hvis du ønsker det.