Frivilligt arbejde i udlandet

Fundamentet for HÖJSKOLENDK handler om mennesker, fællesskab og respekt og derfor fungerer ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’, som et naturligt bindeled i undervisningen. Og så er det bare rigtigt spændende, givende og meningsfuldt at lave frivilligt arbejde i udlandet.

Når man besøger fremmede kulturer er det vigtigt at række ud, lytte og lære om lokale forhold, kulturer og traditioner. Det er så let at komme til et fremmed sted og bare “udnytte” det bedste der findes dér – og glemme vigtigheden af det at give.

En god måde til at finde balancen mellem at give og tage, er at engagere sig i velgørende projekter eller på anden måde nyttigt, frivilligt arbejde i lokalområdet. Alt afhængigt af destination og verdensdel varierer vores indsats ift. frivilligt arbejde i udlandet.

De konkrete projekter vi er involveret i afhænger af destination, årstid, lokalsamfundets behov, projekt-muligheder, m.v.
Men glæd dig – det er altid spændende og meningsfuldt.

Vil du gøre en forskel for dig selv og andre, så glæd dig til ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’.

6 gode grunde til at lave frivilligt arbejde

1. Sæt dit aftryk på verden
At lave frivilligt arbejde på vores højskoleophold, giver os en mulighed for at gøre en positiv forskel for det fællesskab og den verden vi gerne vil leve i. Her er vi en del af noget der er større end os selv – og det er vigtigt og fedt at opleve.

2. Kom tættere på de lokale, kulturen og det autentiske
At blive en del af det lokale samfund, er noget af det fedeste ved at lave frivilligt arbejde. Det giver os et andet perspektiv af de mennesker der bor der og det land vi befinder os i – og dermed en større forståelse. Det er en autentisk og meningsfuld kulturoplevelse.

3. Ansvar – let’s give back
Vores rejser får en dybere mening, når vi ruller ærmerne op og giver tilbage til de steder vi besøger på vores højskoleophold. Når vi vælger projekter, er nogle af følgende spørgsmål de vigtigste:
– Hvilken forskel vil det gøre for lokalsamfundet?
– Respekterer organisationen vi samarbejder med de lokale, kultur, natur og værdier?
– Er det meningsfuldt for både modtagere, vores elever og HÖJSKOLENDK?

4. Mere end bare turister
En anden og vigtig årsag til at lave frivilligt arbejde, er at vi ikke bare er turister. Her får vi real-world-hands-on oplevelser og erfaringer, når vi fx kommer tæt på de tibetanske flygtninge i Nordindien, de skønne unger på ’Boys & Girls Club’ i Caribien, dyrene på animal shelteret i Mexico, underviser i engelsk for de lokale i Xela i Guatemala eller bygger en bambusbro, så landsbyen igen kan komme til markedet og få handlet nødvendige dagligvarer. Som frivillig møder du mennesker fra alle lag af samfundet og det sætter altså sit aftryk – i både dem og dig. Indtryk der meget vel kan sidde der resten af jeres liv.

5. Lær noget nyt – det er altid fedt!
Hvorfor elsker arbejdsgivere og virksomheder at man har lavet frivilligt arbejde?
Fordi du har rullet ærmerne op, givet af dig selv, fået et større perspektiv på livet og dig selv og har lært noget om bl.a. kulturer, mennesker, samarbejde, problemløsning, forskellighed og respekt.
Og så er det bare altid fedt at lære noget nyt – det tør vi godt at garantere dig at du gør når vi laver frivilligt arbejde.

6. Det er sjovt!
Selvfølgelig tager vi det frivillige arbejde seriøst og behandler det med den største respekt – men det skal også være sjovt. Vi møder nye mennesker, får oplevelser vi ellers aldrig ville have fået, lærer om kulturer og traditioner på en anderledes måde og ser steder vi ellers ikke havde opdaget. Vi griner, knokler, hygger, spiser, planlægger og slapper den sammen med de lokale – det er alt for fedt.

Læs mere om vores eventyrlige højskoleophold her!

Nysgerrig på frivilligt arbejde i udlandet?

Omfanget af det frivillige arbejde afhænger af dit eget engagement og kreativitet, og viljen til at gøre en forskel for en lokalbefolkningen, der tager mod din hjælp med åbne arme. Og der er rigeligt at tage fat i.

I ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ prioriterer vi hands-on erfaring, så vi får mest mulig tid til at gøre en reel og mærkbar forskel.

Hvis du har spørgsmål, er i tvivl om noget eller bare har lyst til en snak til ring endelig til os på tlf. 7027 9007, skriv en mail på info@hojskolendk.dk eller fang os på chatten. Vi er altid klar på en snak om småt eller stort.