COSTA RICA, MEXICO & COLOMBIA

COSTA RICA, MEXICO & COLOMBIA

HØJSKOLE I COSTA RICA, MEXICO & COLOMBIA

VARIGHED: 3 måneder
INTRODAGE: San José, Costa Rica
1. MÅNED:
Puerto Viejo & Monteverde, Costa Rica & Bocas del Toro, Panama
2. MÅNED: Playa Del Carmen, Mexico
3. MÅNED: Bogota, San Gil, Palomino & Cartagena, Colombia

AFREJSE: CA.  PRIS     
ca. 09. jan 2025 58.900 DKK
ca. 08. jan 2026 59.900 DKK
ca. 07. jan 2027 60.900 DKK
ca. 06. jan 2028 61.900 DKK
Højskole i Udlandet

Flybillet tur/retur er inkluderet i ovenstående pris.

Husk du kan reservere en plads – det er gratis og helt uforpligtende.
COSTA RICA, MEXICO & COLOMBIA

Vi tager dig med til tre enestående lande på en eventyrlig grupperejse, der giver dig masser af natur- og adventure oplevelser og spændende kulturmøder. Vi kommer helt tæt på de lokale og får den latinamerikanske stemning ind under huden, når vi rejser mod de smukke strande, ind i junglen eller besøger de farverige byer undervejs på højskoleoholdet.

I Puerto Viejo i Costa Rica bor vi med junglen i forhaven og stranden i baghaven – midt i den enestående natur, som landet er så kendt for. Her har vi undervisning, mens brøleaber hviler sig i træerne omkring os, og bader i det Caribiske hav i middagspausen. Der venter os en lækker caribisk stemning, en skøn blanding af reggae- og surferkultur, adventure og adrenalin oplevelser og masser af sol på næsen.
Vi tager også lige et smut til paradis-øerne Bocas del Toro i Panama, hvor den står på lækre strande, palmer i vandkanten og et afslappet ø-liv.
Efter Bocas stikker vi nordpå i Costa Rica igen – til Monteverde. Et fantastisk smukt naturområde, der er kendt for jungle, vandfald, eksotisk dyreliv og masser af adventure. Her står den på ‘Sport & Adventure’.

Den sydøstlige del af Mexico, kendt som Yucatán-halvøen, er den mest tiltalende del af landet, hvis man kan li’ sol, varme, eksotiske og lækre sandstrande, et perfekt klima og naturskønne omgivelser. Vi oplever den ældgamle mayakultur, med inka-ruiner og maya indianere, og udforsker områdets fantastiske natur og dyreliv – over og under vand. Vi bor downtown i Playa del Carmen, hvor der er plads til både undervisning i ‘Selvudvikling & Kommunikation, chill-time, højskolefællesskab og masser af good-times.

I Colombia skal vi på en fantastisk og eventyrlig rundrejse, hvor vi besøger og bor i både Bogotá, San Gil, Palomino og Cartagena. Colombia – også kendt som “gateway to South America” – er berømt for sin rigdom af fascinerende kultur, adrenalinfyldte eventyr, frodige nationalparker med vilde naturoplevelser, smukke hvide sandstrande og en overflod af historiske og charmerende kolonibyer. Vores rundrejse giver os mulighed for at nyde den lækre lokale mad, opleve det festlige og levende natteliv og skabe vidunderlige forbindelser med de hjertevarme colombianske indbyggere.
I byen Cartagena fordyber vi os i det meningsfulde fag ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’, hvor I kan vælge mellem en masse forskellige spændende lokale projekter. Glæd jer til at gøre en forskel!

Costa Rica ∙ Bocas del Toro ∙ Mexico ∙ Colombia – Dit livs eventyr venter!

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 1 ▸ SAN JOSÉ, COSTA RICA

  Introdage

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 2-3 ▸ PUERTO VIEJO, COSTA RICA

  Teambuilding + Aktiviteter
  + Bocas del Toro, Panama

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 4 ▸ MONTEVERDE, COSTA RICA

  Sport & Adventure

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 5 ▸ COSTA RICA

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 6-8 ▸ YUCATÁN, MEXICO

  Selvudvikling & Kommunikation (+ valgfri ‘Spansk’)

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 8/9 ▸ MEXICO

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 9-10 ▸ RUNDREJSE, COLOMBIA

  Bogotá > San Gil > Palomino > Cartagena

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 11/12 ▸ CARTAGENA, COLOMBIA

  Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 12/13 ▸ COLOMBIA

  Friuge

UGE 1
INTRODAGE – SAN JOSÉ, COSTA RICA

Rejseeventyret starter i Costa Ricas hovedstad San José, hvor vi får vores første spændende møde med latino-kulturen.
Glæd dig til 3-4 sjove dage med fuld fart på, hvor fokus er på fællesskabet fra første dag. Med HÖJSKOLENDKs eget Adventurerace, fællesspisning, latinamerikansk shopping og mange andre sjove oplevelser fyldt med uforglemmelige øjeblikke, får vi en rigtig fed start på højskoleopholdet.

På sidste introdag rejser vi sydpå mod Puerto Viejos caribiske kyst, med et superfedt adventure-stop halvvejs, der byder på en (adrenalin-pumpende) river raftingtur på en brusende flod midt inde i junglen. Vildt!

UGE 2-3
PUERTO VIEJO, COSTA RICA – TEAMBUILDING

De første uger er omgivelserne nogle af verdens smukkeste strande langs den caribiske kyst i byen Puerto Viejo, der af mange beskrives som “mini-Jamaica”, hvor reggaemusik blander sig med lyden af havets bølger.
Vi bor lidt ude for byen på et hyggeligt eco-lodge med jungle omkring – og strand i baghaven. Stedet har vi for os selv, og kan derfor nyde den særlige stemning, det giver at befinde sig midt i junglen omgivet af brøleaber i en næsten ubegribelig smuk natur. Med lejede cykler kommer vi let og hurtigt ind til Puerto Viejo, hvor der er masser af live-musik og caribisk rasta-stemning. Vi kan også tage surfboards på ryggen og begive os ned ad den caribiske kyst, hvor der er masser af plads til at øve sig i bølgerne. Midt i dette naturparadis starter vi vores mellemamerikanske eventyr med stemningen af ”Pura Vida” – Pure Life.

Vi runder vores tid i Puerto Viejo af med en rigtig bounty-paradis-ø oplevelse – Bocas Del Toro i Panama.
Bocas del Toro er en ø-gruppe og provins på Panamas østkyst, der er kendt for sine uberørte, paradisiske strande og lækkert turkisblåt vand. Ø-gruppen har en afslappet atmosfære, fantastiske snorkling og ikke mindst muligheden for at udforske regnskov og mangroveskove. Det er en vaskeægte drømme-destination for alle strand-elskere.

Fag – Teambuilding
Når vi kaster os ud i ’Teambuilding’, går vi for alvor i gang med at skabe vores fantastiske højskole-fællesskab. Vi lærer hinanden (meget) bedre at kende og bliver bl.a. klogere på gruppedynamik, relationer, teamudvikling, samarbejde, konflikter og fællesskab – og du kan glemme alt om kedelig klasselokale-teori. Undervisningen er aktivitetsbaseret og byder på en masse sjove og udfordrende samarbejdsøvelser, lær-hinanden-bedre-at-kende-samtaler og spændende oplæg.

UGE 4
MONTEVERDE, COSTA RICA – SPORT & ADVENTURE

Efter vores tur til ø-paradiset, stikker vi til Monteverde i Costa Rica, der danner rammen for faget ‘Sport & Adventure’. Monteverde er en smuk bjergby i Costa Rica, berømt for sin cloud forest, der skaber en magisk atmosfære med sin mystiske dis og frodige jungle. Det er et paradis for naturelskere, da området er hjemsted for et rigt og eksotisk dyreliv. Byen er også kendt som Costa Ricas ‘Adventure Capital’.

Fag – Sport & Adventure
Her skal vi bl.a. zipline, på hike i cloud forest, besøge brusende vandfald, rapelle, tarzan-swinge, ha’ Robinson Dyst HÖJSKOLENDK edition og meget mere. Du bestemmer altid selv, hvad og hvor meget du ønsker at deltage i – og gemmer der sig et adrenalin-monster i dig, kan du prøve kræfter med Bungy jump.

UGE 5
COSTA RICA – FRIUGE

Costa Rica har et væld af muligheder for naturoplevelser med over 100 vulkaner og de smukkeste naturreservater. Du kan fx tage til den tropiske nationalpark Tortuguero, hvor du kan hapse en frisk kokosnød direkte fra palmetræerne, smage på lækker chokolade fra en kakaofarm, se skildpadderne lægger sine æg på stranden og måske spotte en jaguar der gemmer sig i junglen. Spændende.

Er du mere til hav og kyst, kan strandene langs Stillehavskysten udforskes. Her venter tropiske, hvide strande og krystalblåt vand for slet ikke at tale om de mange havskildpadder, der i løbet af året kommer op på stranden for at lægge æg. På Stillehavskysten er der hyggelige surferbyer, med mojitos i strandkanten og afslapning i hængekøjer eller du kan finde kilometervis af øde strand, hvor bølgerne ikke skal deles med andre.

UGE 6-8
PLAYA DEL CARMEN, MEXICO – SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

I Mexico bor vi i farverige Playa del Carmen, der ligger på Yucatán-halvøen langs kysten ved det smukke, caribiske hav. Byen er kendt som halvøens største ferieparadis med et hav af muligheder for aktiviteter og afslapning. Her skal vi også vænne os til en helt ny kultur end hvor vi kommer fra; krydrede dufte fra de lokale taco-boder, spanske samtaler og mariachi-musik, hvor end du befinder dig.

”Playa”, som byen kaldes i daglig tale, byder blandt andet på masser af lokale restauranter, caféer og barer med livemusik, der oftest ligger helt nede på stranden. Derudover er der dykning, snorkling, beachvolley og masser af adventure-oplevelser. Byen ligger perfekt placeret i forhold til dagsture til halvøens hovedattraktioner som fx Mayaruinerne ved Chichen Itza, Coba og Tulum eller nogle af de mange undervandsgrotter, der ligger i området.

Fag – Selvudvikling & Kommunikation
I faget ‘Selvudvikling & Kommunikation’ handler det om dig. Undervisningen handler om det at være tro mod sig selv og tager udgangspunkt i personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte øvelser, opgaver og spørgsmål. Vi inviterer dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og (slet) ikke tør teori. Undervisningen sigter efter, at du får større indsigt i dig selv og dine stærke sider og vi er sikre på, at du undervejs opdager nye, spændende sider af dig selv.

Tilvalgsmulighed – Spansk Undervisning
Hvis du har lyst til at lære lidt spansk undervejs, kan vi anbefale at melde dig til lidt ekstra-undervisning. Undervisningen kan smides ind eftermiddage og weekender, foregår i små grupper og tilrettelægges efter dit/jeres behov og niveau. Og ingen grund til bekymring, hvis du ikke er god til spansk – du kommer hurtigt efter det, og der er helt sikkert andre elever, der har det ligesom dig.

UGE 8/9
MEXICO – FRIUGE

Udforsk den spændende kultur i Mexico, med ældgamle mayakultur og inka-ruiner eller fyld ugen med adventure, hvor man udforsker grotte-systemerne under Yucatán-halvøen eller kører med ATV gennem junglen. Har I lyst til (endnu) flere rejseoplevelser, kan I nemt stikke til fx Cuba eller Belize.

UGE 9-12
COLOMBIA – RUNDREJSE + FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

Vi skifter Mexico ud med en eventyrlig rundrejse i Colombia, hvor vi besøger både Bogotá, San Gil, Palomino og runder af i Cartagena med faget ‘Frivilligt arbejde & Kulturforståelse’.
Vi starter med et par spændende dage i Bogotá – hovedstaden i Colombia – der ligger i over 2.600 meters højde og er den tredjehøjeste beliggende hovedstad i verden. Den pulserende og spændende storby er fyldt med liv og vi skal bl.a. opleve den gamle og smukke bydel ‘La Candelaria’ og ‘Zona Rosa’ der er den nyere moderne bydel. Vi udforsker den farverige by på kryds og tværs og ser de historiske bygninger, besøger et par spændende museer, shopper lidt i de små boder og spiser lækker lokal mad.

Næste stop er San Gil, der er kendt som adventure-hovedstaden i landet. Her skal vi paraglide, lave canyoning og rapelle og har du lyst til kan du prøve et bungy jump. Har vi lyst, kan vi tage til den nærliggende Chicamocha National Park for at nyde den spektakulære udsigt over kløfterne og dalene.

Efter San Gil tager vi til Palomino, der er en afslappet strandby på den caribiske kyst. Vi skal på hike i Tairona National Park, slappe den på de lækre strande og i det krystalklare vand. Vi tager også på et lille mini-eventyr til den nærliggende flod Rio Don Diego – der er som taget ud af Jurassic Park.

Vi runder vores tid i Colombia af med at besøge Cartagena – en vibrerende kystby kendt for sin farverige koloniale arkitektur, lækre strande og et festligt natteliv. Vi besøger bl.a. den befæstede gamle bydel, San Felipe de Barajas-slottet og udforsker byen med de mange museer og gallerier. Der er også mulighed for at tage på en dagstur, til de nærliggende ‘Islas de Rosario’, der er en ø-gruppe i det Caribiske Hav, ud for den colombianske kyst. Rosario Islands er en nationalpark med beskyttet koralrev og et unikt økosystem, og et must-do hvis man besøger Colombia.

Fag – Frivilligt arbejde & Kulturforståelse
I Cartagena tager ud blandt de lokale og gør en forskel med meningsfyldt frivilligt arbejde. I HÖJSKOLENDK gør vi en stor indsats for at tilbyde projekter, der både gavner lokalsamfundet og giver mening for vores elever. Nogle har lyst til at arbejde med mennesker, mens andre er mere til kultur, dyreliv eller praktiske opgaver. Sammen med vores dygtige og skønne samarbejdspartnere i Colombia sætter vi valgmuligheder op, så du og dine nye venner kan vælge de projekter I finder mest spændende og meningsfulde.

UGE 12/13
COLOMBIA – FRIUGE

I vores tredje friuge er der en verden af muligheder for fede eventyr. I kan fx udforske mere af Colombia, hvor der er et væld af spændende byer og oplevelser. I kan også stikke på eventyr til eventyrlige Macchu Picchu i Peru eller stikke til de berømte og fantastiske Galápagos-øer.

NB: Ændring på rækkefølge af lande ift. ovenstående program kan forekomme, grundet bl.a. flybilletter, indkvartering, optimal sæson, m.v.

HVAD ER INKLUDERET?

VORES HØJSKOLEOPHOLD INKLUDERER ALTID:
✔  Dansk rejseleder på hele højskoleopholdet
✔  Danske undervisere – dygtige, inspirerende og engagerende
✔  24 timers vagttelefon – 365 dage om året
✔  Infobreve med bl.a. vigtig viden, pakkeliste, destinations-info og meget andet
✔  Grundig vejledning vedr. visum og indrejseregler
✔  Afrejsemøde og ryste-sammen-dag i Danmark ca. 5 uger inden afrejsedagen
✔  Fælles afrejse fra Københavns Lufthavn
✔  Transfers fra lufthavne tur/retur
✔  Personligt højskolebevis (til fx Kvote 2 og/eller jobansøgning)
✔  Lukket Facebook-gruppe med dine nye højskolevenner, rejseleder og underviser(e)
✔  15% rabat på vaccinationer hos ’Danske Lægers Vaccinations Service’ – www.sikkerrejse.dk
✔  Indkvartering under hele opholdet (friuger undtaget, så I har frihed til selv at vælge)
✔  Entré og lokal transport ifm. alle inkluderede aktiviteter og udflugter ift. program
✔  Skønne, dygtige og særligt udvalgte lokale guider på vores inkluderede aktiviteter
✔  Højskoleaftener med fællesskab, good-times og hygge
✔  Temafester (festudvalget brillerer med fx Galla-, Bryllups-, Jungle-, 80’er-, Hula-fest, etc.)
✔  Medlemskab i HÖJSKOLENDKs Elevforening med +1.000 andre skønne unge
✔  Et stærkt fokus på fællesskab, adventure, selvindsigt, trivsel og et væld af fede oplevelser
✔  Bidrag til Rejsegarantifonden – medlemsnummer 2885
✔  Bidrag til ’World Animal Protection’
✔  Bidrag til fredning af regnskov i samarbejde med ’Verdens Skove’
✔  Vi planter 50 træer pr. elev i samarbejde med ’Trees for the Future’

GENERELT FOR OPHOLDET:
✔  Fly tur/retur: DK > Costa Rica > Mexico > Colombia > DK
✔  Flyskatter, Afgifter & Bagage
✔  Introdage m/skræddersyet program, fællesskab & HÖJSKOLENDK Adventurerace
✔  Undervisning i ‘Teambuilding’
✔  Undervisning i ‘Sport & Adventure’
✔  Undervisning i ‘Selvudvikling & Kommunikation’
✔  Undervisning i ‘Frivilligt arbejde & Kulturforståelse’
✔  Weekendtur til Bocas del Toro, Panama

COSTA RICA – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i San José, Puerto Viejo, Bocas del Toro og Monteverde
✔  Adventurerace i San José
✔  Teatro National, San José
✔  Transfer fra San Jose til Puerto Viejo
✔  Riverrafting, Puerto Viejo
✔  Surf-dag, Perto Viejo
✔  Besøg ved Animal Rescue Center, Puerto Viejo
✔  Besøg ved kakao farm, Puerto Viejo
✔  Robinson Dyst, Puerto Viejo
✔  Transfer til Bocas del Toro
✔  Snorkling, Bocas del Toro
✔  Bådtur, Bocas del Toro
✔  Delfin Spotting, Bocas del Toro
✔  Bounty Strande, Bocas del Toro
✔  Transfer til Monteverde
✔  Night Jungle Walk, Monteverde
✔  Zipline, Monteverde
✔  Tarzan Swing, Monteverde
✔  Hammock bridge, Monteverde
✔  Rapeling, Monteverde
✔  Waterfall hike, Monteverde
✔  Cloud Forest, Monteverde

MEXICO – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Playa Del Carmen, Yucatán
✔  Heldagstur til Chitchen Itza
✔  Badning i Cenoter
✔  Salsa undervisning
✔  Besøg ved lokalt skoleprojekt
✔  Besøg ved Animal Shelter
✔  5th Avenue Walk

COLOMBIA – ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER:
✔  Indkvartering i Bogotá, San Gil, Palomino og Cartagena
✔  Transfer San Gil
✔  Besøg ved Buena Smila Foundation
✔  Juan Curí Waterfalls
✔  Transfer Palomino
✔  Kulturdag ved indfødte flygtninge
✔  Hellig vandfald Matuna Waterfall
✔  Tayrona National Park
✔  Ophold i Tayrona National Park
✔  Transfer Cartagena
✔  Guidet tour I Cartagena
✔  Paragliding
✔  Canyoning
✔  Tejo

NB: Ændringer af program, aktiviteter, undervisning, m.v. kan forekomme jf. vejrforhold, sygdom og andet uforudset.

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

•  Lommepenge
•  Mad & drikke
•  Rejseforsikring (+ evt. afbestillingsforsikring)
•  Visum
•  Vaccinationer
•  Friuger

SAMLET ESTIMAT
Tidligere elever har samlet brugt ca. 22.000 DKK til 32.000 DKK undervejs på opholdet på ovenstående.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ØKONOMI?
Hvis du er nysgerrig på pris, budget, lommepenge, rejseforsikring, vaccinationer eller andet, så skriv endelig til os på chatten. Du kan også smide en mail afsted på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på tlf. 7027 9007.
Vi er altid klar på en snak om stort eller småt.

TEAMBUILDING

Første fag er Teambuilding – et spændende, aktivt og inspirerende fag.
Det vigtigste for os er fællesskabet, for alle skal ha’ det godt og trives, når vi er langt væk hjemmefra på højskole-eventyr. Og vores fællesskab bliver hurtigt stærkt, når vi bl.a. udfordrer jer med tankevækkende, inspirerende og sjove samarbejdsøvelser. Der bliver helt sikkert grinet, grublet, heppet og jublet, når vi giver den gas med de særligt udvalgte udfordringer, opgaver og team- og relationsøvelser.
Udover sjove og lærerige teambuilding-øvelser, får I god indsigt i bl.a. relationer, tillid, tryghed, værdier, overbevisninger, udviklingszone, følelsernes bankkonto, fantasimonstre, indflydelsessfære, kommunikation, konfliktløsning og undringsfællesskab.

Dagene med teambuilding er skræddersyet til at vi får en fremragende start på vores rejse og ikke mindst får lagt fundamentet til et stærkt, lækkert og inkluderende fællesskab med plads til alle. Glæd dig til en fed, inspirerende, sjov og meningsfuld start på vores fantastiske højskole-eventyr.

Læs mere om ‘Teambuilding’ her!

SPORT & ADVENTURE

’Sport & Adventure’ er et fag med fuld fart på, hvor vi er aktive, dyrker teamsport og kaster os ud i fede adventure- og outdoor-aktiviteter. Vi udvikler os mentalt, flytter vores grænser og skaber endnu stærkere relationer i vores skønne fællesskab. Der bliver ikke tid til at sidde stille for længe af gangen, for vi tror på, at man lærer bedst ved at træne, lege og erfare tingene selv – og at det skal være trygt og sjovt når man lærer noget nyt.

Vi skal bl.a. river rafte i Costa Rica, paraglide i Colombia, på Cloud Forest Waterfall Hike i Monteverde, river tube på Rio Don Diego, salsa-danse i Cartagena, zipline i junglen og så runder vi faget af med en vild og sjov ‘HÖJSKOLENDK-Robinson’ dyst.

Hvis du vil flytte grænser, have mere selvtillid, har lyst til eventyr, adrenalin, lidt sved på panden og kan lide at være aktiv og bruge din krop, så skal du glæde dig til ‘Sport & Adventure’. Og no worries – alle kan være med!

Læs mere om ‘Sport & Adventure’ her!

SELVUDVIKLING & KOMMUNIKATION

Undervisningen i ‘Selvudvikling & Kommunikation’ handler om at være tro mod sig selv og tager udgangspunkt i personlige erfaringer, åben dialog og velvalgte spørgsmål, øvelser og opgaver. Vores undervisere inviterer dig til at lære dig selv bedre at kende gennem praktiske øvelser og ikke tør teori. Nogle spørgsmål og øvelser klarer du alene, som fx det at sætte mål eller retning, mens du andre gange er sammen med dine venner fra holdet i små eller lidt større grupper.
Undervisningen sigter efter, at du får større indsigt i dig selv og dine stærke sider. Og vi er sikre på, at du undervejs opdager nye, spændende sider af dig selv.

Vi holder undervisningen levende og sjov og bruger redskaber som fx debat, refleksion, coaching, observation, mindfulness og feedback. Og en del andre spændende ting. Vi sørger for at så mange som muligt har nye redskaber med sig hjem i deres personlige rygsæk, når vi er færdige. Vi tilbyder endda individuelle samtaler mellem underviser og dig som elev i den udstrækning det er muligt.

Læs mere om ‘Selvudvikling & Kommunikation’ her!

FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

I Colombia gør vi en forskel for de lokale, med meningsfuldt frivilligt arbejde. Men det handler i høj grad også om at reflektere over effekten af frivilligt arbejde i et stærkt kulturelt land. For at kunne hjælpe lokalbefolkningen på rette vis, sætter vi os ind i landets kultur og historie. Det gør vi bl.a. med faget kulturforståelse, hvor vi blandt andet er nysgerrige på religion, kønsroller og etnicitet med særligt fokus på Latinamerika og de erfaringer vi har gjort os undervejs i opholdet. Undervisningen lægger op til refleksion omkring de positive og negative konsekvenser, der kan opstå, når forskellige kulturer mødes. Det er med til at få vores øjne op for, hvilken kultur vi selv bærer på, og hvordan denne kulturelle baggrund er med til at påvirke vores egen personlighed.

Vi skal selvfølgelig også ud og lave en masse frivilligt arbejde. Sammen med vores kompetente og skønne samarbejdspartner i Colombia, har vi lagt rammerne for en spændende tid med det frivillige arbejde, hvor I kan vælge mellem forskellige meningsfulde projekter. Omfanget af det frivillige arbejde afhænger af jeres engagement – der er nok at tage fat på, hvis I har lyst til at gøre en forskel.

Læs mere om ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ her!

ADVENTURE, OPLEVELSER & AKTIVITETER
En ting er sikkert – vi kommer ikke til at kede os på ’Costa Rica, Mexico & Guatemala’ opholdet. Der er mange fantastiske oplevelser og fede aktiviteter, vi kan kaste os ud i sammen.
Vi har planlagt og inkluderet forskellige af dem på opholdet, og hjælper desuden gerne til med planlægning og grupperabatter, når I ellers har lyst til at give den gas.
COSTA RICA
MEXICO
COLOMBIA
FRIUGER – ET VÆLD AF MULIGHEDER
En af de populære ingredienser på vores højskoleophold er friugerne. Efter et spændende, levende og lærerigt undervisningsforløb kommer friugerne som noget særligt.
Eleverne bruger dem meget forskelligt. De fleste har lyst til at udforske mulighederne i det land, ø-rige, kontinent eller region vi befinder os i, og derfor bliver en af friugerne stort set altid brugt til at rejse ud fra højskolen. Nogle gange har hele holdet lyst til at rejse et bestemt sted hen, mens vi andre gange oplever større eller mindre grupper finder sammen, smider rygsækken på skulderen og tager på eventyr med de nye venner, for at opleve lige nøjagtigt det dé drømmer om.
FRIUGE I COSTA RICA – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuge i Tortuguero - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Tortuguero – Costa Rica
Ta’ til den tropiske nationalpark Tortuguero, hvor du kan hapse en frisk kokosnød direkte fra palmetræerne, smage på lækker chokolade fra en kakaofarm, se skildpadderne lægger sine æg på stranden og måske spotte en jaguar der gemmer sig i junglen. En fed og eventyrlig friuge venter!

Surfcamp - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Tamarindo – Surfparadis i Costa Rica
Tamarindo ligger på Costa Ricas nordvestlige kyst. Byen er en afslappet surferby, der byder på en fed hang-loose kultur, et smukt dyreliv og lækker lokalmad. Du finder ikke et sted i Costa Rica med en mere afslappet stemning.

Friuge i Arenal, Costa Rica - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Arenal & La Fortuna – Costa Rica
Byen La Fortuna ligger nær vulkanen Arenal og med de 1.600 meter over havets overflade står vulkanen majestætisk og er grobund for den store biodiversitet der er i området. Her kan du nyde de lækre varme kilder, fede mountainbike trails, zipline, rappelle, vandfalds-bade og alt muligt andet sjovt.

Friuge i Bocas del Toro - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Bocas del Toro – Panama
Her har du, inden for få timer, muligheden for at komme ud på de lækreste bounty-øer, med kridhvide sandstrande palmer i vandkanten. Der er alt fra festlige aftener med andre backpackere, unikke dykker- og surfing-muligheder til bådture med chancen for et uforglemmeligt syn af delfiner.

FRIUGE I MEXICO – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Tulum - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Mexico
Brug friugen i Mexico og tag på eventyr i fx Tulum der byder på både strand, maya-templer, grotter og andet spændende. Det er en lille hyggelig by ved stranden og her er det fedt at leje en scooter og køre på eventyr. I kan også tage til Merida, der er hovedstad på Yucatán halvøen. Byen blev bygget i det 16. århundrede på ruinerne af maya-byen Ti’ho, der havde ligget der i århundreder, og er en spændende og lækker by at hygge rundt i.

Cuba - Friuger & Oplevelser - Højskole i Udlandet

Cuba
Cuba ligger ikke langt fra Mexico og bør opleves inden det (også) bliver amerikaniseret. Her venter salsa i gaderne, cigar-rullende lokale på gadehjørnerne, en livlig kultur og en følelse af uberørthed. Det er ret fedt at opleve de støvede gader i Havana med store biler fra 50’erne, for dagen efter at stå med støvler på for at hike nogle af de smukke naturområder man finder her – eller smide sig i en hængekøje og dase på en tropisk strand.

Caribien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK2

Miami City – Strande, Nightlife og Shopping
Miami er byen for dem der har penge på lommen, og er klar på en uge hvor der ikke skal spares på noget. “Magic City” kaldes byen også og med masser af sol, berømte Miami Beach og et fedt nightlife giver det god mening. Orlando ligger kun 300 km væk og er forlystelsesbarnets drømmeby. Her ligger Universal Studios, SeaWorld og meget mere, så der venter masser af oplevelser.

Caribien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Jamaica – Reggae, Strande & Rastafari
Stedet, der er kendt for Bob Marley, reggae, rastafarier og de lækreste bounty-strande. Øen rummer meget historie, og er ideel for dem, der ikke er blege for kontakt med lokalbefolkningen og er vild med den kultur som Jamaica byder på – afslapning, chillaxing, reggae musik og “Weh yuh deh pon”.

FRIUGE I COLOMBIA – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuge på Galapagos - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Galapagos – Et Vildt Eventyr!
Ca. 970 km fra Ecuadors kyst, ligger Galapagos. Og ingen steder i verden er dyrelivet så unikt som på de 19 grønne vulkan-øer i Stillehavet. Her kan I dykke med havskildpadder, se bilerne stoppe for leguanerne der sløvt krydser vejene og desuden se delfiner, pingvinger, søløver, sæler og flamingoer. Naturen er vild og byder på både vulkaner, laguner, lavastier, regnskov og fortryllende måne-landskaber. Vildt.

Friuge i Peru - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Peru – Inkaernes land
I kunne overveje at stikke et smut til Peru og opleve et af de mest berømte seværdigheder i verden; Machu Picchu. I Andesbjergene vandrer man på inkaernes sti, op i ca. 2.000 meters højde og belønningen er vild – et ubegribeligt syn venter over den smukke og velbevarede præ-columbianske inka-by i bjergene. Det er med statsgaranti et syn I aldrig vil glemme.

Friuge i Aruba - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Aruba, Bonaire & Curaçao – Ø-hop i paradis
3 små caribiske perler der er så smukke at det er svært at forstå. “ABC-øerne”, der ligger nord for den venezualanske kyst, byder på farverige smukke bygninger, de lækreste bountystrande, azurblåt og krystalklart vand, store nationalparker, verdensklasse dykning/snorkling, plantager, trekking i bjerge og dale, strudsefarme, lækker caribisk lokalmad, gadekunst, reggaemusik og et pulserende natteliv. What’s not to like?!

Friuge i Brasilien IV - Højskole i Sydamerika, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Iguazú – Verdens Største Vandfald
Turen kan også gå sydpå til det enorme ’Iguazú’ vandfald, der ligger i Iguazú National Park. Her mødes Argentina, Brasilien og Paraguay, ved Iguazú der – med sine 275 vandfald – er det største vandfalds-system i verden. Her kan naturens rå kræfter opleves på tæt hold når de ufattelige vandmasser falder fra 80 meter. Nationalparken har også et vildt og spændende dyreliv og er man heldig kan man bl.a. se tapirer, brøleaber, myreslugere, jaguarer, ozelot og kaiman.

Peter, Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
PETER KRISTENSEN

Hvis du læser dette har du sikkert eventyr i blodet, er nysgerrig på vores eventyrlige højskoleophold i ‘Costa Rica, Mexico & Colombia’, og har måske lidt spørgsmål du gerne vil have svar på eller brug for en snak ift. opholdet.
Jeg hedder Peter og er selv tidligere elev (fra 2011) i HÖJSKOLENDK. Efter mit eget fantastiske højskoleophold, blev jeg rejseleder og senere hen underviser i højskolen – og nu er jeg teamleder på kontoret.

Blandt mange af mine spændende opgaver i HÖJSKOLENDK, er det her eventyr “mit” ophold, så det er mig der sidder bag skærmen og sørger for alt det praktiske omkring eventyret og knokler mit allerbedste, så I får en fantastisk rejse.

Har du spørgsmål, vil høre mere eller bare godt kunne tænke dig en hyggelig snak om vores eventyr i ‘Costa Rica, Mexico & Colombia’, er du altid velkommen til at give mig et kald eller smide en mail.
Tlf.: 7027 9007 // Mail: pk@hojskolendk.dk

Jeg glæder mig til at høre fra dig!
Peter – HÖJSKOLENDK

MERE INFO
Hvis du har lyst at lære os og vores eventyrlige højskoleophold endnu bedre at kende, har du flere muligheder. Dem har vi beskrevet nedenfor.
Du er også altid velkommen til at smide os en mail på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på kontoret på 7027 9007.
Infomøder - Mød HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

INFOMØDER – KØBENHAVN, AARHUS & ONLINE
På vores infomøder møder du Thomas, Amadeus eller Emil (ejerne af HÖJSKOLENDK), nogle af vores skønne tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede rejseledere.
Vi præsenterer vores eventyrlige højskole og fortæller en masse om hvem vi er, vores ophold, adventure, oplevelser og vores aktive måde at undervise på – og vi svarer selvfølgelig på alle de spørgsmål du har. Vi glæder os til at møde dig!
Klik her for datoer og mere information!

Rejsebreve - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

REJSEBREVE – TIDLIGERE ELEVERS EGNE ORD
Hvis du er nysgerrig på hvordan vores tidligere elever, har oplevet deres rejseeventyr i Mellemamerika, så tjek rejsebrevene ud. Du finder dem længere nede på siden og der er masser af læsestof til de nysgerrige.
Er der noget særligt du er nysgerrig på omkring opholdet – stort som småt så smid os endelig en mail eller skriv på chatten.
Læs rejsebreve her!

Trustpilot - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

TRUSTPILOT – HÖJSKOLENDK ER BEDØMT ‘FREMRAGENDE’
På Trustpilot kan du læse anmeldelser fra tidligere elever af HÖJSKOLENDK. Vi er stolte af at vores elever har så pæne ord at skrive om os og vores højskole, for vi ligger hjerte og knofedt i at give dem deres livs rejseeventyr.
Smid en hilsen på mail eller chatten, hvis du vil sludre med en tidligere elev, rejseleder eller en på kontoret. Det er vi altid klar på.
Læs anmeldelser her!

Facebook - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ FACEBOOK – HÖJSKOLENDK
Kig forbi vores Facebook side, hvor du finder nyheder, anmeldelser fra tidligere elever og ikke mindst kan du se masser af billeder, video og “postkort” fra vores eventyrlige højskoleophold i udlandet.
Klik her og besøg os på Facebook!

YouTube - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ YOUTUBE – HÖJSKOLENDK
Tjek vores Youtube kanal hvor du finder masser af videoer om vores eventyrlige højskoleophold i udlandet og menneskene bag. Du kan bl.a. se vores officielle promovideo og inspirationsvideoer for netop det ophold, du er mest interesseret i.
Klik her og besøg os på Youtube!

Instagram - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ INSTAGRAM – HÖJSKOLENDK
Vi er også på Instagram, og her finder du masser af “postkort”, stories og hilsner fra vores ophold – både fra elever, rejseledere og kontoret i Danmark. Tjek os ud på #hojskolendk.
Klik her og besøg os på Instagram!

TikTok - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ TIKTOK – HÖJSKOLENDK
Vores TikTok “kanal” er primært vores elevers. De tagger os i deres lækre videoer fra deres højskole-eventyr med HÖJSKOLENDK og vi deler de bedste der dukker op. Smut forbi og tjek dem ud.
Klik her og besøg os på TikTok!

Rejsebreve – Mellemamerika

Jessica G. Sanchez

Jeg var ét stort nervevrag før afgangen til Mellemamerika. Jeg var glad, trist, nervøs, skræmt,…

Carla Larsen

Jeg tilbragte tre fantastiske måneder i tre skønne lande med 22 dejlige mennesker. I løbet…

Jeppe Banke

Efter at være kommet hjem til København, har jeg stadig svært ved at begribe, at…

Lise T. Hansen

Pura Vida betyder direkte oversat ”det rene liv”, og er derudover blevet tillagt betydninger som…

Thea S. Lund

Mit eventyr startede en kold og fugtig morgen i januar. Vi skulle mødes i Københavns…
Højskole i Udlandet