COSTA RICA, MEXICO & GUATEMALA

COSTA RICA, MEXICO & GUATEMALA

HØJSKOLE I COSTA RICA, MEXICO & GUATEMALA

VARIGHED: 3 måneder
INTRODAGE: San José, Costa Rica
1. MÅNED:
Puerto Viejo, Costa Rica – Projektstyring & Teambuilding
2. MÅNED: Playa Del Carmen, Mexico – Spansk undervisning
3. MÅNED: Xela, Guatemala – Frivilligt arbejde & Kulturforståelse

KOMMENDE OPHOLD: PRIS
Afrejse 18. januar 2023 UDSOLGT! 49.900 DKK
Afrejse ca. 10. januar 2024 53.900 DKK
Afrejse ca. 09. januar 2025 54.900 DKK
Afrejse ca. 08. januar 2026 55.900 DKK
Højskole i Udlandet

Flybillet tur/retur er inkluderet i ovenstående pris.

Husk du kan reservere en plads – det er gratis og helt uforpligtende.
COSTA RICA, MEXICO & GUATEMALA

Vi tager dig med til tre enestående lande på en eventyrlig grupperejse, der giver dig masser af natur- og adventure oplevelser og spændende kulturmøder. Vi kommer helt tæt på de lokale og får den latinamerikanske stemning ind under huden, når vi rejser mod de smukke strande, ind i junglen eller besøger de farverige byer undervejs på højskoleoholdet.

I Puerto Viejo i Costa Rica bor vi med junglen i forhaven og stranden i baghaven – midt i den enestående natur, som landet er så kendt for. Her har vi undervisning, mens brøleaber hviler sig i træerne omkring os, og bader i det Caribiske hav i middagspausen.
Der venter os en lækker caribisk stemning, en skøn blanding af reggae- og surferkultur, adventure og adrenalin oplevelser og masser af sol på næsen.

Den sydøstlige del af Mexico, kendt som Yucatán-halvøen, er den mest tiltalende del af landet, hvis man kan li’ sol, varme, eksotiske og lækre sandstrande, et perfekt klima og naturskønne omgivelser. Vi oplever den ældgamle mayakultur, med inka-ruiner og maya indianere, og udforsker områdets fantastiske natur og dyreliv – over og under vand. Vi bor downtown i Playa del Carmen, hvor der både er plads til undervisning, chill-time og masser af højskolefællesskab.

I Guatemala bor vi midt i Maya-indianernes højborg Xela. Gennem det frivillige arbejde kommer vi tæt på Guatemalas stærke og spændende kultur. Vi reflekterer over vores egen kultur og sætter vores liv i perspektiv med landet, hvor Maya-indianere ikke er gamle uddøende stammer, men en del af en moderne kultur.
Glæd dig til alle de fantastiske kulinariske oplevelser og gadekøkkener, der byder på masser af lokal mad og endda til budgetpriser.

Ved at rejse gennem tre meget forskellige lande, oplever du på nært hold magien af de mange kulturindtryk, den vilde natur og de fantastiske mennesker, der er resultatet af landenes utrolige historie.

Højskole i Costa Rica, Mexico & Guatemala - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
Højskole i Costa Rica, Mexico & Guatemala - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 1 ▸ SAN JOSÉ, COSTA RICA

  Introdage

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 2-4 ▸ PUERTO VIEJO, COSTA RICA

  Projektstyring & Teambuilding

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 4/5 ▸ COSTA RICA

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 5-8 ▸ YUCATÁN, MEXICO

  Spansk undervisning

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 8/9 ▸ MEXICO

  Friuge

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 9-11 ▸ XELA, GUATEMALA

  Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse

 • Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

  UGE 12 ▸ GUATEMALA

  Friuge

UGE 1
INTRODAGE – SAN JOSÉ, COSTA RICA

Rejseeventyret starter i Costa Ricas hovedstad San José, hvor vi får vores første spændende møde med latino-kulturen.
Glæd dig til 3-4 sjove dage med fuld fart på, hvor fokus er på fællesskabet fra første dag. Med HÖJSKOLENDKs eget Adventurerace, fællesspisning, latinamerikansk shopping og mange andre sjove oplevelser fyldt med uforglemmelige øjeblikke, får vi en rigtig fed start på højskoleopholdet.

På sidste introdag rejser vi sydpå mod Puerto Viejos caribiske kyst, med et superfedt adventure-stop halvvejs, der byder på en (adrenalin-pumpende) river raftingtur på en brusende flod midt inde i junglen. Vildt!

UGE 2-4
PUERTO VIEJO, COSTA RICA – PROJEKTSTYRING & TEAMBUILDING

De første uger er omgivelserne nogle af verdens smukkeste strande langs den caribiske kyst i byen Puerto Viejo, der af mange beskrives som “mini-Jamaica”, hvor reggaemusik blander sig med lyden af havets bølger.
Vi bor lidt ude for byen på et hyggeligt eco-lodge med jungle omkring – og strand i baghaven. Stedet har vi for os selv, og kan derfor nyde den særlige stemning, det giver at befinde sig midt i junglen omgivet af brøleaber i en næsten ubegribelig smuk natur. Med lejede cykler kommer vi let og hurtigt ind til Puerto Viejo, hvor der er masser af live-musik og caribisk rasta-stemning. Vi kan også tage surfboards på ryggen og begive os ned ad den caribiske kyst, hvor der er masser af plads til at øve sig i bølgerne. Midt i dette naturparadis starter vi vores mellemamerikanske eventyr med stemningen af ”Pura Vida” – Pure Life.

Fag – Projektstyring & Teambuilding
Første fag er ’Projektstyring & Teambuilding’, der bl.a. handler om gruppedynamik, sjove samarbejdsøvelser, teamudvikling, teamroller, dine styrker og dit udviklingspotentiale og lokale projekter.

UGE 4/5
COSTA RICA – FRIUGE

Costa Rica har et væld af muligheder for naturoplevelser med over 100 vulkaner og de smukkeste naturreservater. Du kan fx tage til området Monteverde i Costa Ricas højland, hvor adventure og dyreliv sætter sit præg på området.

Er du mere til hav og kyst, kan strandene langs Stillehavskysten udforskes. Her venter tropiske, hvide strande og krystalblåt vand for slet ikke at tale om de mange havskildpadder, der i løbet af året kommer op på stranden for at lægge æg. På Stillehavskysten er der hyggelige surferbyer, med mojitos i strandkanten og afslapning i hængekøjer eller du kan finde kilometervis af øde strand, hvor bølgerne ikke skal deles med andre.

UGE 5-8
PLAYA DEL CARMEN, MEXICO – SPANSK UNDERVISNING

I Mexico bor vi i farverige Playa del Carmen, der ligger på Yucatán-halvøen langs kysten ved det smukke, caribiske hav. Byen er kendt som halvøens største ferieparadis med et hav af muligheder for aktiviteter og afslapning. Her skal vi også vænne os til en helt ny kultur end hvor vi kommer fra; krydrede dufte fra de lokale taco-boder, spanske samtaler og mariachi-musik, hvor end du befinder dig.

”Playa”, som byen kaldes i daglig tale, byder blandt andet på masser af lokale restauranter, caféer og barer med livemusik, der oftest ligger helt nede på stranden. Derudover er der dykning, snorkling, beachvolley og masser af adventure-oplevelser. Byen ligger perfekt placeret i forhold til dagsture til halvøens hovedattraktioner som fx Mayaruinerne ved Chichen Itza, Coba og Tulum eller nogle af de mange undervandsgrotter, der ligger i området.

Fag – Spansk undervisning
Undervisningen foregår i små grupper, hvilket giver et meget effektivt undervisningsforløb. Med en personlig spansk-underviser til dig og en af dine nye venner på holdet, kan undervisningen tilrettelægges efter dit behov og niveau. Vær ikke urolig hvis du ikke synes, du er god til spansk. Du kommer hurtigt efter det, og der er helt sikkert andre elever, der har det ligesom dig.

UGE 8/9
MEXICO – FRIUGE

Udforsk den spændende kultur i Mexico, med ældgamle mayakultur og inka-ruiner eller fyld ugen med adventure, hvor du udforsker grotte-systemerne under Yucatán-halvøen eller kører med ATV gennem junglen. Har du lyst på flere rejseoplevelser, kan du stikke til Guatamala, Belize eller Costa Rica.

UGE 9-11
XELA, GUATEMALA – FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

At rejse til Guatemala er som, at rejse tilbage i tiden og få et glimt af det, der eksisterede før den vestlige verden indtog kontinentet. I hjertet af Mellemamerika pryder Mayaindianernes farverige dragter hverdagen, og deres traditioner og skikke er smeltet sammen med nutidens moderne Guatemala.

Vi bor i højlandsområdet med det svære navn ’Quetzaltenango’. Mayaindianerne kaldte i sin tid byen ’Xela’, et navn der har forbindelse med dets stolte omdømme som indianernes hovedstad. Xela er et utroligt resultat af Mayaindianernes kultur og den moderne verden, som spanierne bragte med sig. De to kulturer er på fineste vis smeltet sammen og har resulteret i et unikt samfund, hvor der både bedes til Jesus og Jomfru Maria samtidig med, at der ofres til de hundredevis af guder som Mayaerne tror på. Xela er desuden omgivet af varme kilder, bjerge og vulkaner, og ligger ikke mere end en times kørsel fra den smukke indsø ’Lago Atitlan’.

Fag – Frivilligt arbejde & Kulturforståelse
Vi tager ud blandt de lokale og gør en forskel med meningsfyldt frivilligt arbejde. I HÖJSKOLENDK gør vi en stor indsats for at tilbyde projekter, der både gavner lokalsamfundet og giver mening for vores elever. Nogle har lyst til at arbejde med mennesker, mens andre er mere til kultur, dyreliv eller praktiske opgaver. Sammen med vores netværk i Guatemala sætter vi valgmuligheder op, så du og dine nye venner kan vælge de projekter I finder mest spændende.

UGE 12
GUATEMALA – FRIUGE

Guatemala byder på et væld af muligheder, som vi kan bruge vores sidste friuge på. Ikke langt fra Xela ligger søen Lago Atitlan, som mange kalder verdens smukkeste sø. Du kan også vælge at tage vejen forbi byen Antigua, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Guatemalanerne fejrer i løbet af foråret Semana Santa (påske) og Antigua bliver i den forbindelse forvandlet til en fest af farver, blomster og optog uden lige. Det er en enestående oplevelse at være med til denne overvældende folkefest, som er landets største.

Du kan også tage ud til kysten hvor El Tunco i El Salvador, for de surfglade elever er godt besøgt, samt eventyret til Honduras på den caribiske kyst giver unikke muligheder for dykning og backpacker-fællesskab på øen Utila.

NB: Ændring på rækkefølge af lande ift. ovenstående program kan forekomme, grundet bl.a. flybilletter, indkvartering, optimal sæson, m.v.

HVAD ER INKLUDERET?

OVERORDNET
✔  Fly tur/retur: DK > Costa Rica // Guatemala > DK
✔  Transfers fra lufthavne tur/retur
✔  Indkvartering i Costa Rica, Mexico og Guatemala
✔  Undervisning i ‘Projektstyring & Teambuilding’
✔  Undervisning i ‘Spansk’
✔  Undervisning i ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’
✔  Morgenmad i Costa Rica
✔  15% rabat på vaccinationer hos ‘Danske Lægers Vaccinations Service’

ADVENTURE, AKTIVITETER & OPLEVELSER
✔  Adventurerace, Costa Rica
✔  River rafting, Costa Rica
✔  Tour på Kakao Farm, Costa Rica
✔  Surf-undervisning, Costa Rica
✔  Besøg på Animal Rescue Center, Costa Rica
✔  Salsaundervisning, Mexico
✔  Yoga, Mexico
✔  Byvandring i Antigua, Guatemala
✔  Lokalt marked i Chichicastenango, Guatemala
✔  Bad i de varme kilder Fuentes Georgina, Guatemala
✔  Fodboldkamp med det lokale hold Xelaju FC, Guatemala

PRAKTISK
✔  Infobreve om opholdet inden afrejse (med bl.a. pakkeliste, rejsetips, praktisk, etc.)
✔  Afrejsemøde ca. 5 uger inden afrejse (du møder dine rejsevenner og rejseleder)
✔  Dansk rejseleder på hele opholdet
✔  Undervisning af engagerede, dygtige og danske undervisere
✔  Højskolebevis

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

•  Transport fra Costa Rica til Mexico (grundet evt. friuge-valg)
•  Transport fra Mexico til Guatemala (grundet evt. friuge-valg)
•  Lommepenge
•  Mad & drikke
•  Rejseforsikring (+ evt. afbestillingsforsikring)
•  Visum
•  Vaccinationer
•  Friuger

SAMLET ESTIMAT
Tidligere elever har samlet brugt ca. 18.000 DKK til 26.000 DKK undervejs på opholdet på ovenstående.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ØKONOMI?
Hvis du er nysgerrig på pris, budget, lommepenge, rejseforsikring, vaccinationer eller andet, så skriv endelig til os på chatten. Du kan også smide en mail afsted på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på tlf. 7027 9007.
Vi er altid klar på en snak om stort eller småt.

UNDERVISNING & FAG
På højskoleopholdet i Costa Rica, Mexico og Guatemala, skal du glæde dig til inspirerende, meningsfuld og aktiv undervisning i tre spændende fag:
– PROJEKTSTYRING & TEAMBUILDING
– SPANSK
– FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE
Undervisningscitat - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK
PROJEKTSTYRING & TEAMBUILDING

I Costa Rica står den på faget Projektstyring & Teambuilding – et spændende, aktivt og inspirerende fag. Du får masser af praktisk erfaring med teambuilding, projektledelse, gruppedynamik, coaching, feedback, refleksion og teamroller og du får desuden et fint teoretisk indblik. Vi sørger for, at du får grundig indsigt i dine stærke sider som teamplayer og går tæt på dine udviklingsmuligheder, så du kan blive en endnu dygtigere og stærkere udgave af dig selv.

Vi arbejder desuden med de værktøjer, der bl.a. ligger til grund for den dygtige og kompetente projektleder. Fra kreativ idéfase og detaljeret planlægningsfase til afvikling af projektet og den gode afslutning, der kræver refleksion og evaluering. I får så vidt muligt plads til at gennemføre jeres helt eget projekt.

Projektstyring & Teambuilding byder på masser af udfordrende, lærerige og sjove samarbejdsøvelser og er en spændende og inspirerende start på højskoleopholdet. Glæd dig.

Læs mere om ‘Projektstyring & Teambuilding’ her!

SPANSK

I Mexico lærer vi spansk på en måde, der ikke har skyggen af kedelig klasseundervisning over sig. Og uanset dit niveau, kan du være med – om du er totalt nybegynder og kun kan sige “mañana” og “dos cervezas por favor” eller har års erfaring og er flydende i sproget.
Undervisningen foregår i mindre grupper, hvilket giver et enormt effektivt undervisningsforløb. Med en personlig spansk-underviser til dig og en af dine nye venner på holdet, kan undervisningen tilrettelægges efter dit behov og niveau. Vær ikke urolig hvis du ikke synes, du er god til spansk. Du kommer hurtigt efter det, og der er helt sikkert andre elever, der har det ligesom dig.

Holdet samles typisk om morgenen inden undervisning, så fællesskabet fortsat er en integreret del af hverdagen, og i løbet af ugen er der gruppeundervisning udover den mere personligt rettede. Vi får undervisning i skolens omgivelser, hvor lidt grammatik gennemgås, men samtidig kan en skoledag også bestå af samtaletræning, med udgangspunkt i gåture i by-rummet og madindkøb på det lokale minimarked. Det er en meget levende måde at blive undervist på og fordelene er indlysende; du får brugt det spanske du kan, uanset hvor minimalt dit ordforråd måtte være fra starten og du vil se at dit spanske udvikler sig hurtigt og finder ud af, hvor meget du faktisk kan udtrykke med få ord. Det giver dig selvtillid til at praktisere det spanske mere i det daglige liv i Mexico og på vores videre færd i Mellemamerika.

Læs mere om ‘Spansk’ her!

FRIVILLIGT ARBEJDE & KULTURFORSTÅELSE

I Guatemala gør vi en forskel for de lokale, med meningsfuldt frivilligt arbejde. Men det handler i høj grad også om at reflektere over effekten af frivilligt arbejde i et stærkt kulturelt land som Guatemala. For at kunne hjælpe lokalbefolkningen på rette vis, sætter vi os ind i landets kultur og historie. Det gør vi bl.a. med faget kulturforståelse, hvor vi bland andet kigger på fattigdom, religion, kønsroller og etnicitet med særligt fokus på Latinamerika og de erfaringer vi har gjort os undervejs i opholdet. Undervisningen lægger op til refleksion omkring de positive og negative konsekvenser, der kan opstå, når forskellige kulturer mødes. Det er med til at få vores øjne op for, hvilken kultur vi selv bærer på, og hvordan denne kulturelle baggrund er med til at påvirke vores egen personlighed.

Vi skal selvfølgelig også ud og lave en masse frivilligt arbejde. Vi har lagt rammerne for spændende og udfordrende projekter, hvor I blandt andet kan vælge mellem at undervise børn i engelsk, hjælpe med praktiske udbedringer af en lokal NGOs bygninger, lave kreative og spændende aktiviteter for fattige og udsatte børn og unge, eller hjælpe gadehunde og andre dyr i Xela. Omfanget af det frivillige arbejde afhænger af dit eget engagement og kreativitet. Der er nok at tage fat på, hvis du har lyst til at gøre en forskel.

Læs mere om ‘Frivilligt Arbejde & Kulturforståelse’ her!

ADVENTURE, OPLEVELSER & AKTIVITETER
En ting er sikkert – vi kommer ikke til at kede os på ’Costa Rica, Mexico & Guatemala’ opholdet. Der er mange fantastiske oplevelser og fede aktiviteter, vi kan kaste os ud i sammen.
Vi har planlagt og inkluderet forskellige af dem på opholdet, og hjælper desuden gerne til med planlægning og grupperabatter, når I ellers har lyst til at give den gas.
COSTA RICA
MEXICO
GUATEMALA
FRIUGER – ET VÆLD AF MULIGHEDER
En af de populære ingredienser på vores højskoleophold er friugerne. Efter et spændende, levende og lærerigt undervisningsforløb kommer friugerne som noget særligt.
Eleverne bruger dem meget forskelligt. De fleste har lyst til at udforske mulighederne i det land, ø-rige, kontinent eller region vi befinder os i, og derfor bliver en af friugerne stort set altid brugt til at rejse ud fra højskolen. Nogle gange har hele holdet lyst til at rejse et bestemt sted hen, mens vi andre gange oplever større eller mindre grupper finder sammen, smider rygsækken på skulderen og tager på eventyr med de nye venner, for at opleve lige nøjagtigt det dé drømmer om.
FRIUGE I COSTA RICA – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Friuge i Monteverde, Costa Rica - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK

Monteverde – Costa Rica
Kom op i de højere luftlag i dette eventyrfyldte naturreservat, hvor alle mulighederne for at få pulsen op på maks. tilstede. Monteverde i Costa Rica er Mellemamerikas adventure-mekka, og her kan man bl.a. køre ATV i junglen, bungy jumpe, zipline, Tarzan-swing og alt muligt andet der får pulsen op.

Surfcamp - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Tamarindo – Surfparadis i Costa Rica
Tamarindo ligger på Costa Ricas nordvestlige kyst. Byen er en afslappet surferby, der byder på en fed hang-loose kultur, et smukt dyreliv og lækker lokalmad. Du finder ikke et sted i Costa Rica med en mere afslappet stemning.

Friuge i Arenal, Costa Rica - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Arenal & La Fortuna – Costa Rica
Byen La Fortuna ligger nær vulkanen Arenal og med de 1.600 meter over havets overflade står vulkanen majestætisk og er grobund for den store biodiversitet der er i området. Her kan du nyde de lækre varme kilder, fede mountainbike trails, zipline, rappelle, vandfalds-bade og alt muligt andet sjovt.

Friuge i Bocas del Toro - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Bocas del Toro – Panama
Her har du, inden for få timer, muligheden for at komme ud på de lækreste bounty-øer, med kridhvide sandstrande palmer i vandkanten. Der er alt fra festlige aftener med andre backpackere, unikke dykker- og surfing-muligheder til bådture med chancen for et uforglemmeligt syn af delfiner.

FRIUGE I MEXICO – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Tulum - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Mexico
Brug friugen i Mexico og tag på eventyr i fx Tulum der byder på både strand, maya-templer, grotter og andet spændende. Det er en lille hyggelig by ved stranden og her er det fedt at leje en scooter og køre på eventyr. I kan også tage til Merida, der er hovedstad på Yucatán halvøen. Byen blev bygget i det 16. århundrede på ruinerne af maya-byen Ti’ho, der havde ligget der i århundreder, og er en spændende og lækker by at hygge rundt i.

Cuba - Friuger & Oplevelser - Højskole i Udlandet

Cuba
Cuba ligger ikke langt fra Mexico og bør opleves inden det (også) bliver amerikaniseret. Her venter salsa i gaderne, cigar-rullende lokale på gadehjørnerne, en livlig kultur og en følelse af uberørthed. Det er ret fedt at opleve de støvede gader i Havana med store biler fra 50’erne, for dagen efter at stå med støvler på for at hike nogle af de smukke naturområder man finder her – eller smide sig i en hængekøje og dase på en tropisk strand.

Caribien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK2

Miami City – Strande, Nightlife og Shopping
Miami er byen for dem der har penge på lommen, og er klar på en uge hvor der ikke skal spares på noget. “Magic City” kaldes byen også og med masser af sol, berømte Miami Beach og et fedt nightlife giver det god mening. Orlando ligger kun 300 km væk og er forlystelsesbarnets drømmeby. Her ligger Universal Studios, SeaWorld og meget mere, så der venter masser af oplevelser.

Caribien, Friuge - Højskole i Udlandet - HÖJSKOLENDK1

Jamaica – Reggae, Strande & Rastafari
Stedet, der er kendt for Bob Marley, reggae, rastafarier og de lækreste bounty-strande. Øen rummer meget historie, og er ideel for dem, der ikke er blege for kontakt med lokalbefolkningen og er vild med den kultur som Jamaica byder på – afslapning, chillaxing, reggae musik og “Weh yuh deh pon”.

FRIUGE I GUATEMALA – EVENTYR, FRIHED OG OPLEVELSER
Adventure MA, Semuc - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

Semuc Champey – Guatemala
Den smukke nationalpark er fyldt med oplevelser langt inde i junglen, hvor en af de smukkeste badeoplevelser findes mellem alle de høje træer. Det er nemlig her du finder de klippeformede pools fyldt med krystalklart vand, der er et paradis til afslapning og til at få masser af farve på kroppen. I nationalparken ligger der også en grotte hvor du med en guide og et stearinlys i hånden både går og svømmer længere ind i grotten med enestående oplevelser.
Mulighederne er mange, og har man brug for ro og fordybelse, kan man også tage på yoga-retreat, hvor alt signal til omverden gemmes væk for en stund.

Friuge i Honduras - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

Honduras
Landet har rigtigt meget at byde på og dykning på øerne ved den caribiske kyst har altid være enormt populært. Hvis man er frisk på at ta’ et dykkercertifikat, er det billigere end mange andre steder i verden. Backpackere samles på øen Utila, hvor der er , chill-time, hængekøjer og fest og farver til den lyse morgen. Du kan også tage til Copán der ligger i den vestlige del af Honduras for at se de storslåede Mayaruiner, der er på UNESCO’s liste.

Friuge i El Salvador - Højskole i udlandet - HÖJSKOLENDK

El Salvador
Mødet med de venlige og imødekommende lokale i El Salvador er en oplevelse og et eventyr i sig selv. De er altid klar på en hyggelig snak, høre lidt om hvor man er fra og på at fortælle en inspirende fortælling om landet historie. Spændende steder at besøge i landet er El Tunco med et surfboard under armen, da det er et lille surf og backpacker paradise i sig selv. Du kan også tage på ‘Ruta de las Flores’, der er en spændende og inspirerende tur i en nationalpark, hvor man kommer forbi lokale stammer, kaffefarme eller smukke floder.

Belize - Friuger & Oplevelser - Højskole i Udlandet

Belize
Belize er et paradis for naturelskere og dykkere – og især for alle med interesse i en af verdens mest fascinerende indianerkulturer. Landet har, med baggrund i mayakulturen, verdens største samling af ruiner fra det gamle indianer-rige. Belizes 300 km lange koralrev er verdens næst-længste og dykkere kommer fra hele verden for at opleve koraler og marineliv i alverdens farver. Ud for Belizes kyst finder du desuden det verdenskendte dykkersted – The Blue Hole. I den uberørte jungle finder desuden man bl.a. jaguarer og over 500 fuglearter.

Mie - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet
MIE SKOU LARSEN

Jeg er født og opvokset i Roskilde, bor i København og er uddannet antropolog. Lige efter gymnasiet bosatte jeg mig i Colombia, hvor jeg lærte spansk og lavede frivilligt arbejde. Det var også her, jeg blev inspireret til at læse antropologi. Siden da har min fortrukne rejsedestination været forskellige latinamerikanske lande, som Guatemala, Nicaragua, Costa Rica, Mexico, Den Dominikanske Republik, Bolivia, Argentina, Brasilien og Ecuador. Desuden har jeg studeret og boet i Peru og lavet feltarbejde i Cuba. Gæstfriheden, naturen, mangfoldigheden og musikken er bare nogle af de elementer, som har fået min kærlighed til at vokse til den latinamerikanske region.

På mine rejser medbringer jeg altid en god portion nysgerrighed og et åbent sind, som jeg tror på er koden til at komme langt omkring og tæt på den lokale befolkning. Jeg brænder for kulturforståelse og frivilligt arbejde, hvilket I også vil mærke i min undervisning og i mit engagement som rejseleder. Vi skal sammen undre os, stille spørgsmål og blive klogere på andres levevis, kosmologi og måde at se verden på. Målet er at vi sammen danner os et kritisk blik og et nyt perspektiv på vores eget verdens- og menneskesyn. Men samtidig skal vi også bare have det vildt sjovt!

Jeg bestræber mig altid på at have en fordomsfri tilgang til mennesker, og det samme gør sig gældende i mit møde med det enkelte menneske på vores ophold. Jeg sørger for et godt humør, men er også altid klar på at tage de svære samtaler. Med ro i sindet og et lyttende øre, støtter jeg, hvis/når du har brug for det.

Mit eget højskoleophold foregik så vildt et sted som Vestjylland, hvor jeg på alle måder dyrkede fællesskabet og den særlige højskoleånd. Udover at jeg altid var den sidste til at forlade dansegulvet, dyrkede jeg nye interesser i fagene byggeri, permakultur, ballet, podcast og keramik, hvilket rimelig godt afspejler hvor meget jeg elsker at kaste mig ud i nye projekter og håndværk. Jeg trives i at være omringet af mennesker, og i min fritid kan man derfor ofte finde mig blandt venner. Alternativt er jeg ude at klatre, vinterdyppe, i gang med et sy- eller strikkeprojekt eller ude at danse – gerne til latinamerikanske rytmer.

Jeg glæder mig til at tage rigtigt godt imod dig, og til at vi sammen skaber den ægte höjskoleånd på en fantastisk og uforglemmelig rejse til Costa Rica, Mexico og Guatemala.

Mie Skou Larsen
Rejseleder – HÖJSKOLENDK

MERE INFO
Hvis du har lyst at lære os og vores eventyrlige højskoleophold endnu bedre at kende, har du flere muligheder. Dem har vi beskrevet nedenfor.
Du er også altid velkommen til at smide os en mail på info@hojskolendk.dk eller ringe til os på kontoret på 7027 9007.
Infomøder - Mød HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

INFOMØDER – KØBENHAVN, AARHUS & ONLINE
På vores infomøder møder du Thomas, Amadeus eller Emil (ejerne af HÖJSKOLENDK), nogle af vores skønne tidligere elever og ofte et par af vores dygtige og engagerede rejseledere.
Vi præsenterer vores eventyrlige højskole og fortæller en masse om hvem vi er, vores ophold, adventure, oplevelser og vores aktive måde at undervise på – og vi svarer selvfølgelig på alle de spørgsmål du har. Vi glæder os til at møde dig!
Klik her for datoer og mere information!

Rejsebreve - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

REJSEBREVE – TIDLIGERE ELEVERS EGNE ORD
Hvis du er nysgerrig på hvordan vores tidligere elever, har oplevet deres rejseeventyr i Mellemamerika, så tjek rejsebrevene ud. Du finder dem længere nede på siden og der er masser af læsestof til de nysgerrige.
Er der noget særligt du er nysgerrig på omkring opholdet – stort som småt så smid os endelig en mail eller skriv på chatten.
Læs rejsebreve her!

Trustpilot - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

TRUSTPILOT – HÖJSKOLENDK ER BEDØMT ‘FREMRAGENDE’
På Trustpilot kan du læse anmeldelser fra tidligere elever af HÖJSKOLENDK. Vi er stolte af at vores elever har så pæne ord at skrive om os og vores højskole, for vi ligger hjerte og knofedt i at give dem deres livs rejseeventyr.
Smid en hilsen på mail eller chatten, hvis du vil sludre med en tidligere elev, rejseleder eller en på kontoret. Det er vi altid klar på.
Læs anmeldelser her!

Facebook - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ FACEBOOK – HÖJSKOLENDK
Kig forbi vores Facebook side, hvor du finder nyheder, anmeldelser fra tidligere elever og ikke mindst kan du se masser af billeder, video og “postkort” fra vores eventyrlige højskoleophold i udlandet.
Klik her og besøg os på Facebook!

YouTube - HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ YOUTUBE – HÖJSKOLENDK
Tjek vores Youtube kanal hvor du finder masser af videoer om vores eventyrlige højskoleophold i udlandet og menneskene bag. Du kan bl.a. se vores officielle promovideo og inspirationsvideoer for netop det ophold, du er mest interesseret i.
Klik her og besøg os på Youtube!

Instagram - Følg HÖJSKOLENDK, Højskole i Udlandet

FIND OS PÅ INSTAGRAM – HÖJSKOLENDK
Vi er også på Instagram, og her finder du masser af “postkort”, stories og hilsner fra vores ophold – både fra elever, rejseledere og kontoret i Danmark. Tjek os ud på #hojskolendk.
Klik her og besøg os på Instagram!

Rejsebreve – Mellemamerika

Jessica G. Sanchez

Jeg var ét stort nervevrag før afgangen til Mellemamerika. Jeg var glad, trist, nervøs, skræmt,…

Carla Larsen

Jeg tilbragte tre fantastiske måneder i tre skønne lande med 22 dejlige mennesker. I løbet…

Jeppe Banke

Efter at være kommet hjem til København, har jeg stadig svært ved at begribe, at…

Lise T. Hansen

Pura Vida betyder direkte oversat ”det rene liv”, og er derudover blevet tillagt betydninger som…

Thea S. Lund

Mit eventyr startede en kold og fugtig morgen i januar. Vi skulle mødes i Københavns…
Højskole i Udlandet