En rejse uden grænser
At være ude at rejse er i sig selv en helt særlig oplevelse. Man ser og oplever en masse spændende, nye ting og mødes af fremmede kulturer og mennesker. Men der er forskellige måder hvorpå en rejse kan blive til virkelighed.
Du kender sikkert den danske højskoleoplevelse med hygge, sammenhold, sang og sjov. Mange siger, at det er en enestående mulighed for personlig udvikling. Men prøv så at forestille dig at tage de trygge rammer, hyggen og sammenholdet med ud på en rejse. Det kan du prøve, hvis du rejser med HÖJSKOLENDK. Her får du nemlig en fed kombination af nye venskaber, indtryk og et frirum, hvor nærmest alt er muligt (kun fantasien sætter grænser). Fællesskabet er et gennemgående aspekt: man er fælles om at opleve menneskerne i landene, man kommer til, men også fælles om at lære om deres skikke og traditioner. Det kan føles som en helt ny verden. Måske er det også derfor at man, når man rejser sammen, knytter særlige bånd på kryds og tværs. Det var i hvert fald min oplevelse, da jeg rejste. Disse bånd brydes ofte ikke efter hjemkomsten, men varer ved (læs: jeg mødes stadig ugentligt med rigtig mange fra min rejse). De stærke bånd, tror jeg opstår, når forskelligheder imødekommes af den enkelte. Dette er vigtigt på en rejse, hvor man skal kunne regne med hinanden hele vejen. Det kræver dog, at man investerer energi i hinanden – energi, som heldigvis aldrig er spildt. Når alle investerer sig i det, kan det kun blive fedt. De mange energier går sammen og skaber en fælles energi; en energi som spreder sig og styrkes under hele opholdet.
For mit opholds vedkommende følger denne energi os stadig efter hjemkomsten. I selskabet med hinanden rettes samtalerne ofte tilbage til gode minder fra rejsen, og man fyldes med glæde over at have været en del af det. Så det er helt klart vigtigt at knytte nogle nære bånd undervejs. Så kan man pludselig godt lige overskue de (til tider) nærgående sælgere eller ting som River Rafting og Bungy Jumps. Ting, som måske ellers ville føles overvældende og skræmmende, bliver gjort til en sjov og interessant udfordring. Når man har hinanden, går det jo nok. Man har altid en makker, en veninde eller en rejseleder, som er klar på at være der 100 % for en. Den fælles energi, og ambitionen om at det skal være fedt for alle, resulterer i at lige meget hvem du spørger af dine højskole-kammerater – så har du en hjælpende hånd eller et lyttende øre.
Mit bedste råd er, at du bare skal springe ud i det med åbne arme – så kan du næsten kun vende hjem med armene fyldt med gode oplevelser.
Magnus Køhler
Elev – Indien, Nepal & Thailand
Seneste indlæg
- Dit sabbatår – make the most of it28. juni 2023
- Glem jagten på lykke1. juli 2020
- Tanker fra en ubegribelig tid – 17. marts 20201. april 2020
- Kulturforståelse er fantastisk2. april 2019
- A Walk Down Memory Lane3. marts 2019
- Hvad sagde manden?17. februar 2019
- 20 spørgsmål til professoren25. januar 2019
- Brev til mit fortidsjeg14. januar 2019
- Indien fremfor badeferie7. januar 2019
- Glem alt om nisser – vi holder jul med firben og frøer28. december 2018